14 yaşında fitness yapılabilir mi

Ben de 14 yaşındayım spor mpor denedikten sonra, bi deri bi kemiğim göğüs kafesim sağ tarafı daha şişik gibi niye öyle bilmiyorum nefesimi içime çekince çok kötü gözüküyor

kendi vücut ağırlığınla çalışmanı öneririm kardiyo + vücut ağırlığın ile çalışabilirsin

Doktora görün bence
gideceğim zaten sırtımda da yırtıklar var içten vücudum baya değişik ya aynı böyle
1605095179408.png

daha derin ve daha kötü hatta

14yasimda fitness basladim yaklasik 3 4 sene bi spor gecmisim var 18yasima kadar yaptım ara ara saglik sorunlarindan birakmak zorunda kaldım boyum 1.80 canavar gibi vucut yapmistim hicbir yan etkisi yok

Bir konu gördüm ve bu konuyu kendi ölçülerime göre cevap almak için bende açtım

14 yaşındayım boyum 1.80 85 kiloyum
Fitness yapmam kötü etkiler mi (kilom yağ yani bir bakıma obezim)
Bilinçli yapacaksan yap. Diğer türlüsü kaç yaşında olursan ol zarar. Araştır öğren ama etrafında ki kaliteli hocalar ile de sohbet et onlardan da öğren. Okuyarak birçok şeyi öğrenebilirsiniz ama unutmayın hocalarınız bunları hem okumuş hem deneyimlemiş kişiler. Yaşın küçük imkanin varsa koç eşliğinde istediğin sporu yapabilirsin. Aksi halde kendini sakatlama olasılığın yüksek.

bir arkadaş vardı 15 yaşında o yapıyordu adını unuttum bulmaya çalışacağım

Bilinçli yapacaksan yap. Diğer türlüsü kaç yaşında olursan ol zarar. Araştır öğren ama etrafında ki kaliteli hocalar ile de sohbet et onlardan da öğren. Okuyarak birçok şeyi öğrenebilirsiniz ama unutmayın hocalarınız bunları hem okumuş hem deneyimlemiş kişiler. Yaşın küçük imkanin varsa koç eşliğinde istediğin sporu yapabilirsin. Aksi halde kendini sakatlama olasılığın yüksek.
Dediğiniz çok doğru geliyor yengeç gibi tipler hiç bir bilgisi olmadığı halde akıl vermeye çalışıyorlar :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,596
Üyeler
183,142
Son üye
Yolcu12
Geri