Kernel-Power 41 Hatası Çözümü

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,322
Stres testi yapıyorum her şey canavar gibi, ne zaman olacağı hiç belli olmuyor bi anda sistem kendini kitliyor tamamen ekran gidiyor, arkada ses takılma ve tekrar etme sesi olur ya o geliyor. Saçma sapan triplere giriyor sistem. Yükte değilken bile bunu yapıyor. her şey güncel sistemde. AMD yazılımları ile ilgili olduğunu düşünüyorum artık. Bunları yaşayan var mı?

Arama yapma yeri olması lazım bios da oraya ayarın adını yazsanız da çıkar. Yine bulamazsanız biraz kurcalayın. Expo şuan aktif mi? Onu da sorayım. Ramler 3200 mhz sanırım dimi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha en önemlisi bios güncel mi?
F67D vardı şimdi G versiyonu çıkmış 2dk onu güncelliyim. Birde expo dediğiniz XMP mi? Onu mu kapatıp deniyim.

F67D vardı şimdi G versiyonu çıkmış 2dk onu güncelliyim. Birde expo dediğiniz XMP mi? Onu mu kapatıp deniyim.
Expo dediğim xmp evet hocam. Bios beta sürüm olmasın hocam, yenisiyle güncelleyin, ancak güncellemeden önce xmp açıksa bi kapatıp cs go ya girmeye çalışın bakalım yine hata verecek mi? Eğer vermezse xmp profilinden veya bios yazılımından kaynaklı olabilir. Bunu test ettikten sonra xmp kapalı sekilde bios u güncelleyin, bios güncelledikten sonra xmp açmadan bir kez daha cs deneyin, sorun olmazsa bir de xmp açık denersiniz. Sonuçları da buraya yazarsınız duruma göre bakarız ne yapacağınıza.

Expo dediğim xmp evet hocam. Bios beta sürüm olmasın hocam, yenisiyle güncelleyin, ancak güncellemeden önce xmp açıksa bi kapatıp cs go ya girmeye çalışın bakalım yine hata verecek mi? Eğer vermezse xmp profilinden veya bios yazılımından kaynaklı olabilir. Bunu test ettikten sonra xmp kapalı sekilde bios u güncelleyin, bios güncelledikten sonra xmp açmadan bir kez daha cs deneyin, sorun olmazsa bir de xmp açık denersiniz. Sonuçları da buraya yazarsınız duruma göre bakarız ne yapacağınıza.
Kanka bios güncelledim şimdide bitlocker kurtarma ekranına atıyor sistem. Çıkmaya çalışıyorum yine o ekrana atıyor. Güvenli ön yükleme kapalı olduğu için bitlocker sürücünüzün kilidini açmak için kurtarma anahtarı girin diyor. Kurtarma anahtarı falan hiç aklımda değil öyle bi şifre oluşturdum mu onuda bilmiyorum.

Kanka bios güncelledim şimdide bitlocker kurtarma ekranına atıyor sistem. Çıkmaya çalışıyorum yine o ekrana atıyor. Güvenli ön yükleme kapalı olduğu için bitlocker sürücünüzün kilidini açmak için kurtarma anahtarı girin diyor. Kurtarma anahtarı falan hiç aklımda değil öyle bi şifre oluşturdum mu onuda bilmiyorum.

Şunu bir deneyin hocam.
Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım daha önce ama sanırım siz bu şekilde kurulum yapmışsınız. Videoda anlatılmış.

Kanka düzeldi sandım sonra yine başladı olmaya ya. Bak önceden cs go da yapmazdı youtube da durduk yere yapardı. Şimdi de orada yapmıyor cs go da yapıyor. Harbiden kafayı yemelik. Hiç yok mu sistemi tam analiz edip problemi söyleyebilecek bi program falan ya.

Kullandığın tarayıcıdan, discord ve steam ayarlarından grafik hızlandırmayı kapatıp denesene bi.

Discord için
1744904056572.png
1744904067786.png

bu ayar kapalı olsun.

Steam için
1744904124162.png

1744904136320.png

bu ayar kapalı olsun

Tarayıcı için (Chrome'da böyle)
1744904161407.png

1744904171527.png

bu ayar kapalı olsun

Şunu bir deneyin hocam.
Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım daha önce ama sanırım siz bu şekilde kurulum yapmışsınız. Videoda anlatılmış.
Açtım şimdi şifreyi bulup, güncelleyip xmp kapalı denedim hâlâ aynı şekilde kapatıyor kendini.

