Çözüldü✓ 14600KF Isınma Sorunu

Çoğu oyunda harcadıkları güç yakın 240mm bu işlemciler için yetersiz. undervolt sonrası hem performans hem de ısıda iyileşme yakalayabilir.
Yakalarda şundan bahsediyorum pubg de biraz fazla sıcaklık 75 80 olması lazım

Ya soğutucuda sıkıntı var ya da montajında tekrardan takmayı dene.
Çoğu oyunda harcadıkları güç yakın 240mm bu işlemciler için yetersiz. undervolt sonrası hem performans hem de ısıda iyileşme yakalayabilir.
121w çekiyor daha işlemcinin nasıl ısındığını öğrenememişsiniz. 12400f, 5600 veya 7500f gibi 40-50w da çalışmıyor o işlemci.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Boru gibi 121w yazıyor orada 9800x3d den bile daha çok güç tüketiyor. anakart ayarlarından düzeltmen gerekiyor. Youtubeda bu tarz içeriklere bakarak kendi işlemcine göre ayarlama yapabilirsin.
Ya soğutucuda sıkıntı var ya da montajında tekrardan takmayı dene.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim eve geçince tekrar bakıcam. MSİ Center’da soğutma sihirbazında bazı ayarlar çok karışık sıfırlıyorum fan rpm lerinde bozuklık var boşta ekran kartı fan çeviriyor 30 derecede hiç bir şey açık değilken. Bu programı kullanan, bilen bir arkadaş bana bu konuda bir tavsiye verebilir mi?
Birde furmarkta cpu burner ile aldığım 97 derecede sıcaklık normal mi?

Son düzenleme:
Merhaba sorun konu başlığındaki gibidir. Pubg de ekteki resimlerde aldığım değerler normal değil bence msi center ayalarım ise de ekteki gibi furmark testine sokunca da 97 den aşağı inmiyor, yardımcı olusanız sevinirim.Alıntıyı görüntüle
Kaç k çözünürlükte oynuyorsunuz bende 13600kf var 2k da gta v enhanced da maximum rt de max ısındıgı 83 84 derece oluyor ama sıvı sogutmam var 240mm

Kaç k çözünürlükte oynuyorsunuz bende 13600kf var 2k da gta v enhanced da maximum rt de max ısındıgı 83 84 derece oluyor ama sıvı sogutmam var 240mm
işte normal olduğunun kanıtı. 14600k-kf 13600k dan daha çok ısınıyor. pubg daha çok işlemci ağırlıklı olduğu için konu sahibinin ısısı normal.

1920*1080

Arkadaşlar BİOS ayarlarına girdim fanlar otomatikte değildi RPM hep sabit kalıyormuş onu düzeltim derceler 70-80 arası değişiyor artık hepinize çok teşekkür ederim.

işte normal olduğunun kanıtı. 14600k-kf 13600k dan daha çok ısınıyor. pubg daha çok işlemci ağırlıklı olduğu için konu sahibinin ısısı normal.
Hayır normal degil maalesef 2k da oynuyorum benimki çok daha fazla ısınması lazım tabii kullandıgı stok fanmıdır kule tipi midir yoks akalitlei bir sıvı sogutmamıdır ona baglıda olabilir

Hayır normal degil maalesef 2k da oynuyorum benimki çok daha fazla ısınması lazım tabii kullandıgı stok fanmıdır kule tipi midir yoks akalitlei bir sıvı sogutmamıdır ona baglıda olabilir
2k da oynuyorsun işlemciye düşen yük azalıyor. bu forumun %90 ı teknolojiden bihaber.

1920*1080

Arkadaşlar BİOS ayarlarına girdim fanlar otomatikte değildi RPM hep sabit kalıyormuş onu düzeltim derceler 70-80 arası değişiyor artık hepinize çok teşekkür ederim.
Undervolt uyguladım yük altında 60 dereceleri geçmiyor performans kaybı yok gibi bir şey. Tavsiye ederim.

öncelikle intel işlemcilerde thermalright contact frame şart. frame ile birlikte düzgün soğutucu montajı sayesinde 80 civarına rahatlıkla düşer.

suğutucu nun işlemci vidalarını çok sıkmayın.hepsini biraz gevşetip tekrar deneyin. ben tornavida ile sıktığım soğutucu çok ısındı sonra gevşetip hafif sıktım 15 derece düştü.

Geri