Neler Yeni

14 yaşında fitness yapılabilir mi

EPekzy

80+
Bir konu gördüm ve bu konuyu kendi ölçülerime göre cevap almak için bende açtım

14 yaşındayım boyum 1.80 85 kiloyum
Fitness yapmam kötü etkiler mi (kilom yağ yani bir bakıma obezim)
Dostum eğer imkanın varsa yüzme sporu ile spor yapmaya başlaman hem gelişimin açısından yararlı olur hem de ileride gelişimin tamamlandığında eğer fitness vb şeylerle uğraşmak istersen güzel bir altyapı elde etmiş olursun. Yani yüzme ile uğraşmanı daha çok tavsiye ederim zira fitness ,body building vs gibi sporlar @NakreS14 arkadaşımın da dediği gibi gelişmini olumsuz etkileyebilir.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
haro

yapılır ama beslenmene dikkat etmeni tavsiy ederim. Fitnesi 10-12 yaşında bile yapabilirsin bence. Ergenlige girdikten sonra çeşmeden su gelmeye başladıgı vakit bence fitnese başlanır. Sonuçta sevap günah bile yazılıyor çeşmelerden su akmaya başladıgı vakit. Fitnese niye başlamayasın

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Yavuz
Boyun kısalır diyen arkadaşlar,halterciler ağır kaldırdıkları için değil kısa oldukları için haltercilerdir,fizikten az çok anlıyorsanız bir açıklama var,1.90 ve 1.60 iki halterciyi düşünün ve kas kütlesi olarak da neredeyse eşitler,halterci ağırlığı kolları kısa olduğu için daha az kaldırarak başarıya ulaşırken kolları uzun 1.90 abimiz daha yukarı kaldırmış olacaktır haliyle fizikte ne kadar yükseğe kaldırırsanız iş yükü de o kadar artar,yani fitness boyu etkilemez boy genetiktir,yine de ben ağırlık altına girmem diyorsan ağırlıklı squat yerine dumbeller eşliğinde çalışırsın ama üst vücudun kollar göğüs ve sırt çalışırken omuriliğe fazla yük binmez, kısaca şimdiden başla güzel kardeşim 18 li yaşlara sağlam vücutla girersen özgüvenin de yüksek olur.

VitoScaletta

80+ Gold
ya gün boyu evden okula okuldan eve giden evden çıkmayan bilgisayar başındaki kişiler gelişimini olumsuz etkiler yazmış ağırlık kaldırmanın boy kısalttığına dair hiç bi araştırma yoktur yıllardır kesinlikle etkilemez ben powerlifting yapıyorum 15 yaşındayım
squat 70 kg 5x5
bench 70 kg 5x5
deadlift 120 kg pr
yapıyorum benim boyumun 1.50 olması lazım ona bakılırsa ama boyum 175 ve 73 kilo yum

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege

BURAK1998

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
FREEDOM
Bende 15 yaşında spora başlamıştım 7 seneden biraz fazla oldu belli araklıklarlada sporu bıraksam da her hangi bir olumsuz yönünü görmedim gelişim olarak (boy ve kilo) bu yaşlarda bilinçli bir şekilde spor yapıldıgında güç olarak artış baya oluyor ilk başladıgım zamanlarda bilek güreşi sporunu yaptıgımdan bu güç artışını çok ciddi bir şekilde görebilmiştim

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal

10-15 kilo ver ve hep o kiloda kal 18 yaşında kas vs yaparsın

Deadlifter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
850
İsim
Cenk
ya gün boyu evden okula okuldan eve giden evden çıkmayan bilgisayar başındaki kişiler gelişimini olumsuz etkiler yazmış ağırlık kaldırmanın boy kısalttığına dair hiç bi araştırma yoktur yıllardır kesinlikle etkilemez ben powerlifting yapıyorum 15 yaşındayım
squat 70 kg 5x5
bench 70 kg 5x5
deadlift 120 kg pr
yapıyorum benim boyumun 1.50 olması lazım ona bakılırsa ama boyum 175 ve 73 kilo yum
Güzel ama umarım tekniğin iyidir. 😙

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,058
Üyeler
164,952
Son üye
Emreunal0190
Top Bottom