14 yaşında fitness yapılabilir mi

Reaksiyon skoru
77
Bir konu gördüm ve bu konuyu kendi ölçülerime göre cevap almak için bende açtım

14 yaşındayım boyum 1.80 85 kiloyum
Fitness yapmam kötü etkiler mi (kilom yağ yani bir bakıma obezim)

Bence yapılmaz. 16 yaş daha uygun bence.

Büyüme çağındasın kaldırdığın ağırlıklar kemik gelişimini etkiler. Önermiyorum. Kardiyo yapabilirs,n ama. Fitness dan ziyada spor branşlarına yönel basketbol hentbol voleybol

Kesinlikle halter yapmadığın sürece boyuna bir etkisi olmaz 5 senedir aktif olarak ağırlık kaldırıyorum 2 senedir de güreş yapıyorum (son 6 ay hariç korona yüzünden gitmiyorum) 16 yaşındayım 1.85 boyum var 120 kiloyum kesinlikle ufak ufak başla birden ağır yüklenme sakın. Ben her yaşa uygun olduğunu gördüm ettiğim tecrübe sayesinde spor sağlıktır 14 yaşında başlanılır benim görüşüm

Ağırlık çalışmadan yağlarını eritmeye yönelik olarak çalışabilirsin.

Yapılabilir ama ağırlıkla çok fazla yüklenirsen boy uzamasını durdurabilir ve biryerlerini sakatlayabilirsin dikkatli ol dengeli ve düzenli bir şekilde spor yapsan yeterli olur aşırıya kaçmadan

yapabilirsin ben yapıyorum boyun kısa kalır diyenleri dinleme çünkü sen işi çok profesyönel yapmıycaksın halter falanda kaldırmazsın anca benchpress yaparsın onunda pek bir etkisi yok

Kesinlikle halter yapmadığın sürece boyuna bir etkisi olmaz 5 senedir aktif olarak ağırlık kaldırıyorum 2 senedir de güreş yapıyorum (son 6 ay hariç korona yüzünden gitmiyorum) 16 yaşındayım 1.85 boyum var 120 kiloyum kesinlikle ufak ufak başla birden ağır yüklenme sakın. Ben her yaşa uygun olduğunu gördüm ettiğim tecrübe sayesinde spor sağlıktır 14 yaşında başlanılır benim görüşüm
Reis kusura bakma günahını aldım. İçimden geçirdiğim söz aynen şuydu he he 11 yaşından beri ağırlık kaldırıyodur kesin. Fotoğrafını görünce lafımı ağzıma öyle bir soktun ki..

Başlayabilirsiniz ilk başta koşu,halat, bisiklet yap 2 ay sonra yavaş yavaş 2-5 kilo ağırlıklarla başla.

Ağır kilolar kaldırmaz isen halter tarzı çok etkilemez.

Reis kusura bakma günahını aldım. İçimden geçirdiğim söz aynen şuydu he he 11 yaşından beri ağırlık kaldırıyodur kesin. Fotoğrafını görünce lafımı ağzıma öyle bir soktun ki..
Estağfirullah
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ağır kilolar kaldırmaz isen halter tarzı çok etkilemez.
Halter etkiler boyu çünkü ağırlığın altında kaldıkça omurga yavaş yavaş kısalıyor haltercilerin boyu o yüzden kısa oluyor :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,254
Üyeler
183,252
Son üye
grgnhls
Geri