Neler Yeni

13500hx 80w'ı geçmiyor

vincent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
t
Bu laptopa sahibim ve 13500HX işlemci yük altında maksimum olarak 80W'ı görüyor ve genellikle 70-75W'larda seyrediyor. Bundan dolayı Cinebench R23 testinde de teklide 1800 küsur, çokluda ise 15500 küsur puan almakta. Cihazımda limit mi var acaba varsa da nereden öğrenebilirim?

Ekler

• resim_2024-10-22_231057021.png
    resim_2024-10-22_231057021.png
    77.8 KB · Hit: 24
  • işlemci.png
    işlemci.png
    65 KB · Hit: 19

Kaan31

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Tuna
hocam cihazı yeni aldıysanız iade etmenizi öneririm omen 2023 wf kodlu laptoplar ne yazık ki kronik sorunlu

vincent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
t
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam cihazı yeni aldıysanız iade etmenizi öneririm omen 2023 wf kodlu laptoplar ne yazık ki kronik sorunlu
Hocam iade şansım pek mevcut değil zaten servisten değişim ile almıştım bu cihazı.Bahsettiğiniz kronik sorun hall effect sensörü ile ilgili sanırım o sensörü serviste bağlantısını kesmişler sanırım kapağı kapattığımda vs. uykuya geçmiyor cihaz.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Yağız DERELİ
Throttlestop, omen gaming hub ayarlarını by-bass edemiyor olabilir mi? 130w gösteriyor gerçi fotoğraflarda ama 80w 'da kalıyorsa muhtemelen omen gaming hub'ın işidir. HwInfo'dan fotoğrafını attığınız gibi balanced ve performance mode için limitleri kontrol edin. Throttlestop ile ayarlama yaptıktan sonra bu değerler değişiyor mu bir bakın. Her değişiklikten sonra HwInfo'yu baştan açın da bakın. Bir de throttlestop'da ayar yaparken hem long hem short power'ı 157w yapın. "Sync MMIO"yu da işaretleyin. Son olarak sorununuz çözülürse Long power 55-60W yapın ki oyunlarda gereksiz ısınmasın.

Screenshot_3.png

Ayrıca tuhaf bir sorunmuş, derdi ne ben de merak ettim :D

Son düzenleme:

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
Bu laptopa sahibim ve 13500HX işlemci yük altında maksimum olarak 80W'ı görüyor ve genellikle 70-75W'larda seyrediyor. Bundan dolayı Cinebench R23 testinde de teklide 1800 küsur, çokluda ise 15500 küsur puan almakta. Cihazımda limit mi var acaba varsa da nereden öğrenebilirim?
Çok ısındığı için Bilerek kısıtlamış olabilirler Rog strix laptoplarda da başıma gelen bir durum 14900HX işlemciyi 55w sabitlemişlerdi ve o halde bile render alırken 80 derecelerde çalışıyordu.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Çok ısındığı için Bilerek kısıtlamış olabilirler Rog strix laptoplarda da başıma gelen bir durum 14900HX işlemciyi 55w sabitlemişlerdi ve o halde bile render alırken 80 derecelerde çalışıyordu.
Hadi canım. Roglardami artık limitli? Genelde f/p laptoplar soğutma sisteminden dolayı limitli oluyor çok büyük avantajı oluyor ama rogun soğutma sistemi çok kaliteli. Şaşırdım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet cihaz limitli. Oyun oynuyorsanız pek bı işiniz yok hatta 60w a da limitleyip kullanabilirsiniz. Sıcaklıklar bayağı düşer.

vincent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
t
Throttlestop, omen gaming hub ayarlarını by-bass edemiyor olabilir mi? 130w gösteriyor gerçi fotoğraflarda ama 80w 'da kalıyorsa muhtemelen omen gaming hub'ın işidir. HwInfo'dan fotoğrafını attığınız gibi balanced ve performance mode için limitleri kontrol edin. Throttlestop ile ayarlama yaptıktan sonra bu değerler değişiyor mu bir bakın. Her değişiklikten sonra HwInfo'yu baştan açın da bakın. Bir de throttlestop'da ayar yaparken hem long hem short power'ı 157w yapın. "Sync MMIO"yu da işaretleyin. Son olarak sorununuz çözülürse Long power 55-60W yapın ki oyunlarda gereksiz ısınmasın.

