Kernel power 41 sorunu

Cadyy

80+
Reaksiyon skoru
43
Sistemim yük altında olduğu zaman garip şekilde resetleniyor. Sıcaklıklar 60-70 iken kullanımları yüksek olmasa bile bunu yaşıyorum. Yaşadığım şeyleri sıralamam gerekirse;
1) Kapandıktan sonra DRAM ışığı yanık kalıyor ve bir süre sonra pc tekrar açılıyor.
2) Kapandıktan sonra DRAM ışığı ve kırmızı bir ışık yanıyor. Bir süre sonra pc tekrar açılıyor.
3)Ekran kartı fanları son hızında çalışıyor ve pcyi tekrar başlattığım zaman ekran kartı sürücüsü çöküyor ve tekrar kurmam gerekiyor.
-
İlk iki sorunu yaşadığım zaman pc`nin güç kablosunu söküp takmadığım müddetçe güç tuşuyla açamıyorum. 3. Sorunu yaşadığımda ise güç tuşuna 2-3 saniye basılı tutarak pcyi kapatabiliyorum veya açabiliyorum ama bu sorunlar olduktan sonra pc açılışında RAM veya CPU ışığı anakartta yanıyor. Cpu olayıni çok yaşamıyorum. Çoğunlukla dram ışığı oluyor. En son 1 hafta olmamıştır bu olaydan kurtulmuştum ama gene devam ediyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Deneyebileceğim farklı bir sistem yok maalesef.
Bu sorunu yaşarken aslında bilgi sahibi değildim. Araştırdıkça işte macun, driver veya farklı şeyler gördüm ama PSU çok söylenmişti. Ben hazır sistemimi değiştim. İşte şu olay görüntüleyicisi üzerinden baktım ve Kernel power 41 hatasından dolayı pc'nin sürekli kapandığını gördüm. Sistemi yenilediğim için psu fazla yetersiz olabilir. Belki monitörü 2k aldım diye 2k için kötü bir psu olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartınız ne peki
EKRAN K AMD RX 6750 XT,
İŞLEMCİ AMD RYZEN 5 5700F,
RAM 16x16 6000 MHZ
ANAKART MSİ B650 GAMİNG PLUS WİFİ

Bu sorunu yaşarken aslında bilgi sahibi değildim. Araştırdıkça işte macun, driver veya farklı şeyler gördüm ama PSU çok söylenmişti. Ben hazır sistemimi değiştim. İşte şu olay görüntüleyicisi üzerinden baktım ve Kernel power 41 hatasından dolayı pc'nin sürekli kapandığını gördüm. Sistemi yenilediğim için psu fazla yetersiz olabilir. Belki monitörü 2k aldım diye 2k için kötü bir psu olabilir.

EKRAN K AMD RX 6750 XT,
İŞLEMCİ AMD RYZEN 5 5700F,
RAM 16x16 6000 MHZ
ANAKART MSİ B650 GAMİNG PLUS WİFİ
Benim PSU da FSP Raider 2 750W 6800xt ile kullanıyorum eski PSU benimde

Ama sizin yaşadığınız sorun genelde PSU ile ilgili OC falan yaptıysanız bios default yapın öyle deneyin

AMD ayarlarından oynadığınız oyunun FPS ni 60 düşürün undervolt uygulayın
Birde OCCT uygulaması ile power test yapın kullanımı youtube de falan bulursunuz.

Bana kalırsa PSU problemli

Benim PSU da FSP Raider 2 750W 6800xt ile kullanıyorum eski PSU benimde

Ama sizin yaşadığınız sorun genelde PSU ile ilgili OC falan yaptıysanız bios default yapın öyle deneyin

AMD ayarlarından oynadığınız oyunun FPS ni 60 düşürün undervolt uygulayın
Birde OCCT uygulaması ile power test yapın kullanımı youtube de falan bulursunuz.

Bana kalırsa PSU problemli
Psu ile oc yapmayı bilmiyorum. Bios ayarlarım var ama sürekli değiştirsem bile pc kapanmaya devam ediyor. Şimdi 1080p deneyerek inceleme yapacağım. Fps sabitli ama tekrar düşük çözünürlüğü deneyeceğim. Yük altında gitme sebebi psu kaynaklı biliyorum. 1080p denediğim zaman gitsede gitmesede sorun psu kaynaklı görünecek. Çünkü dereceleri veya kullanım yüzdeleri aynı.

Eğer sorunu tekrarlayabiliyorsan yani kapanmaya sebep olan şeyi bilip kapanmasını sağlayabiliyorsan; hwinfo aç sensörler ekranını aç
1749425517207.webp

burda işaretlediğim yerden log kaydet. CPU/GPU gibi öğelerin güç çekmelerini kontrol et. Voltlarını kontrol et, varsayılan değerlerini falan chatgpt ye yazıp öğrenebilirsin.

