F4IRFL4Y
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 3,564
Selam dostlar, şimdi köşede biriktirdiğimiz annem ile bir 350.000 TL gibi bir para var. Ben de bu para ile 2. el bir araba almak istiyorum (yazın çalışıp üzerine 60-90K daha koyacağım). Annemle konuşuyoruz, ben 18 yaşındayım. Annem araba için erken diyor. Onun yerine 2. bir ev almayı (2+1) düşünüyor. İleride evlenirsem, şu an oturduğumuz bana kalsın, kendisi de o yeni alacağı evde oturayım diyor. Mantıklı, evet, gelecek için çok iyi fikir eyw ama şöyle bir şey var: Şu an en kötü ev 1 milyon - 2 milyon civarında ve bunu biriktirmek imkânsız. Yani bugün 1 milyon olan ev, seneye 2 milyon olacak, almamız zorlaşacak. Araba da öyle. Tofaşlar 250K olmuş, dandirik arabalar zaten. Benim alacağım araçlar da o fiyat bandında: Volkswagen Golf - Fiat Linea gibi araçlar. Zaten o yüzden araba almak istiyorum. Zaten 18'de arabayı aradan çıkarırsam, ileride mesleğimi edinip gene bir şeyler koyar, ev alırım diye düşünüyorum ya da gene birikim yaparız. Önümde çok uzun yıllar var yani. Ve özellikle arabayı kişisel özgürlük için almak istiyorum. Babama bile bir yere gitmek için yalvarmak istemiyorum, kendim nereye gideceksem gideyim istiyorum. Ve gerçekten altımda bir birikim gibi dursun istiyorum. Yani zamanında 2018'de oturduğumuz evi 120K'ya almıştık, şu an 3 milyon. Şu an bir araba zaten 300K en kötüsü, biliyorum seneye 400-500K olacak. Sizce hangisi daha mantıklı?
Son düzenleme: