12700k kendi hızını kısıyor

714NK3R

80+
Reaksiyon skoru
0
Sistemimde 12700k mevcut 3.6 base clocku var ben 4.50 civarında 240mm sivi soğutma ile kullanıyorum bir sure sonra kendini 0.40 ghz e çekiyor yardım ederseniz sevinirim .

Sistemimde 12700k mevcut 3.6 base clocku var ben 4.50 civarında 240mm sivi soğutma ile kullanıyorum bir sure sonra kendini 0.40 ghz e çekiyor yardım ederseniz sevinirim .
Eğer sistem boştayken yapıyorsa normal ama yük altindaysa sıkıntı. Voltaj değerlerini kontrol ettiniz mi?

Ne zaman çektiği önemli. Yükteyken çekiyorsa ısıları kontrol et sıvı soğutman arızalı veya yetersiz olabilir.

Evet 99 derece çalışması çok yüksek max 90 olmalı o bile yüks
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Radyatör ve fanlar aşırı tozlanmış onları temizledim ve termal macunu yeniledim suan bosta 22 derecede çalışıyor yardımın için teşekkür ederim

Sistem sıcaklığı 31 işlemci sıcaklığı 99 derecede sorun sogutma kaynaklı mı
işlemci dayanabileceği son sıcaklık 100 derece buraya çıktığı anda performansı düşürür soğutma sıkıntı var montajı doğru yaptınız mı? termal macun ne durumda?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Radyatör ve fanlar aşırı tozlanmış onları temizledim ve termal macunu yeniledim suan bosta 22 derecede çalışıyor yardımın için teşekkür ederim
Aman hocam direkt kapatın bilgisayarı böyle bir durumda zaten kendini kapatması lazım da

Soğutma yetersiz kalınca yapar. Örnek olarak benim işlemcim o.c ile 7.7Ghz`ye çıkıyor ama hemen 0.3Ghz`ye düşüyor çünkü soğutmam yetersiz. Tabi örnek olarak verdim, soğutucum yetse de 7.7Ghz`de stabil olması imkansız gibi bir şey, sıvı nitrojen vs de olacağını sanmıyorum.

Geri