Sistemi Upgrade Ediyorum Sorularım Var

Arda Fisher

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
573
Selam beyler, sisteme upgrade yapıyorum, birkaç sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şu an Windows 10 kullanıyorum. Sistem bileşenlerini değiştirmeden önce mevcut sistemde Windows’u sıfırlayıp temiz bir format atacağım (Windows üzerinden “her şeyi kaldır” seçeneğiyle). Ardından Windows 11 ISO’sunu USB’ye atıp, kurulum ekranına kadar geleceğim. Kurulum ekranı geldikten sonra PC’yi kapatıp, yeni bileşenleri takacağım. Sonrasında kasayı tekrar açıp, kaldığım yerden Windows 11 kurulumuna devam etmeyi planlıyorum.

Sormak istediğim:

Bu senaryoda herhangi bir sorun çıkar mı? Yoksa önce Windows 11’i tamamen kurup, daha sonra mı bileşenleri değiştirmeliyim?

Mevcut sistemim:

• Ekran kartı: RTX 4060 Ti
  • İşlemci: Ryzen 5 5600
  • Anakart: B550 Aorus Elite V2
  • RAM: Kingston 3600MHz CL16

Yeni sistem:

• Ekran kartı: RTX 5070
  • İşlemci: Ryzen 7 9700X
  • Anakart: B850 Aorus Elite WiFi 7
  • RAM: XPG 6400MHz CL32

Windows içinden her şeyi kaldır yapmana gerek yok parçaları değiştir, usbyi tak ve ilk bootu uefi bellekten yap. Kurulum ekranı gelcek orda biçimlendirip temiz win11 kurarsın

Windows içinden her şeyi kaldır yapmana gerek yok parçaları değiştir, usbyi tak ve ilk bootu uefi bellekten yap. Kurulum ekranı gelcek orda biçimlendirip temiz win11 kurarsın
Hocam dogrumu anladım, sistemi sıfırlamadan parçaları degistirip sonra sıfırlayıp öylemi kurayim windowsu

Hocam dogrumu anladım, sistemi sıfırlamadan parçaları degistirip sonra sıfırlayıp öylemi kurayim windowsu
yaptıgınız saçma sistme parçaları takın sonra windows update den 11 e güncelleyin sonra windows old klasörünü silin bitti gitti ugraşmaya bile gerek yok

kanka uefi bellek hazırla windowsun bellek hazırlayıcısıyla, o bellek elinde kalsın. sonra parçaları değiştir ve çalıştırmadan önce usbyi tak. biosa gir biosta boot için o usb belleği kullan. windows kurma ekranı gelecek orada sıfırlarsın işte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yaptıgınız saçma sistme parçaları takın sonra windows update den 11 e güncelleyin sonra windows old klasörünü silin bitti gitti ugraşmaya bile gerek yok
niye saçmaymış sistemi

kanka uefi bellek hazırla windowsun bellek hazırlayıcısıyla, o bellek elinde kalsın. sonra parçaları değiştir ve çalıştırmadan önce usbyi tak. biosa gir biosta boot için o usb belleği kullan. windows kurma ekranı gelecek orada sıfırlarsın işte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

niye saçmaymış sistemi
yahu dostum sistemin yeni parçalaırıın takınca direk windows 10 açılıcak zaten ssd de yüklü gidicek windows update den windows 11 e yükseltme çıkıyor ücretsiz otomatik windows 11 e yükseltecek sistemi böylerce tekrar orginal windows almasına gerek kalmayacak windows 11 kurduktan sonra windows kendsine windows old diye klasor atıyor onu silecek bitecek gidicek

yahu dostum sistemin yeni parçalaırıın takınca direk windows 10 açılıcak zaten ssd de yüklü gidicek windows update den windows 11 e yükseltme çıkıyor ücretsiz otomatik windows 11 e yükseltecek sistemi böylerce tekrar orginal windows almasına gerek kalmayacak windows 11 kurduktan sonra windows kendsine windows old diye klasor atıyor onu silecek bitecek gidicek
eski chipsetleri driverları sen mi sileceksin tek tek gidip adamın pcsinden

Geri