Neler Yeni

165Hz Curved Monitör 1399TL

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Knk bana sorarsan geçmiş olsun. Va panel ve 4ms 165 hz bir monitörde ghosting kaçınılmaz. 4ms va paneller kötü.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Genelleme yaptım hocam zaten. Colorful diye bi çinli markanın ürettiği TN panel ile LG nin ürettiği TN panel aynı renk skalasına sahip olmaz zaten. Yine de TN panel son tercihim olur
ne alakası var? Bende Asus PG258q Monitör var ve çok değerli prof bir monitör. 2. ELleri suanda temizleri 3500 TL falan sıfırı zamanında 5200 TL ydi. Monitör panelleri ihtiyaca göre belirlenir. Örneğin Bir grafik tasarımcısı TN kullanmaz kullanması da saçma olur. Çünkü renkleri doğru görmesi önemlidir. Detay önemlidir. Ama FPS oyunu oynayan bir oyuncu icin TN özellikle KAliteli bir TN çok önemlidir. Ben 240hz İPS de kullandım 240 Hz tn de kullandım. İPS bütün renkleri doğru yakalamaya calısırken ağır kaldığını çok net hissediyorum. Ama TN panel çok daha akıcı ve sade. Bir FPS oyunucusu için ise renk değil hız önemlidir.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,375
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
ne alakası var? Bende Asus PG258q Monitör var ve çok değerli prof bir monitör. 2. ELleri suanda temizleri 3500 TL falan sıfırı zamanında 5200 TL ydi. Monitör panelleri ihtiyaca göre belirlenir. Örneğin Bir grafik tasarımcısı TN kullanmaz kullanması da saçma olur. Çünkü renkleri doğru görmesi önemlidir. Detay önemlidir. Ama FPS oyunu oynayan bir oyuncu icin TN özellikle KAliteli bir TN çok önemlidir. Ben 240hz İPS de kullandım 240 Hz tn de kullandım. İPS bütün renkleri doğru yakalamaya calısırken ağır kaldığını çok net hissediyorum. Ama TN panel çok daha akıcı ve sade. Bir FPS oyunucusu için ise renk değil hız önemlidir.
TN gözümü yoruyor, o yüzden tercih etmiyorum. Onun dışında haklısınız

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
1MS ile 4MS ayırt edicek insan daha bulunamadı, bulunduğunda Guiness ile iletişime geçsin.

1MS ile 4MS ayırt etmek imkansız denebilir.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
TN gözümü yoruyor, o yüzden tercih etmiyorum. Onun dışında haklısınız
Ghostingin sıfıra yakın olduğu hatta çoğu TN panellerde sıfır ghosting olan monitörlerde de gözün yoruluyorsa :D Demek ki bi VA falan kullanssan Yada ghosting li Bir İPS camdan atlarsın. Kuzenim 4-5 ay önce Samsungun 240 hz bir monitörünü aldı VA panel. ALLLAHIMM bu kadar mı ağır ghosting olur 2 saat oyun oyna basını ağrıtıyor. 3 gün içinde iade etmişti. :D

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
VA'ya yapılan bu haksızlık nedir ya? VA alma çöp algısı.

@RTX3070 bununla alakalı çok güzel bir yazı paylaşmıştı.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
1MS ile 4MS ayırt edicek insan daha bulunamadı, bulunduğunda Guiness ile iletişime geçsin.

