❌İndirim Bitti! 5070ti laptop gamegaraj -9955hx 79.999 TL-- 9955hx3d 89.999-

Cod warzone Ultra ayarlarda oynadım. ofis modunda oynanmaz gaming modda güzel. ultrada fps pek degısmıyor sıcaklıklar artıyor biraz daha. 83 derece işlemci 45-50 watt guc cekiyor ortalama. Gpu 80 derece ortalama. 150-180 civarlarında fps. ultra ayarlarda. Bu değerler iyi denebilir mi daha mı fazla performans vermeliydi bilenler yorum yapabilir mi?

Son düzenleme:
Bluetooth bazen gözükmüyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Müşteri hizmetlerini aradım temiz kurulum yap diyor. Onun haricinde ilgi göstermedi eleman :d

bluetooth hıc kullanmadım. onun haricinde bir sorunla karşılaşmadım. kendı yazılımdan custom ayar yapıyorum oyun oynarken. uygun ayarlarda AAA oyunlarda işlemci 75 derecenın ustune cıkmıyor.

bluetooth hıc kullanmadım. onun haricinde bir sorunla karşılaşmadım. kendı yazılımdan custom ayar yapıyorum oyun oynarken. uygun ayarlarda AAA oyunlarda işlemci 75 derecenın ustune cıkmıyor.
yaptıgın ayarları paylasır mısın?

Bluetooth bazen gözükmüyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Müşteri hizmetlerini aradım temiz kurulum yap diyor. Onun haricinde ilgi göstermedi eleman :d
Valla hocam ben mouseu bluethooth ile kullanıyorum aynı şekilde airpods da kullandım bağlanmama sorunu veya kesinti yaşamadım.
Hocam ayarları paylaşma şansınız var mı? Bu arada fps de çok düşüş yaşadınız mı?

Valla hocam ben mouseu bluethooth ile kullanıyorum aynı şekilde airpods da kullandım bağlanmama sorunu veya kesinti yaşamadım.

Hocam ayarları paylaşma şansınız var mı? Bu arada fps de çok düşüş yaşadınız mı?
yaptıgın ayarları paylasır mısın?
  • SPL (Sustained Power Limit): İşlemcinin uzun süre boyunca kullanabileceği güç sınırı (ana TDP gibi).
  • sPPT (Slow PPT): Uzun süreli boost için ikinci bir limit (SPL'den bağımsız olabilir ama genelde aynı tutulur).
  • fPPT (Fast PPT): Kısa süreli yüksek performans için izin verilen en yüksek güç (örneğin anlık yüklenmelerde).
  • Tj Max: İşlemcinin maksimum sıcaklık limiti. (95°C sınır; Enable TjMax seçeneği işaretli değil, yani şu anda geçerli değil.)

SPL 35w Sürekli güç tüketimini düşürür ısıyı azaltır
sPPT 45w Orta düzeyde boost için
fPPT 55w Anlık performans patlamalarında kısa süreli yüksek güç
Tjmax kapalı olsun

TGP 90 w yeterli performans verir, sıcaklık düşer, fan sesi azalır.
Dynamic Boost kapalı olsun
Saat hızı ofsete gerek yok zaten performanslı

CPU Fan hızı için
Sıcaklık (°C)Fan Hızı (%)
4020%
5030%
6045%
7060%
7570%
8085%
85+100%

Gpu Fan hızı için
Sıcaklık (°C)Fan Hızı (%)
4015%
5025%
6040%
7055%
7565%
8080%
85+100%

en uygun ayarları kurcaladıkça kendiniz bulabilirsiniz. Her oyun için ayrı ayrı profil oluşturulabiliyor. Her oyunda gaming moda almanız iyi olmuyor cunku işlemci cok guclu ve gereksiz fazla performans veriyor buda durduk yere ısınmasına sebep oluyor. Ofis moduda oyunlarda yetersiz kalıyor. Dolayısı ile ofis ve gaming modunun ortasında bir yerde oyuna göre ayar yaparsanız hiç sorun olmuyor. Benim bu verdiğim ayarlar sizin oynadıgınız oyunlara uygun olmayabilir. gelen FPS ten tatmın olmaz iseniz değerleri yavaş yavaş artırarak deneyebilirsiniz. Uygun ayarları yaptıktan sonra yüksek FPS lerde 75 derecenın uzerıne çıkmadan rahat bir şekilde işinizi görecektir.

Ben arkadaşıma aldırdım çok memnun. Bende 7500f ve rtx3080'li masaüstü sistem var, şuan cod warzone'da aynı fps'yi alıyoruz 180 civarı. Ama tabi ki işlemcisi benimkinin 2 katı gücünde işlemci ağırlıklı şeylerde fena. Cinebench yaptık 38k, benim pc ise 14k civarı alıyor; işlemcisi gerçekten çok OP. 5070 Ti mobil ama masaüstü 3080'e denk diyebilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En üst seviye ayarlarda bu arada cod warzone onu yazmayı unutmuşum

Bir de 300hz için ekran kartı ayarını yapmanız gerekli. Biz yerini bulamayıp game garaj'ı aradık, telefonda hemen destek verdiler yardımcı oldular. Firmadan ilk alışverişimizdi memnun kaldık ben telefonu açacaklarını bile düşünmüyordum ama 10dk hatta kalıp anlattılar biz ayarı yapıp yeniden başlatana kadar, hallettik diyene kadar beklediler, hizmet standartı yüksek.

Ben arkadaşıma aldırdım çok memnun. Bende 7500f ve rtx3080'li masaüstü sistem var, şuan cod warzone'da aynı fps'yi alıyoruz 180 civarı. Ama tabi ki işlemcisi benimkinin 2 katı gücünde işlemci ağırlıklı şeylerde fena. Cinebench yaptık 38k, benim pc ise 14k civarı alıyor; işlemcisi gerçekten çok OP. 5070 Ti mobil ama masaüstü 3080'e denk diyebilirim.

En üst seviye ayarlarda bu arada cod warzone onu yazmayı unutmuşum

Bir de 300hz için ekran kartı ayarını yapmanız gerekli. Biz yerini bulamayıp game garaj'ı aradık, telefonda hemen destek verdiler yardımcı oldular. Firmadan ilk alışverişimizdi memnun kaldık ben telefonu açacaklarını bile düşünmüyordum ama 10dk hatta kalıp anlattılar biz ayarı yapıp yeniden başlatana kadar, hallettik diyene kadar beklediler, hizmet standartı yüksek.
Düşük ayarda fark daha da açılabilir denemeniz mümkün mü?

Düşük ayarda fark daha da açılabilir denemeniz mümkün mü?
Bu arada şunu da hesaba katmak lazım ben 1080p de oynuyorum o 1440p'de. Ayarlar bozulmasın diye uğraşmayız herhalde hocam düşüğe, yarın gireceğiz bir daha ama yeni ayar çektim :( Bildiğim kadarıyla mobil versiyonlar yaklaşık 2 kademe düşük masaüstü versiyonuna denk geliyor yani mobil 5070ti aslında masaüstü rtx4070 civarında performans olarak. Yine masaüstü 3080'den daha iyi olacaktır teoride az biraz verilere göre ama en azından yüksek ayarlarda hissedilir bir fark yok. Önceden rtx980 ve 1070ti kullandığımız için ilaç gibi geldi değişiklik.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,938
Üyeler
183,921
Son üye
Mehmet Akif Ünal
Geri