G65B'ye muadil bu bütçelerde alacağın örneğin asus tuf vg27aqml1a'nın farkları koyu renklerde daha hızlı olması, flat ekran olması, görüş açılarının daha iyi olması ve daha iyi parlaklık sunabilmesi. Samsung 380nit, asus ve lg ise 480-500 nit. Buna ek olarak asus 1350:1 kontrast oranı, lg ise 1200:1 kontrast oranı sunan modeller. Samsung ise neredeyse 3000:1 kontrast oranı sunabiliyor. Renk gamutlarına gelecek olursak incelemeden incelemeye sonuç biraz değişiyor. Samsung bir incelemede %90 diğerinde 93 DCI-P3 çıkıyor. Rec 2020 ise %68 ve %65 incelemeden incelemeye değişiyor. Adobe RGB ise %85 çıkıyor. SRGB volume değerini ölçen yok ama tahminim %135-140 falandır. LG ise bir incelemede %90 DCI-P3 diğerinde ise %96 çıkıyor. Rec 2020 ise DCI-P3 oranı %96 çıkan incelemede %74 rec 2020 çıkıyor, diğerinde %66 çıkıyor. Asusun Rec 2020 değerini görmedim ama oda lg ile çok farklı değildir. Adobe rgb ise %85 çıkıyor. Yani özetle kritik renk gamutlarında yani rec 2020 ve dcı-p3 renk gamutlarında bir miktar daha iyi ips modeller.
Benim kişisel tercihim zaten samsung iyi renk gamutuna sahip olduğu için ve arada çok fazla fark olmadığı için 2.5 kat daha fazla kontrast oranına sahip olanı seçerdim. Parlaklıkta keza 380nit benim için fazlasıyla yeterli. Zaten displayhdr600 sertifikası da var. Kontrast, renk ve parlaklık açısından en dengeli olan model bu. En iyi hdr deneyimi de bunda olur. Ayrıca tizen işletim sistemi bulundurması, wifi ve bluetooth vb özelliklerde ekstra artıları. Renk doğruluğu olarak da iyi çıkan bir model. Samsung kendi sitesinde kalibrasyonlu olarak geldiğini de söylüyor. Yani gözle görülür bir sorun olacağını düşünmüyorum. Aradaki fiyat farkı sadece fps oyunları ve flat ekran tercih etmek isteyenler için mantıklı olur bence. Yani öznel kısımlar.
@murat95 @ANtiQ08
Alıntıyı görüntüle