Steven Paul Jobs
80+
Yapılmaz.
İnandık10 yaşında boyum 1.80 di
Yok niye yanliş anlayayim branşim fizik tedavi küçük yaşta yapılan dengesiz sporlar kişinin gelişimine olumsuz yönde etki ettiği kesin olarak biliniyor. Kaynak olarak pubmed deki makaleleri inceleyebilirsiniz.Sadece örnek olsun diye söylüyorum. Sizi eleştirmek amaçlı değil o yüzden yanlış anlamayın.
Halter yapmak demek ağır çalışmak demek değildir. Bu işin teknik kısmı zaten insanın yıllarını alıyor. Erken yaşlarda başlayıp tekniğini mükemmelleştiren kişiler branşlaşma yaşı geldiğinde inanılmaz hızlı şekilde gelişim gösteriyorlar.
Haklısın o yüzden küçük yaşta başlayanlar için çok farklı antremanlar uygulanıyor. Bu yüzden imkanı olan herkesi bir koç ile çalışmasını tavsiye ediyorum.Yok niye yanliş anlayayim branşim fizik tedavi küçük yaşta yapılan dengesiz sporlar kişinin gelişimine olumsuz yönde etki ettiği kesin olarak biliniyor. Kaynak olarak pubmed deki makaleleri inceleyebilirsiniz.
Bu yorumu telefondan yazdım. Okurken cringe oldum. Ama o şekilde bırakacağım değiştirmeyeceğim.Haklısın o yüzden küçük yaşta başlayanlar için çok farklı antremanlar uygulanıyor. Bu yüzden imkanı olan herkesi bir koç ile çalışmasını tavsiye ediyorum.
Bir önceki yorumumu genele ithafen yazdım. Halter yapma boyun kısalır vs. kulaktan dolma bilgilerle konuşanlaraydı.
Dediğiniz gibi zaten dengesiz yapılan her şey olumsuz etkiliyor ve ilerleyen yaşlarda kişilerin fizik tedavi uzmanları kanka olması kaçınılmaz oluyor. Saygılar, sevgiler...
Evet altyapı önemli başarılı sporcular genellikle küçük yaşta başlayanlar oluyoSadece örnek olsun diye söylüyorum. Sizi eleştirmek amaçlı değil o yüzden yanlış anlamayın.
Halter yapmak demek ağır çalışmak demek değildir. Bu işin teknik kısmı zaten insanın yıllarını alıyor. Erken yaşlarda başlayıp tekniğini mükemmelleştiren kişiler branşlaşma yaşı geldiğinde inanılmaz hızlı şekilde gelişim gösteriyorlar.
İşin içinde olanlar bunu biliyorlar zaten. Ama bir tayfa var ki her şeyi en iyi onlar biliyor. O öyle olmaz, onu yapma boyun kısa kalır, bunu yap boyun uzar, o kilo yapar, kilo vermek istiyorsan koşacaksın aga diyen bir tayfa var ve ne sorarsan sor sana bunları söylüyorlar.Evet altyapı önemli başarılı sporcular genellikle küçük yaşta başlayanlar oluyo
ufak antremanlar yap ağırlık kaldırmaBir konu gördüm ve bu konuyu kendi ölçülerime göre cevap almak için bende açtım
14 yaşındayım boyum 1.80 85 kiloyum
Fitness yapmam kötü etkiler mi (kilom yağ yani bir bakıma obezim)
ve hamur işini kesinlikle bırak canan karatay spor hakkında cahil lakin besinleri az çok biliyorağırlık çalışabilirsin hiç bi sıkıntı etmez büyümene çok fazla cardio yapıp ağır diyetlere girmeni önermem bol bol üst göğüs çalış büyük ihtimalle göğüsleri sarkıyodur günlük proteinini al aburcubur şeker den uzak dur
Hasan Toker çok sağlam halterci ve antrenörü 1.90+Estağfirullah
Mesaj otomatik birleştirildi:
Halter etkiler boyu çünkü ağırlığın altında kaldıkça omurga yavaş yavaş kısalıyor haltercilerin boyu o yüzden kısa oluyor
1,70'im adam 14 yaşında 1,80 :dnE 14 yaşında 1.80 boy 85 kilo mu ??? LAN BEN NEDEN 1.60 IM ÇILDIRCAM
16 yaşındayım 1.65gelir birazdan 10 yaşındayım boyum 1.80 ciler