Kullandığın tarayıcıdan, discord ve steam ayarlarından grafik hızlandırmayı kapatıp denesene bi.

Discord için
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
bu ayar kapalı olsun.

Steam için
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
bu ayar kapalı olsun

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
bu ayar kapalı olsun
Kanka onu daha önce denedim o da bir ile yaramadı.

Discord için
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
bu ayar kapalı olsun.

Steam için
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
bu ayar kapalı olsun

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
bu ayar kapalı olsun
Steam için olanı bilmiyordum ona nerden erişebilirim

Açtım şimdi şifreyi bulup, güncelleyip xmp kapalı denedim hâlâ aynı şekilde kapatıyor kendini.

Kanka onu daha önce denedim o da bir ile yaramadı.

Steam için olanı bilmiyordum ona nerden erişebilirim
Tamam peki bios güncelledikten sonra UCLK DIV1 Mode ayarını arattınız mı ? Aratmadiysaniz aratip bulun ve UCLK=MEMCLK şeklinde seçin. Yine çıkmıyorsa başka bir ayar söyleyeceğim.

Tamam peki bios güncelledikten sonra UCLK DIV1 Mode ayarını arattınız mı ? Aratmadiysaniz aratip bulun ve UCLK=MEMCLK şeklinde seçin. Yine çıkmıyorsa başka bir ayar söyleyeceğim.
Sanırım benim anakartta infinity fabric diye bi ayar varmış ona basınca da bu seçenekler çıkıyor.

Ekler

• Screenshot_20250417_191210_Gallery.jpg
    Screenshot_20250417_191210_Gallery.jpg
    456.3 KB · Hit: 25
Sanırım benim anakartta infinity fabric diye bi ayar varmış ona basınca da bu seçenekler çıkıyor.
Tamam hocam burası zaten bir sonraki söyleyeceğim ayar, şimdi siz xmp yi açtığınızda ram hızları 3200 mhz oluyor yanlış anlamadiysam, 3200 mhz olduğu durumda bu Infinity fabric ayarını 1600 mhz yani tam yarısı olarak ayarlamanız gerekir, normalde auto da bu işlevi getirmesi lazım ancak şahsen bende işe yaramadığını düşündüğüm için ve kendi ram ime göre ayarlayınca kernel problemi ortadan kalktığı için sizin için de bunu denemenizi öneriyorum.

Kısacası ramleri xmp profiline alıp infinity fabric ayarini ram frekansinin yarısı olan 1600mhz olarak ayarlayin. Bakalım hata alacak mısınız veya sistem stabil olacak mı.

Son düzenleme:
Tamam hocam burası zaten bir sonraki söyleyeceğim ayar, şimdi siz xmp yi açtığınızda ram hızları 3200 mhz oluyor yanlış anlamadiysam, 3200 mhz olduğu durumda bu Infinity fabric ayarını 1600 mhz yani tam yarısı olarak ayarlamanız gerekir, normalde auto da bu işlevi getirmesi lazım ancak şahsen bende işe yaramadığını düşündüğüm için ve kendi ram ime göre ayarlayınca kernel problemi ortadan kalktığı için sizin için de bunu denemenizi öneriyorum.

Kısacası ramleri xmp profiline alıp infinity fabric ayarini ram frekansinin yarısı olan 1600mhz olarak ayarlayin. Bakalım hata alacak mısınız veya sistem stabil olacak mı.
Ramler 3600mhz benim 1800 e alıyorum o yüzden doğru mudur

Valla hala aynı muhabbet devam ediyor denedim ama aynı.

Ayarlar > Arayüz

13-14dk boyunca occt power testi yaptım hiç kendini kapamadı sistem, bu nasıl bi belaysa hala bulamadım sinirim bozuluyor vallahi.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-04-17 205058.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-17 205058.png
    308.3 KB · Hit: 18
  • Ekran görüntüsü 2025-04-17 205132.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-17 205132.png
    272.4 KB · Hit: 21
Son düzenleme:
Ramler 3600mhz benim 1800 e alıyorum o yüzden doğru mudur

Valla hala aynı muhabbet devam ediyor denedim ama aynı.

13-14dk boyunca occt power testi yaptım hiç kendini kapamadı sistem, bu nasıl bi belaysa hala bulamadım sinirim bozuluyor vallahi.
XMP ile 3600 oluyorsa Ramler, evet o zaman 1800 yapmanız gerekir.

Geri