Anakartta dram ışığı sönmüyor

Cadyy

80+
Reaksiyon skoru
43
Normalde asla pc kendini kapatmaz veya restartlamazdı. Son günler bazen yüksek grafik gerektiren oyunlar oynarken aniden pc kendini kapatıyor. Kapattıktan sonra kasanın içinde ışıklar yanmaya devam ediyor ama görüntü olmuyor. Sadece fişi çektikten sonra geri takınca güç düğmesiyle pcyi açabiliyorum. Diğer türlü bu sorun anında kasanın üzerinde bulunan güç kapama veya yeniden başlatma tuşu çalışmıyor.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yüksek grafikli oyunları oynamadığım zaman kapanmıyor. Saatlerce Valorant oynuyorum ve pc sağlam bir şekilde çalışıyor. Yüksek grafikli oyuna geçtiğim zaman veya ekran kartı ile işlemci kullanimi arttigi zaman oluyor
PSU kurtarmıyor işte yüksek grafikte sistemi besleyemiyor demekki. Aramızdaki tek fark benim PC roblox oynarkende kendini resetliyordu. Benim PSU iyice ölmüştü yanj 🙃🙃🙃

Eski PSU nün son hali bu şekilde tozun altında ya
tiyor şimdi

Birdamısın

Birde kaç kanallı ram kullanıyorsun

Eyer iki kanallı ram kullanıyorsan ram lerin birini çıkarıp reset attıran oyuna yeniden görmeyi denermisin

Ekler

• 1000001656.webp
    1000001656.webp
    895.8 KB · Hit: 12
Son düzenleme:
Bu sorun ile alakalı yabancı sitelerde araştırma yaparken ramlarin birinin arzalı olduğunu öğren mişler. PSU nün üstüne suç atmadan önce bir ramleri kontrol edelim

İşte ramlerin arizali oldugunu nasil bilecegim
Ömce rasgele bir Rami çıkar atan oyuna tekrardan gir. Eyer atmaz ise sorunlu çıkardiğin ram dır. Atarsa 2. Rami tak. Eyer ondada atarsa sorun ramlarde değil demektir bu işin altındaki kişi PSU dur

Vali fazla ram yemez yani iki kanallı ram kullanıyorsan bile valo genelde 1 tanesine yükelnir diğerinide kullabır tabi ama genelde birisinin üstüne iyice yüklenir. Eyer iki ramde arzalı ise valodada atması gerekirdi valoda atmadığına göre sadece 1 ram arzalı demektir ikisinide PC yi resetbattıran oyunda sırayla dene ikisindede atarsa suçlu ram değildir çünkü valodada atması gerekirdi. Buda demektirki ramler arzalı değil yüksek grafikli oyunlarda PSU çekiyor 🙃

Son düzenleme:
Geri