Ancak bana PSU'dan ziyade ekran kartın problemli. Tabi ramleri de kontrol et bence bu arada. Memtest indir kur ya da windowsta bellek tanılamayı aç. Adım adım gidersen daha uzun sürede ama tam manasıyla çözebilirsin. Ram'den başla. GPU/CPU, kontrol et. Mesela ben ani kapanmalarda önce CPU sokete tam oturuyormu ezilmiş bükülmüş pin var mı diye bile bakardım. Güç kablosunu çıkarıp takmanın gerekmesi genelde biosla alakalı olur genelde. MSI statik elektrik kalmışsa kartı posta hiç sokmuyor, sen powerı sökünce statik elektrik gidiyor tekrar takınca açılıyordur.
Yazılımla yapabileceklerin;
Ramleri kontrol et
GPU driverını DDU ile kaldırıp tekrar yükle. Ayarlarını sıfırla. (Ekran kartının çözünürlükle beraber yenileme hızına da bak)
Chipset driverlarını kontrol et

Donanımla ilgili kontrol edebileceklerin;
Anakartta oksitlenme var mı?
Bu olay olurken psu ısınmış mıydı? Kablolarda ısınma var mı? PSU yük altında fanını çalıştırmaya başlıyor mu?
Ekran kartı yerine tam oturmuş mu?
Ramlerin 2 taneyse tek tek dene yerlerini değiştirip dene. Expo/XMP açıksa kapatıp dene.

Biliyorum baya çorba oldu ama amacım yapabileceğin şeyleri biraz kafanda kurgulaman.

Eğer sorunu tekrarlayabiliyorsan yani kapanmaya sebep olan şeyi bilip kapanmasını sağlayabiliyorsan; hwinfo aç sensörler ekranını aç
Alıntıyı görüntüle

burda işaretlediğim yerden log kaydet. CPU/GPU gibi öğelerin güç çekmelerini kontrol et. Voltlarını kontrol et, varsayılan değerlerini falan chatgpt ye yazıp öğrenebilirsin.

Ancak bana PSU'dan ziyade ekran kartın problemli. Tabi ramleri de kontrol et bence bu arada. Memtest indir kur ya da windowsta bellek tanılamayı aç. Adım adım gidersen daha uzun sürede ama tam manasıyla çözebilirsin. Ram'den başla. GPU/CPU, kontrol et. Mesela ben ani kapanmalarda önce CPU sokete tam oturuyormu ezilmiş bükülmüş pin var mı diye bile bakardım. Güç kablosunu çıkarıp takmanın gerekmesi genelde biosla alakalı olur genelde. MSI statik elektrik kalmışsa kartı posta hiç sokmuyor, sen powerı sökünce statik elektrik gidiyor tekrar takınca açılıyordur.
Yazılımla yapabileceklerin;
Ramleri kontrol et
GPU driverını DDU ile kaldırıp tekrar yükle. Ayarlarını sıfırla. (Ekran kartının çözünürlükle beraber yenileme hızına da bak)
Chipset driverlarını kontrol et

Donanımla ilgili kontrol edebileceklerin;
Anakartta oksitlenme var mı?
Bu olay olurken psu ısınmış mıydı? Kablolarda ısınma var mı? PSU yük altında fanını çalıştırmaya başlıyor mu?
Ekran kartı yerine tam oturmuş mu?
Ramlerin 2 taneyse tek tek dene yerlerini değiştirip dene. Expo/XMP açıksa kapatıp dene.

Biliyorum baya çorba oldu ama amacım yapabileceğin şeyleri biraz kafanda kurgulaman.
Anlatım için teşekkürler hocam. Dediklerine ek olarak bir şey eklemem iyi olabilir. Ben normalde hep 1080p oynadığım için sorun yaşamıyordum. 2k çözünürlüğe geçtikten sonra sorun artmaya başladı. Detaylı konuşmam gerekirse. Bu gece aynı şekilde sistemi 1080p çözünürlükte test ettim. Pcnin kendini kapatma sorunu tamamen kalktı. Sadece bios`a girmek için pc`yi 1 kez yeniden başlattım ve DRAM ışığı bir süre yanık kaldı. Sonra kapandı ve bios menüsüne erişebildim. Ara sıra kırmızı ışık yanıyor. Ama çoğunlukla şu dram ışığı olan turuncu led yanıyor.

Anlatım için teşekkürler hocam. Dediklerine ek olarak bir şey eklemem iyi olabilir. Ben normalde hep 1080p oynadığım için sorun yaşamıyordum. 2k çözünürlüğe geçtikten sonra sorun artmaya başladı. Detaylı konuşmam gerekirse. Bu gece aynı şekilde sistemi 1080p çözünürlükte test ettim. Pcnin kendini kapatma sorunu tamamen kalktı. Sadece bios`a girmek için pc`yi 1 kez yeniden başlattım ve DRAM ışığı bir süre yanık kaldı. Sonra kapandı ve bios menüsüne erişebildim. Ara sıra kırmızı ışık yanıyor. Ama çoğunlukla şu dram ışığı olan turuncu led yanıyor.
1080p yük altında kapanmıyorsa ve ekran kartı ile işlemci kullanımım aynıysa (dereceler dahil) zaten bana göre geriye kalan en büyük şey psu güc yetmemesi. 2k dışında sistemin kapanmaması bana garip geliyor. Diyelim ki ben 2k veya üst bir çözünürlük kullanıyorum. Eğer psu daha fazla gücünü veremiyosa ve sistemi kapatıyorsa, sorun direkt olarak aklımda ki gibi psu oluyor. Bunları söyleme sebebin sadece fikrimi belirtmek ve dah rahat yorum yapılabilmesi.

Son düzenleme:
Geri