1MS ile 4MS ayırt etmek imkansız denebilir.
Hala 1 MS ile 4 MS i ayırt edemezsiniz diye düşünen insanlar var çıldıracam ya :D Kardeşim bak biraz araştırırsan görürsün anlarsın. Tam bilgin olmayan konularda da böyle yorumlar yapma bence. Anlatıyorum...
1 ms ile 4 ms arasında ki farkı tabii ki insan gözü ayırt edemez. Ama o iş Ekran kartı ve işlemci arasında öyle olmuyor. o aradaki 3 ms Monitörün Paneli de İPS hele hele VA ise Ghosting sorunu yaşatıyor. Ghostingin de ne olduğunu uzun uzun anlatmama gerek yok. Yani bu kadar insan bu kadar prof oyuncular bilmiyor mu da gidip 0.5 ms Panel kullanıyorlar insanlar en aza indirmek için uğrasıyor. :D Yapmayın etmeyin bırakın artık şu sığ düşünceyi .D

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
Hala 1 MS ile 4 MS i ayırt edemezsiniz diye düşünen insanlar var çıldıracam ya :D Kardeşim bak biraz araştırırsan görürsün anlarsın. Tam bilgin olmayan konularda da böyle yorumlar yapma bence. Anlatıyorum...
1 ms ile 4 ms arasında ki farkı tabii ki insan gözü ayırt edemez. Ama o iş Ekran kartı ve işlemci arasında öyle olmuyor. o aradaki 3 ms Monitörün Paneli de İPS hele hele VA ise Ghosting sorunu yaşatıyor. Ghostingin de ne olduğunu uzun uzun anlatmama gerek yok. Yani bu kadar insan bu kadar prof oyuncular bilmiyor mu da gidip 0.5 ms Panel kullanıyorlar insanlar en aza indirmek için uğrasıyor. :D Yapmayın etmeyin bırakın artık şu sığ düşünceyi .D
Tamam

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,375
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Ghostingin sıfıra yakın olduğu hatta çoğu TN panellerde sıfır ghosting olan monitörlerde de gözün yoruluyorsa :D Demek ki bi VA falan kullanssan Yada ghosting li Bir İPS camdan atlarsın. Kuzenim 4-5 ay önce Samsungun 240 hz bir monitörünü aldı VA panel. ALLLAHIMM bu kadar mı ağır ghosting olur 2 saat oyun oyna basını ağrıtıyor. 3 gün içinde iade etmişti. :D
Göz kuruluğum olduğu için TN panel çok yoruyor. Sebebini anlamış değilim. Diğer ekranları da parlaklıkları kısıp kullanıyorum. Göz kuruluğu+Migren= Cehennem :(

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
VA'ya yapılan bu haksızlık nedir ya? VA alma çöp algısı.

@RTX3070 bununla alakalı çok güzel bir yazı paylaşmıştı.
2 defa ben kullandım çevrem de de kullananlar oldu. 1080p de kesin kesin kesin alınmaz. 2k -4k da da alacaksan ips alınır. Bence VA panel tercih edilmesi çok ta iyi panel değil. Ha fiyatı uygunsa ve kaliteli bir markanın paneli ise 2k 4k ise alınır. Ama 1080p VA alınmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgin 0 yarım yamalak bilginle de Tamam falan yazıp boş yapma. :D Öğrenmekten kaçma. Sana bişe anlatıyorum burda. Forumun amacı bildiğini yayıp bilmediğini öğrenmektir. Bu ayıp bişe değil.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
Bilgin 0 yarım yamalak bilginle de Tamam falan yazıp boş yapma. :D Öğrenmekten kaçma. Sana bişe anlatıyorum burda. Forumun amacı bildiğini yayıp bilmediğini öğrenmektir. Bu ayıp bişe değil.
Hocam tamam dedim ne dedim ki, katılma anlamında.

Boş yorum yapmadım ayrıca.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Hocam tamam dedim ne dedim ki, katılma anlamında.

Boş yorum yapmadım ayrıca.
Kardeşim çocuk değilim yapma allah aşkına ya. :D Katılma anlamında '' Tamam '' yazılmaz. :) Kusura bakma ama bu yorumda biraz boş olmuş. :D Yani çocuk değiliz Tamam derken ne demek istediğini anlayacak yaştayız. Yine de sevindim ama bilgiye açık olmana.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,032,725
Üyeler
163,708
Son üye
CytQe