Merhaba arkadaşlar.Geçenlerde bir vidyoya baktım donanım arşivi youtube kanalında.10400 işlemci ile 3070 kullanılıyordu.2k ve 4k da darboğaz olmazken 1080p de darboğaz yaşandı.Bunun nedeni ne?1080p çözünürlük daha düşük değilmi?
İşlemci 1080p de yetirince besleyemiyor. O yüzden darboğaz oluyor.Merhaba arkadaşlar.Geçenlerde bir vidyoya baktım donanım arşivi youtube kanalında.10400 işlemci ile 3070 kullanılıyordu.2k ve 4k da darboğaz olmazken 1080p de darboğaz yaşandı.Bunun nedeni ne?1080p çözünürlük daha düşük değilmi?
şimdi çözünürlük düştükçeMerhaba arkadaşlar.Geçenlerde bir vidyoya baktım donanım arşivi youtube kanalında.10400 işlemci ile 3070 kullanılıyordu.2k ve 4k da darboğaz olmazken 1080p de darboğaz yaşandı.Bunun nedeni ne?1080p çözünürlük daha düşük değilmi?
Ben böyel etkileyici bir örnek duymadım daha vallahi helal olsunşimdi çözünürlük düştükçe
mesela işlemci bir kova olsun
ekran kartı büyük bir kova olsun
çözünürlük arttıkçabüyük kovaya daha fazla su dolar ama çözünürlük düştükçe küçük kovaya su dolmaya başlar ama büyük bunun altından kalkar ancak küçük kova taşar
aynene böyle işler
Düşük çözünürlükte işlemciye daha çok yük biner.
Bu yüzden yüksek çözünürlükte darboğaz ya az olur ya da hiç olmaz.
bunu beğenerek gösterebilirsinBen böyel etkileyici bir örnek duymadım daha vallahi helal olsun