Neler Yeni

Öneri 45.000₺ Bütçeyle Taşınabilir, İnce ve Güçlü Laptop Önerisi Arıyorum

emyg

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
45000
Selamlar,
Yaklaşık 45.000₺ civarında bir bütçem var ve kendime hem taşınabilir, hem de güçlü bir laptop arıyorum. İhtiyaçlarımı ve kullanım amacımı kısaca açıklamak istiyorum:
  • FiveM Geliştiricisiyim. (Yani hem sunucu tarafı kodlama yapıyorum, hem de oyun motoru tarafında düzenlemelerim oluyor.)
  • Aktif olarak Visual Studio Code, Photoshop, Blender ve zaman zaman Unreal Engine kullanıyorum.
  • Aynı zamanda kendi geliştirdiğim şeyleri test etmek için FiveM - GTA V gibi oyunları çalıştırıyorum.
  • Laptopu sürekli yanımda taşıyacağım, bu yüzden ince, hafif ve ısı-yönetimi iyi olan bir model arıyorum.
  • Performans benim için çok önemli, özellikle işlemci ve ekran kartının tam performans verebilmesi gerekiyor.
  • Ekran kartı tercihim en az RTX 4060.
  • 16GB RAM başlangıç için yeterli ama yükseltilebilir olması benim için artı olur.
  • SSD en az 512GB olsun, tercihen Gen4 destekli.
  • Pil ömrü tabii ki çok kritik değil, genelde priz bulabiliyorum ama tamamen rezalet bir pil de istemem.

Şu ana kadar birkaç model araştırdım:
  • MSI Cyborg serisi (RTX 4060'lı)
  • Lenovo LOQ serisi (i5-12450HX + RTX 4060)
  • HP Victus 16-R1041NT (i7-13620H + RTX 4060)
Özellikle HP Victus modeli özellik olarak çok mantıklı duruyor ama biraz ağır olduğu söyleniyor, fiyatı da biraz bütçemi aşıyor artık olarak taşımak sıkıntı yaratır mı bilmiyorum.
Lenovo LOQ da performans olarak fena değil ama kasa kalitesi ve ekranı hakkında şüphelerim var.
MSI Cyborg ise daha hafif ama ekran kartı watt değeri düşük gibi duruyor.

Özetle:
✅ İnce ve hafif olsun
✅ RTX 4060 olsun
✅ İşlemcisi çok önemli
✅ Mümkünse soğutması başarılı olsun
✅ Kasa kalitesi orta-üst seviye olsun

Önerilerinizi, varsa tecrübelerinizi ve alternatif modellere açığım.
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim! 🙏

dostum öncelikle 32 gb ram ve güçlü işlemcili bir laptop bakman gerek

4060 işini görür

Önerdiğiniz modeller varsa bakmak isterim
bir bakayım geleyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

biri ryzen 7

intel 7

32 gb ram ddr5

en ucuz bunlR

intel daha iyi render konusunda bilgin olsun

Son düzenleme:
bir bakayım geleyim
bir bakayım geleyim

biri ryzen 7

intel 7

32 gb ram ddr5

en ucuz bunlR

Victus dikkatimi çekti bir inceleyeyim bakalım teşekkür ederim ilginiz için

i7 intel render için daha iyi onuda göz önüne al

soğutucu konusunda hangi laptop alirsan al (bu fiyat bantlarinda)

ekstra soğutucu ile kullanman gerek

Soğutucu için bir öneriniz var mıdır peki
i7 intel render için daha iyi onuda göz önüne al

soğutucu konusunda hangi laptop alirsan al (bu fiyat bantlarinda)

ekstra soğutucu ile kullanman gerek

Linki var mı? 50k üstünde görünüyor da.
https://m.n11.com/urun/hp-victus-15...ustu-bilgisayar-71698922?magaza=arezteknoloji

HP Victus da karar kıldım gibi ama bilemedim ne düşünürsünüz

ben olsam bu ikisi arasından tercih yapardım üstteki atılan modellerin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum yada öyle hatırlıyorum yanlış bilmiyorsam ve sana tavsiyem almadan önce cihaz tv'nin listesine bak kötü leptoplar olmuyor orda internete yazabilirsin

ben olsam bu ikisi arasından tercih yapardım üstteki atılan modellerin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum yada öyle hatırlıyorum yanlış bilmiyorsam ve sana tavsiyem almadan önce cihaz tv'nin listesine bak kötü leptoplar olmuyor orda internete yazabilirsin
Çok fark ediyor ama benim attığım attıklarınız ile mesela benim seçtiğim sistemde 32 gb ram bulunurken işlemcisi i7

İlgili Model:
https://m.n11.com/urun/hp-victus-15...ustu-bilgisayar-71698922?magaza=arezteknoloji

Bu modeli kullanan arkadaşlar varsa feedback yapabilir mi ?

özellikler gerçekten iyi duruyor evet ama bir kulak aşinalığım falan var bu modelin kronik bir sıkıntısı var diye bilen varsa lütfen beni düzeltsin iyi araştırın bu modeli özellikle victusun 15 olanları

dostum önerilerin güzel fakat adam render için istiyor yoksa farklı onerilerim olurdu

yani i7 ve 32 en düşük bu bütçeye şart gibi bir şey

i9 bu fiyata yok

rysen 9 yok

ne yazıkki ülkemizde büyük bir seçenek skalası da yok

Soğutucu için bir öneriniz var mıdır peki

HP Victus da karar kıldım gibi ama bilemedim ne düşünürsünüz
HP Victus 16-R1041NT (i7-13620H + RTX 4060)
Paylaştığınız HP modeli farklı. R1041NT kodlu model Victus 16 ancak CPU'su i7-14700HX, birçok yönden de farklıdır Victus 15'e göre.
i7-13620H CPU olan model Victus 15 FA serisidir ve alınabilir değildir çünkü eksiği var, olması gerekenler yok. Performansı, ekranı, soğutma kalitesi Victus 15'lerde geride olduğundan tercih edilmezlerse daha iyidir.

İstekleri tam olarak karşılayacak model var ancak arada bıracak bir model. i7-12700H CPU'su ve RTX 4060 GPU'su fiyatına göre performanslı olsa da CPU'dan ötürü soğutma kalitesi (iyi de olsa) bir yere kadar dizginleyebiliyor. Sıcaklık için uğraşmak gerekiyor ancak bu uğraşla da cihaz garanti dışı kalıyor. Bütçenin esneme payına göre alternatif daha iyi olabilir.

Geri