Alıntıyı görüntüle
Ayrıca tuhaf bir sorunmuş, derdi ne ben de merak ettim :D
Bu resimdeki gibi mi yapayım hocam ayarları.Yakmayalım sonra cihazı 😂

Hadi canım. Roglardami artık limitli? Genelde f/p laptoplar soğutma sisteminden dolayı limitli oluyor çok büyük avantajı oluyor ama rogun soğutma sistemi çok kaliteli. Şaşırdım.

Evet cihaz limitli. Oyun oynuyorsanız pek bı işiniz yok hatta 60w a da limitleyip kullanabilirsiniz. Sıcaklıklar bayağı düşer.
Benim için de şuanki hali yeterli zaten hocam da YouTubeki aynı cihazın incelemelerinde oyunlarda en azından bi 90-100w civarını görüyordu o sebeple bir sorun mu var acaba diye merak ettim.

Son düzenleme:

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Yağız DERELİ
Bu resimdeki gibi mi yapayım hocam ayarları.Yakmayalım sonra cihazı 😂

Benim için de şuanki hali yeterli zaten hocam da YouTubeki aynı cihazın incelemelerinde oyunlarda en azından bi 90-100w civarını görüyordu o sebeple bir sorun mu var acaba diye merak ettim.
- Yakmak diye bir şey pek mümkün değil, termal limite düşer max. Amacınız 80W ile limitlenip limitlenmediğinizi anlamak. Dediğim gibi yapın; bir cinebench atın ve o sırada güç kullanımını takip edin, max kaç watt çekiyor gözlemleyin. Cinebench tamamlanmak zorunda değil. Arzuladığınız watt değerlerini görürseniz stop a basın dursun cinebench.
- Intel kendi sitesinde zaten max 157w ile çalışabilir diyor. Siz de bunu test edeceksiniz:
Screenshot_2.png

vincent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
t
- Yakmak diye bir şey pek mümkün değil, termal limite düşer max. Amacınız 80W ile limitlenip limitlenmediğinizi anlamak. Dediğim gibi yapın; bir cinebench atın ve o sırada güç kullanımını takip edin, max kaç watt çekiyor gözlemleyin. Cinebench tamamlanmak zorunda değil. Arzuladığınız watt değerlerini görürseniz stop a basın dursun cinebench.
- Intel kendi sitesinde zaten max 157w ile çalışabilir diyor. Siz de bunu test edeceksiniz:
Alıntıyı görüntüle
Max 79w gördü hocam throttlestop ayarlarını da resimdeki gibi yapmama rağmen.

Ekler

• resim_2024-10-24_180406219.png
    resim_2024-10-24_180406219.png
    198 KB · Hit: 10

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Mahir Cengiz

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Yağız DERELİ
O kısımda sadece dengeli vardı da şimdi kod yazdım konsola yüksek performansta ama değişen durum yok hocam.
Windows ayarını kastetmemiş arkadaş. Omen gaming hub uygulamasında "Balance" var, "Performance" var. Oradakini kastetmiş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Bekir Küllac
O kısımda sadece dengeli vardı da şimdi kod yazdım konsola yüksek performansta ama değişen durum yok hocam.
bende dengelideydi acer kullanıyorum i5 12500h lı dengelide max 3.2 ghz görüyoken yüksek perfte 4.2 ve 50w gibi değerlerden 95w lere çıkıyor ama son gelen biosla watt değeri düştü manuel oc programı yükledim intel tabanlı ordan oc lediğimde watt değerlerini yine eski değerine çektim fakat bu şekildede cihaz hızlıca 100 derecelere çıkıp kendi performansını kısıyordu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,382
Üyeler
161,847
Son üye
neronidas
Top Bottom