PS5 Mİ YOKSA PS5 PRO MU?

Tommy871

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar ben bi pc oyuncusuyum ve 20 yaşındayım bu yaşıma kadar elime maksimum 2 3 kere controller almışımdır fakat biliyorsunuz 2026da Gta 6 çıkacak ve ben bu oyunu çıktığı gibi oynamak istiyorum bu yüzden haliyle konsol almam gerek. Kız arkadaşım Hollandada yaşıyor ve ondan bana konsol hediye etmesini istedim ve alıcağını söyledi. Fiyatlara baktık ve 450 420 eurolara ps5 bulduk fakat ps5 proda gözüme çarptı ve 750 euroya falan var max 800 euro, Arada bildiğiniz kaba taslak 2 katlık fark var. Sizce Gta 6 yı güzel bi performansta oynayabilmek için pro versiyonunu mu almalıyım? neler önerirsiniz?

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben bi pc oyuncusuyum ve 20 yaşındayım bu yaşıma kadar elime maksimum 2 3 kere konsol almışımdır fakat biliyorsunuz 2026da Gta 6 çıkacak ve ben bu oyunu çıktığı gibi oynamak istiyorum bu yüzden haliyle konsol almam gerek. Kız arkadaşım Hollandada yaşıyor ve ondan bana konsol hediye etmesini istedim ve alıcağını söyledi. Fiyatlara baktık ve 450 420 eurolara ps5 bulduk fakat ps5 proda gözüme çarptı ve 750 euroya falan var max 800 euro, Arada bildiğiniz kaba taslak 2 katlık fark var. Sizce Gta 6 yı güzel bi performansta oynayabilmek için pro versiyonunu mu almalıyım? neler önerirsiniz?

Sırf GTA için alıyorsan Pro al.

GTA 6 için ise pro al özel bir kullanım için alıyorsun hakkını ver.

GTA 6 için tartışmasız pro almalısın. Uzun dönem kullanacaksan da pro ama ben kullanayım satayım dersen ps5 daha çabuk elden gider.

Sırf GTA için alıyorsan Pro al.
İlla başka oyunlarda oynarım ama önceliğim GTA ve oyun çıkana kadar başka şeyler oynayıp konsolu öğrenmem gerekecek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PS5 Slim yeterli olacaktır.
GTA 6 için ise pro al özel bir kullanım için alıyorsun hakkını ver.
Hocam eğer pro ekstra farkediyorsa görüntü kalitesi ve fps olarak pro alayım ama çok fark yoksa kıza fazla yük olmak istemiyorum.

İlla başka oyunlarda oynarım ama önceliğim GTA ve oyun çıkana kadar başka şeyler oynayıp konsolu öğrenmem gerekecek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam eğer pro ekstra farkediyorsa görüntü kalitesi ve fps olarak pro alayım ama çok fark yoksa kıza fazla yük olmak istemiyorum.

FPS olarak farkeder. Standart PS5'te 30 FPS olacağı söyleniyor. Pro'da bunun üstü tabii.

FPS olarak farkeder. Standart PS5'te 30 FPS olacağı söyleniyor. Pro'da bunun üstü tabii.
Peki hocam Pro alsam mesela Ps6 çıktığında veya 2 3 sene sonra yeni oyunlar bir şeyler çıktığında güzelce oynayabilir miyim? uzun vadede güzel performans gösterir mi?

Pro ve güzel bir oled televizyon al

Peki hocam Pro alsam mesela Ps6 çıktığında veya 2 3 sene sonra yeni oyunlar bir şeyler çıktığında güzelce oynayabilir miyim? uzun vadede güzel performans gösterir mi?

PS 6 denilen konsol, 2028'in son çeyreğinden önce çıkmaz. Ve çıktığı zaman da mecburi olarak geriye uyumlu olacak. 2-3 sene değil, en az beş sene rahat oynarsın. Beş sene sonra birkaç özel oyun için PS6 alman gerekirse bu da senin zevkine kalmış bir durum.

son paylaşılan fragman ps5 üzerinden kayıt altına alınmış diye bi altyazı vardı. zaten pc varmış elinde 2 kat fark vermeye gerek yok bence.

Pro'da taş çatlasa 40fps modu olur bu oyunda. En basitinden Hardware Ray Tracing var oyunda. Cyberpunk Path Tracing'e baya yakın hatta bazı fotoğraflarda çok daha iyi duruyor.

PS5 al geç. Oynayıp hevesini aldıktan sonra PC'ye gelir zaten. Exclusiveleri vs. oynarsın PS5'te daha varsa oynamadığın. Sonra da satarsın PS5'i çünkü PS6 çıkar.

2026 Mayıs PS5'gelecek, taş çatlasa Sonbahar 2026'ya ertelerler.
2027 Ekim-2028 Mart arası PC'ye gelir. Daha erken de gelebilir çünkü bu sefer konsol mimarisi PC mimarisi ile uyuşuyor. Daha hızlı portlayabilirler oyunu.
PS6 da iddiaya göre 2027'de tanıtılır sene sonuna doğru, 2028'de satışa başlar. Konsolların genel piyasa ömrü 7-8 yıldır. Ürün ömrü olarak da 10 yıla tekabül eder. Yani yüksek ihtimalle 2030'da destek tümüyle kesilir PS5 ailesinden.

O yüzden PS5 daha mantıklı. Pro'ya zorlama boşuna bütçeni. Hatta mümkünse çek yanına OLED monitör vs. daha mantıklı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,835
Üyeler
183,341
Son üye
ÇekEliniOmzumdan
Geri