Yardım Ölü Pixel Nasıl Geçer?

igito

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,935
daha yeni farkettim monitörde ölü pixel çıkmış çok minik gözükmüyor ben bile zor gördüm ölü pixel testlerinde sarı yeşil bbeyaz renklerinde çok belli diğerlerinde belli olmuyor çok nasıl çözerim bunu bazıları çözüyormuş ölü pixeli
monitör aoc 27g2g4

Eğer piksel ölü kategorisinde ise düzelmez. Stuck ( sıkışmış ) piksel ise düzelebilir.

nerden bilcem hangisi olduğunu

Ölü piksel simsiyahtır, sıkışmış piksel de yine bir renk vardır.

1745188649705.png

Bu sıkışmış piksel mesela

Aşağıdaki de ölü piksel;

1745188712372.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer sıkışmış piksel ise

Bu siteyi bir dene bakalım. Olmazsa ölü piksel demektir ve geçmiş olsun.

Ölü piksel simsiyahtır, sıkışmış piksel de yine bir renk vardır.

Alıntıyı görüntüle

Bu sıkışmış piksel mesela

Aşağıdaki de ölü piksel;

Alıntıyı görüntüle

Eğer sıkışmış piksel ise

Bu siteyi bir dene bakalım. Olmazsa ölü piksel demektir ve geçmiş olsun.
hocam benimki kırmızı renkte sıkışmış dediğiniz fotodakinin aynısı

Bu siteyi bir dene bakalım.
ne yapmam lazım burda

hocam benimki kırmızı renkte sıkışmış dediğiniz fotodakinin aynısı

ne yapmam lazım burda

Alt kısımda Lunch JScreenFix'e tıkla, çıkan ekranda o karıncalı görüntüyü o sıkışmış pikselin oraya götür ve 10 dakika bekle. Mantık şu; saniyede birden fazla renk değiştirerek orayı onarmayı planlıyorlar. İşe yarayan insanlar olmuş redditte falan. 10-15 dakika orada bırak, çay kahve iç falan.

Alt kısımda Lunch JScreenFix'e tıkla, çıkan ekranda o karıncalı görüntüyü o sıkışmış pikselin oraya götür ve 10 dakika bekle. Mantık şu; saniyede birden fazla renk değiştirerek orayı onarmayı planlıyorlar. İşe yarayan insanlar olmuş redditte falan. 10-15 dakika orada bırak, çay kahve iç falan.
hmm anladım hocam 2 dk oldu deniyorum suan 15 dk sonunda duzelirse yazarim tesekkurler

yok hocam geçmedi 15 dk yaptım

Son düzenleme:
hmm anladım hocam 2 dk oldu deniyorum suan 15 dk sonunda duzelirse yazarim tesekkurler

yok hocam geçmedi 15 dk yaptım

O zaman ölü pikseldir kardeşim o. Geçmiş olsun, garantisi varsa gönder, yoksa ve fazla rahatsız etmiyorsa takıl. Yapacak bir şey yok gibi çünkü.

O zaman ölü pikseldir kardeşim o. Geçmiş olsun, garantisi varsa gönder, yoksa ve fazla rahatsız etmiyorsa takıl. Yapacak bir şey yok gibi çünkü.
bi kac kez daha deniyim yoksa da dursun sirf oraya dibinden bakmazsam goremiyorum zaten cogu zaman 27 oldugu icin sag ust kosede kaliyor goz odaginda degil garantiside bitti monitorun

Ekler

• 20250421_014027-min.jpg
    20250421_014027-min.jpg
    2.5 MB · Hit: 52
bi kac kez daha deniyim yoksa da dursun sirf oraya dibinden bakmazsam goremiyorum zaten cogu zaman 27 oldugu icin sag ust kosede kaliyor goz odaginda degil garantiside bitti monitorun

Rahatsız etmiyorsa salla gitsin. Ama cahilliğime vur, bir yerlerde şöyle bir şey okumuştum "ölü piksel çıkıyorsa ve tamir edilmezse devamı gelir demektir" falan diye. O olay hakkında bilgi sahibiysen sıkıntı olmaz.

Rahatsız etmiyorsa salla gitsin. Ama cahilliğime vur, bir yerlerde şöyle bir şey okumuştum "ölü piksel çıkıyorsa ve tamir edilmezse devamı gelir demektir" falan diye. O olay hakkında bilgi sahibiysen sıkıntı olmaz.
aman hocam gelmesin devamı şöyle iyiyiz :D

Ölü piksel düzelmez

Geri