ibana atmış kankaKredi kartından aldıysan bankayı arayıp ödeme itirazında bulun hemen
unut o parayı bir halt olmaz kendin onay koduyla onaylamışsın vs diyip bir şey yapmıyorlarSelamünaleyküm arkadaşlar bir arkadaşım dolandırıldı bu konuda sizden yardım istiyorum yapabileceğim bir şey var mı bilgi almak istiyorum
Arkadaşım dolap üzerinden beğendiği bir PlayStation'ı almak isteyince bu kişiye mesaj atıyor ve kendisine neden ucuza sattığını sorduğunda savcı arkadaşının olduğunu ve vergi muafiyetinden dolayı ucuza sattığını söylüyor kendisini de avukat kadın olarak tanıtıyor arkadaşıma alışverişi PTT AVM üzerinden yapınca daha ucuza geleceğini söyleyip sahte bir PTT AVM sitesi yolluyor parayı buradan kendisine attırıyor arkadaşımın 21.000 TL'sini aldı ve dediğim gibi kendisini avukat olarak tanıtıp bütün kişisel bilgilerini kendisine yollamış annesinin t.c kimlik numarası ne kadar ayriyeten paranın bir kısmını da farklı bir IBAN numarasına atmış arkadaşım bu IBAN numarası kayıtlı olduğu ismi buldum ve kendisine ınstagram'dan yazdık ama banka hesabının çalındığını söyledi cimer'e şikayet ettim yapabileceğim farklı bir şey var mı yardımcı olursanız çok sevinirim
hiç bir şey olmaz benimde iş yerinde abiyi yediler böyle sahte a 101 sitesiyle onay kodunu vermişsiniz dediler para daha provizyondaydı birdeKredi kartından aldıysan bankayı arayıp ödeme itirazında bulun hemen
atlamamak lazım bunlar çok türedi facede görüyorum hep arakdaş bunlaral konuşup para geldi bakarmısın diyip dekont gibi gözüken güzel bir alet gönderiyor sonra küfür ediyorlar kudurup hem hırsız hem yüzsüzlerSelamünaleyküm arkadaşlar bir arkadaşım dolandırıldı bu konuda sizden yardım istiyorum yapabileceğim bir şey var mı bilgi almak istiyorum
Arkadaşım dolap üzerinden beğendiği bir PlayStation'ı almak isteyince bu kişiye mesaj atıyor ve kendisine neden ucuza sattığını sorduğunda savcı arkadaşının olduğunu ve vergi muafiyetinden dolayı ucuza sattığını söylüyor kendisini de avukat kadın olarak tanıtıyor arkadaşıma alışverişi PTT AVM üzerinden yapınca daha ucuza geleceğini söyleyip sahte bir PTT AVM sitesi yolluyor parayı buradan kendisine attırıyor arkadaşımın 21.000 TL'sini aldı ve dediğim gibi kendisini avukat olarak tanıtıp bütün kişisel bilgilerini kendisine yollamış annesinin t.c kimlik numarası ne kadar ayriyeten paranın bir kısmını da farklı bir IBAN numarasına atmış arkadaşım bu IBAN numarası kayıtlı olduğu ismi buldum ve kendisine ınstagram'dan yazdık ama banka hesabının çalındığını söyledi cimer'e şikayet ettim yapabileceğim farklı bir şey var mı yardımcı olursanız çok sevinirim
Çağımızda bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı o yüzdenDaha sonrasında ben de kendisine müşteri imiş gibi yazdım konu burada arkadaşımın giden parasını geri almak değil konu kendisini avukat olarak gösterip bu bilgileri nereden bulduğu tehdit etmesi
Ucuz olunca fırsat diyip atlıyorlar genelde. Başkası almasın diye acele ediyorlar.Arkadaşın dolandirilmak için elinden geleni yapmış. Dolap uygulaması ile neden almıyor? Dolap uyarıyor bu konuda. Sahte site kendini belli eder. Nasıl anlamamış? Anlamadı diyelim iban olunca durumu anlamadı mi?
Polise gidip suç duyurusu yapabilir.
Ava giderken avlanıyorlar diyebiliriz kısaca. Havale/EFT ile gönderirken şahıs ismi girdiğine fark etmesi lazımdı. Şirket neden şahıs ismine para göndersin?Ucuz olunca fırsat diyip atlıyorlar genelde. Başkası almasın diye acele ediyorlar.