Neler Yeni

14 yaşında fitness yapılabilir mi

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Sadece örnek olsun diye söylüyorum. Sizi eleştirmek amaçlı değil o yüzden yanlış anlamayın.
Halter yapmak demek ağır çalışmak demek değildir. Bu işin teknik kısmı zaten insanın yıllarını alıyor. Erken yaşlarda başlayıp tekniğini mükemmelleştiren kişiler branşlaşma yaşı geldiğinde inanılmaz hızlı şekilde gelişim gösteriyorlar.
Yok niye yanliş anlayayim branşim fizik tedavi küçük yaşta yapılan dengesiz sporlar kişinin gelişimine olumsuz yönde etki ettiği kesin olarak biliniyor. Kaynak olarak pubmed deki makaleleri inceleyebilirsiniz.

Vücut çalışma, yoksa zaten kiloluyken daha da şişkin görünürsün.

Deadlifter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
850
İsim
Cenk
Yok niye yanliş anlayayim branşim fizik tedavi küçük yaşta yapılan dengesiz sporlar kişinin gelişimine olumsuz yönde etki ettiği kesin olarak biliniyor. Kaynak olarak pubmed deki makaleleri inceleyebilirsiniz.
Haklısın o yüzden küçük yaşta başlayanlar için çok farklı antremanlar uygulanıyor. Bu yüzden imkanı olan herkesi bir koç ile çalışmasını tavsiye ediyorum.
Bir önceki yorumumu genele ithafen yazdım. Halter yapma boyun kısalır vs. kulaktan dolma bilgilerle konuşanlaraydı.
Dediğiniz gibi zaten dengesiz yapılan her şey olumsuz etkiliyor ve ilerleyen yaşlarda kişilerin fizik tedavi uzmanları kanka olması kaçınılmaz oluyor. Saygılar, sevgiler...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Haklısın o yüzden küçük yaşta başlayanlar için çok farklı antremanlar uygulanıyor. Bu yüzden imkanı olan herkesi bir koç ile çalışmasını tavsiye ediyorum.
Bir önceki yorumumu genele ithafen yazdım. Halter yapma boyun kısalır vs. kulaktan dolma bilgilerle konuşanlaraydı.
Dediğiniz gibi zaten dengesiz yapılan her şey olumsuz etkiliyor ve ilerleyen yaşlarda kişilerin fizik tedavi uzmanları kanka olması kaçınılmaz oluyor. Saygılar, sevgiler...
Bu yorumu telefondan yazdım. Okurken cringe oldum. Ama o şekilde bırakacağım değiştirmeyeceğim. 😄

Son düzenleme:

Mustafa Emre Koç

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Mustafa emre koç
Instagram
Mustafae_k
Sadece örnek olsun diye söylüyorum. Sizi eleştirmek amaçlı değil o yüzden yanlış anlamayın.
Halter yapmak demek ağır çalışmak demek değildir. Bu işin teknik kısmı zaten insanın yıllarını alıyor. Erken yaşlarda başlayıp tekniğini mükemmelleştiren kişiler branşlaşma yaşı geldiğinde inanılmaz hızlı şekilde gelişim gösteriyorlar.
Evet altyapı önemli başarılı sporcular genellikle küçük yaşta başlayanlar oluyo

Deadlifter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
850
İsim
Cenk
Evet altyapı önemli başarılı sporcular genellikle küçük yaşta başlayanlar oluyo
İşin içinde olanlar bunu biliyorlar zaten. Ama bir tayfa var ki her şeyi en iyi onlar biliyor. O öyle olmaz, onu yapma boyun kısa kalır, bunu yap boyun uzar, o kilo yapar, kilo vermek istiyorsan koşacaksın aga diyen bir tayfa var :D ve ne sorarsan sor sana bunları söylüyorlar. :D
Bu elemanlar overhead squat, power clean, snatch vs hareketler yapmaya çalışşalar anlarlar olayın sadece ağırlık kaldırma olmadığını :)

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Bir konu gördüm ve bu konuyu kendi ölçülerime göre cevap almak için bende açtım

14 yaşındayım boyum 1.80 85 kiloyum
Fitness yapmam kötü etkiler mi (kilom yağ yani bir bakıma obezim)
ufak antremanlar yap ağırlık kaldırma

Nyan_Chicken

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Nyan_Chicken
Hafif egzersizler yapmanı öneririm

VitoScaletta

80+ Gold
ağırlık çalışabilirsin hiç bi sıkıntı etmez büyümene çok fazla cardio yapıp ağır diyetlere girmeni önermem bol bol üst göğüs çalış büyük ihtimalle göğüsleri sarkıyodur günlük proteinini al aburcubur şeker den uzak dur

ağırlık çalışabilirsin hiç bi sıkıntı etmez büyümene çok fazla cardio yapıp ağır diyetlere girmeni önermem bol bol üst göğüs çalış büyük ihtimalle göğüsleri sarkıyodur günlük proteinini al aburcubur şeker den uzak dur
ve hamur işini kesinlikle bırak canan karatay spor hakkında cahil lakin besinleri az çok biliyor

Son düzenleme:

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Estağfirullah

Halter etkiler boyu çünkü ağırlığın altında kaldıkça omurga yavaş yavaş kısalıyor haltercilerin boyu o yüzden kısa oluyor :)
Hasan Toker çok sağlam halterci ve antrenörü 1.90+

Top Bottom