12gb vram hâlâ yeterli midir?

Reaksiyon skoru
37
Arkadaşlar 5070 ti laptop Alcam 2k monitörüme bağlayıp 2k ultra oyunlar oynicam yer yer yüksek ayarlara çekebilirim hatta dlss açabilirim sizce bu durumlarda beni daha ne kadar götürür the last of us part 1 ve part 2 oynayacağım en ağır oyun olur büyük ihtimalle onun dışında backrooms rust the forest ve benzeri oyunlar oynarım valo cs falan sizce bı kaç yıl daha götürür mü 12gb vram veya 5080 li laptoplar hepsi gelmedi haziran-temmuza kadar bekleyip mi alsam fiyatları düşer mi?

4070 ti ile max ayarlarda rahatça oynanıyor.

Yeter

Arkadaşlar 5070 ti laptop Alcam 2k monitörüme bağlayıp 2k ultra oyunlar oynicam yer yer yüksek ayarlara çekebilirim hatta dlss açabilirim sizce bu durumlarda beni daha ne kadar götürür the last of us part 1 ve part 2 oynayacağım en ağır oyun olur büyük ihtimalle onun dışında backrooms rust the forest ve benzeri oyunlar oynarım valo cs falan sizce bı kaç yıl daha götürür mü 12gb vram veya 5080 li laptoplar hepsi gelmedi haziran-temmuza kadar bekleyip mi alsam fiyatları düşer mi?
yeterli ama beklemek istersen sen bilirisin fakat fiyatlarını düşceğini çok bekleme yani ümitlenme derim

yeterli ama beklemek istersen sen bilirisin fakat fiyatlarını düşceğini çok bekleme yani ümitlenme derim
Knk beklerim de korkuyorum büyük zam gelcek diye öyle bir korku var bekleyip görmek istiyorum düşer mi veya yeni modeller gelir mi diye ama bı yandan şuanki 5070 ti laptoplar 5080 fiyatlarına kadar artar mı diye korkuyorum

Bu arada senin tahminince kaç yıl gider daha dlss kalite veya performance 2k ultradan yüksek e çekince falan
5070 ti mi 5080 mi yani ikiside genel olarak uzun süre götürür ama artık teknoloji gelişiyor oyunlar daha ağır bile olabilir ama muhtemelen bi 5 yılı var böyle yüksek ayarlarda 5080nin 5070 ti o civarda ha kısarım grafik dersen uzun süre gene götürür

Hocam Laptop'ta zaten 12GB gayet yeterli VRAM olarak DLLS kullanırsan ve ilerde ultraya değilde bı altına High Ayarlara almaya razıysan 5 Yıl götürür rahat

Gerçi günümüzdeki teknolojiye vs. Bakarsak 10-15 Yıl'da Götürür Ama Teknoloji Çok hızlı gelişiyor Yani Belki 2-5 Sene sonra Uygun fiyatlı süper bilgisayarlar üretilecek yani 5 Yıl sonra arkadaşınla oyun oynarken knk eskileri hatırlıyon mu 8-12GB vramli ekran kartlarımız vardı şuan 1TB vram'im Var diceksin belki

Yani demek istediğim 10-15 Yıl falan kullanmayı bekleme zaten Muhtmelen
5-6 Yıl Sonra Çok hızlı büyümüş olacak teknolojiler yani ilk 5 seneye göre hareket edecek olursak 5070 Tİ Gayet Yeterli 5080 vs. Almana gerek yok ilerde zaten 5070Tİ yetmemeye basladığında 5080'de yetmeyecektir

8gb bile şu an 1080p de yetiyor 2k da cortladığı oyunlar var ama 12gb nin ömrü daha bol.

Hocam Laptop'ta zaten 12GB gayet yeterli VRAM olarak DLLS kullanırsan ve ilerde ultraya değilde bı altına High Ayarlara almaya razıysan 5 Yıl götürür rahat

Gerçi günümüzdeki teknolojiye vs. Bakarsak 10-15 Yıl'da Götürür Ama Teknoloji Çok hızlı gelişiyor Yani Belki 2-5 Sene sonra Uygun fiyatlı süper bilgisayarlar üretilecek yani 5 Yıl sonra arkadaşınla oyun oynarken knk eskileri hatırlıyon mu 8-12GB vramli ekran kartlarımız vardı şuan 1TB vram'im Var diceksin belki

5-6 Yıl Sonra Çok hızlı büyümüş olacak teknolojiler yani ilk 5 seneye göre hareket edecek olursak 5070 Tİ Gayet Yeterli 5080 vs. Almana gerek yok ilerde zaten 5070Tİ yetmemeye basladığında 5080'de yetmeyecektir
10-15 yıl değilde 60 serisi laptoplar çıkana kadar 5070 ti 12gb vram 2k ultra dlss yer yer yüksek ayarlara çekerim o zamana kadar yeterli olur mu olmaz mı çok kararsız kaldım oyun+ arkada discord yt vb vb şeyler de açabilir miyim? Yeter midir?

3440x1440 çözünürlükte her zaman Ultra'da oynarım, RTX 4070 ile, şu ana kadar çok çok az oyunda sorun oldu, onlarında bazılarında grafik ayarlarını biraz kıstım, bazılarında ise hiçbir şey yapmadım, oyunlarda herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım.

O kadar hızlı bile olmasa TSMC 3nm ye geçmeye hazırlanıyor önümüzdeki 1-2 senede Murat Gamsız'ın bu konu ile ilgili güzelde bir videosu var
Biraz uzun bir video ancak günümüzdeki sıkıntılarada değiniyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,269
Üyeler
186,728
Son üye
Aquarius
Geri