16 yaşındayım lens takabilirmiyim

Ali123%

80+
Reaksiyon skoru
7
Selam dostlar birazdan göz muayenesine gideceğim gözlük kullanmak konforsuz olduğu ve gözlük yakışmadığını için lens kullanmayı düşünüyorum 16 yaşındayım ailem tarafından yaşın erken kullanamazsın vs dendi yardımcı olursanız sevinirim sizce yaş lens için problemmi

Yaşla alakası yok lensin bildiğim kadarıyla. Sınıf arkadaşlarım 15 yaşındayken kullanmaya başladılar hala devam ediyorlar. Sadece takmak zor gelebilir belki başta ama erkenden alışırsın.

yaş değilde temiz kullanmak ve mikrop kaptırmamak lazım göze bide göze uygun lens seçmen lazım batma kaşıntı yapmasın

lens başına bela olur yok suyu yanımda deil çıkaramıyorum falan onla uyuyamazsın uyursan kör olma riski var sğrekli suyunu taşıyacaksın bi yere gittiğinde ve bi zaman sonra uğraşmak istemediğin için gözlük arayacaksın o yüzden lense hiç bulaşma

Ben lensimi lise 1 de aldım gayet güzel kullandım hiç bir sorun olmadı sadece veli ile gitsen daha iyi olur tek gitmendense ve doktor senin göz numaranı belirlerken en net gördüğün lensi seç benim gibi hafif net gördüğün lensi seçersen %65 lik bi görüş oranı elde edersin yani en arka sıradan tahtayı göremezsin en az 2 sırada oturman gerekir diyim sen anla o yüzden göz dereceni iyi belirlemen lazım lensle beraber yatamazsın ama derste kestirebilirsin sorun olmaz ve lensini temiz tut onun dışında bence gözlükten daha rahat bu arada doktorun göz büyüklüğüne bozukluğuna göre sana en uygun lensi belirler ama biraz pahalı olur

takarsın benim dost takıyor arada gözü kırmızı oluyor o kadar

Lens takmanın yaşı olmaz. Göz doktoruna gidip gözüne uygun lensi alabilirsin. İlk başlarda zorlanırsın, ben hâlâ zorlanıyorum ve tekrardan gözlüğe döndüm. Tercih tamamen senin.

Geri