Kernel-Power 41 Hatası Çözümü

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,347
Stres testi yapıyorum her şey canavar gibi, ne zaman olacağı hiç belli olmuyor bi anda sistem kendini kitliyor tamamen ekran gidiyor, arkada ses takılma ve tekrar etme sesi olur ya o geliyor. Saçma sapan triplere giriyor sistem. Yükte değilken bile bunu yapıyor. her şey güncel sistemde. AMD yazılımları ile ilgili olduğunu düşünüyorum artık. Bunları yaşayan var mı?

Tamam hocam durum bendekine benzer olmakla beraber sizin sistem ddr4. Bende de bug check code 0 şeklinde idi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistemin benimkinden farklı olarak ddr4 ama yine de linkini bıraktığım konuya bakıp deneme yanılma ile adım adım git, öncelik olarak ise şunu deneyebilirsin:

powercfg -h off komutu ile Hibernate kapatılıp sadece "Shut down" ve "Restart" ile kullanım gözlenebilir.
Bir süre “Minimum power state” ayarlarıyla Balanced yerine High Performance güç profili kullanabilirsin.
Kernel 41 tekrar ederse, sistemdeki "otomatik yeniden başlatma" özelliğini devre dışı bırakalım:
System Properties > Startup and Recovery > Automatically restart kutusunu kaldıralım.

Şurada öncelikli olarak deneyin dediğim şeyi deneyebilir misiniz önce? Aradan bir çıkaralım bunu. Daha bugün bir arkadaşın Kernel sorunu böyle çözüldü çünkü.

Tamam hocam durum bendekine benzer olmakla beraber sizin sistem ddr4. Bende de bug check code 0 şeklinde idi.

Şurada öncelikli olarak deneyin dediğim şeyi deneyebilir misiniz önce? Aradan bir çıkaralım bunu. Daha bugün bir arkadaşın Kernel sorunu böyle çözüldü çünkü.
Komutu nereye yazayım cmd'ye mi orasını tam anlamadım biraz daha detaylı anlatma şansın var mı?

Komutu nereye yazayım cmd'ye mi orasını tam anlamadım biraz daha detaylı anlatma şansın var mı?

İkisini de uygulayın.

İkisini de uygulayın.
İkisinide yaptım hala cs go giriş ekranına girer girmez atıyor. Dirt rally giriyorum onda atmıyor ama daha öncede atmadı hiç. Veya youtube'da bazen yine sistem kendini kitliyip kapatıyor bazen kapatmıyor. Ben bi örnek amaçlı video atayım bakalım sende de aynı tepkimeler mi oluyordu.

İkisinide yaptım hala cs go giriş ekranına girer girmez atıyor. Dirt rally giriyorum onda atmıyor ama daha öncede atmadı hiç. Veya youtube'da bazen yine sistem kendini kitliyip kapatıyor bazen kapatmıyor. Ben bi örnek amaçlı video atayım bakalım sende de aynı tepkimeler mi oluyordu.
Gönderin bakalım bi.

Bu arada siz Şu konuda ddu ile temiz kurulum yaptıktan sonra düzeldi demişsiniz o günden beri bir değişiklik yaptınız mı GPU driver inda vs?

Gönderin bakalım bi.

Bu arada siz Şu konuda ddu ile temiz kurulum yaptıktan sonra düzeldi demişsiniz o günden beri bir değişiklik yaptınız mı GPU driver inda vs?
Kanka düzeldi sandım sonra yine başladı olmaya ya. Bak önceden cs go da yapmazdı youtube da durduk yere yapardı. Şimdi de orada yapmıyor cs go da yapıyor. Harbiden kafayı yemelik. Hiç yok mu sistemi tam analiz edip problemi söyleyebilecek bi program falan ya.

Kanka düzeldi sandım sonra yine başladı olmaya ya. Bak önceden cs go da yapmazdı youtube da durduk yere yapardı. Şimdi de orada yapmıyor cs go da yapıyor. Harbiden kafayı yemelik. Hiç yok mu sistemi tam analiz edip problemi söyleyebilecek bi program falan ya.
Sistemi bir bütün halinde analiz edip kaynağını belirtecek bir program benim bildiğim kadarıyla yok ancak denediğim şeyleri deneyebilirsin. Adım adım giderek neden kaynaklandığını bulmamız lazım önce. İlk olarak uygulayın dediğim şey işe yaramadığına göre bir de şunu deneyin:

Biosta UCLK DIV1 Mode ayarı UCLK=MEMCLK olarak seçin.

Sistemi bir bütün halinde analiz edip kaynağını belirtecek bir program benim bildiğim kadarıyla yok ancak denediğim şeyleri deneyebilirsin. İlk olarak uygulayın dediğim şey işe yaramadıysa bir de şunu deneyin:

Biosta UCLK DIV1 Mode ayarı UCLK=MEMCLK olarak seçin.
Gigabyte'ta da aynı isimle midir acaba hocam o ayar?

Valla hocam benim arayüz de bu modu bulamadım.
Arama yapma yeri olması lazım bios da oraya ayarın adını yazsanız da çıkar. Yine bulamazsanız biraz kurcalayın. Expo şuan aktif mi? Onu da sorayım. Ramler 3200 mhz sanırım dimi?

Arama yapma yeri olması lazım bios da oraya ayarın adını yazsanız da çıkar. Yine bulamazsanız biraz kurcalayın. Expo şuan aktif mi? Onu da sorayım. Ramler 3200 mhz sanırım dimi?
Ha en önemlisi bios güncel mi?

Geri