Monitör Aldım H.o Mu G.o Mu ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
479 Avg Fps %1 169 Fps
1280/960 en düşük ayarlar mı? öyleyse güzel fps, oyun içi sabit 380 alamazsın büyük ihtimalle. Bi 5700x3d istiyor sistem 🤩
Ben tedirgin olmuştum benim bilgisayarda mı sıkıntı var diye ama yokmuş 😄
IMG_1796.webp

Bura 809 gösteriyor oyun içi 400ü bile gördüğü oluyor illaki.

1280/960 en düşük ayarlar mı? öyleyse güzel fps, oyun içi sabit 380 alamazsın büyük ihtimalle. Bi 5700x3d istiyor sistem 🤩
Ben tedirgin olmuştum benim bilgisayarda mı sıkıntı var diye ama yokmuş 😄
Alıntıyı görüntüle
Bura 809 gösteriyor oyun içi 400ü bile gördüğü oluyor illaki.
Bu Gerçek Zaten Olan Fps Başkasıda Yaptı Oyunda Aldığından Düşük Çıktı O İşlemci İle Alman Gereken Normal Fps Bu Zaten Gören Sanar Alen Wake 2 Cyberpunk Sanki Cs Lan Bu Altı Üstü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İhtiyacın varsa en iyisini yapmışsın zaten 2 günlük dünya
Aynen 1 Kere Deneyimlicem Zaten 1 Kere Alıcam Bari Monitörüde En İyisi Olsun Dedim

Cs Lan Bu Altı Üstü
CS2 küçümseyecek kadar sistem istiyor bu arada valoda 1.5k fps veriyor sistem.
Tabii AAA ayarında değil orası doğrudur.
Acilinden bi 5700x3d çek ne demek istediğimi birkaç güne anlarsın zaten, hayırlı olsun iyi forumlar 😊

CS2 küçümseyecek kadar sistem istiyor bu arada valoda 1.5k fps veriyor sistem.
Tabii AAA ayarında değil orası doğrudur.
Acilinden bi 5700x3d çek ne demek istediğimi birkaç güne anlarsın zaten, hayırlı olsun iyi forumlar 😊
Eyw Valonun Yarısını Verse 800 Eder Zaten Bende Rahat Valoda 500-600 Üstü Alıyordum Oynamıyorum Uzun Süredir Ayrıca İşlemci Çok Pahalıymış Lan Zor Almak 5600 Baba Yetiyor Dünyanın En Fp İşlemcisi

bende bu monitörün benzerini araştırıyordum xg2431 var bende de banayeni üzerinden outlet bi tane aldım bugün 9900 a xg259qn model yetkili servis tarafından onarım görmüş dediler ekranda sorun yokmuş bakalım nasıl gelecek

Asus Rog hiçbir monitörü almam bu paralar başlıyorsa tercihim viewsonic zowie ve dell e kaymaya başlar

@freygasm @asko56 @Tayfunns
bu monitörü bende inceliyordum, forumdakilerin yazacağı şey, farklı bir
“”24 inc”” önerisi olması gerekirken, (çünkü arkadaş fps odaklı oynuyor) ->27 inc 2k önerisinde bulunuyorlar, karşısındaki konu sahibi sıklıkla fps odaklı demesine rağmen hala görüntü,renk odaklı monitörler önermelerini de anlayamadım. tekrar belirtiyorum fps odaklı belirttiğiniz 2k 27 inc monitörler gibi kaliteli renk gamutuna sahip, 10bit hadi sizi kırmayayım birde oled olsun, varsa böyle bir 24 İNC monitör ilk önce ben alacağım. fakat maalesef 24 inc oranında kalmak isteyenler max 8 bit, 16 milyon renk, olede göre dezavantajlı ekran yenileme hızı gibi gibi feragat etmek zorunda kalınan özellikleri seçim yapmak zorunda oluyorlar.
sabahtan beri 24 inc önerisi istiyorum ve @Tayfunns bana 27inc oled övüyor. garip
Evet F/P olmayabilir, 2k Monitörlere göre kötü olabilir, oled panele göre dezavantajlı olabilir ama sizin anlamadığınız şey ARKADAŞIN FPS ODAKLI 24 İNC İSTEMESİ.

“”24 inc”” önerisi olması gerekirken, (çünkü arkadaş fps odaklı oynuyor) ->27 inc 2k önerisinde bulunuyorlar, karşısındaki konu sahibi sıklıkla fps odaklı demesine rağmen hala görüntü,renk odaklı monitörler önermelerini de anlayamadım. tekrar belirtiyorum fps odaklı belirttiğiniz 2k 27 inc monitörler gibi kaliteli renk gamutuna sahip, 10bit hadi sizi kırmayayım birde oled olsun, varsa böyle bir 24 İNC monitör ilk önce ben alacağım. fakat maalesef 24 inc oranında kalmak isteyenler max 8 bit, 16 milyon renk, olede göre dezavantajlı ekran yenileme hızı gibi gibi feragat etmek zorunda kalınan özellikleri seçim yapmak zorunda oluyorlar.
sabahtan beri 24 inc önerisi istiyorum ve @Tayfunns bana 27inc oled övüyor. garip
Evet F/P olmayabilir, 2k Monitörlere göre kötü olabilir, oled panele göre dezavantajlı olabilir ama sizin anlamadığınız şey ARKADAŞIN FPS ODAKLI 24 İNC İSTEMESİ.
27" yerine 24" oynayinca her maç 40 kill alır kanka zaten aynen, hiçbir e sporcu sanki 27" oynamıyor 😅😅 fps odaklı diyip duruyosunda oled alsa youtubedan video izlerken bile daha güzel renkler görür 2k çözünürlüğün keyfini sürerdi. öyle bi savunuyorsun ki sanki her gün 12 saat cs aticak adam

Yav 2025 yılındayız gözünüzü açın :D Fps odaklı monitör 24 inch olur diye bi şey mi var :D Bunu diyenlerin herhangi bi fps oyununda top500 olduğunu sanarsın fenasal komik. Aklına gelebilecek herhangi bir FPS oyununda 27 inch qhd ile top ranklarda çaylayarak oyun oynuyorum. Fps oyunu 24 inch olur gangaaa olayı 1080p metası varkendi. 1080p 27inchte çamur gibi. O zaman sen shrouddan subrosadan falan da iyisin heralde adamlar bilmiyor oled qhd uhd monitörlerle oynuyorlar oyunu. Şu tabularınızı yıkın artık komik oluyosunuz. Rekabet demek daha düşük gecikme demek ipsle oledin gecikmesi bir mi? Sen 10ms ips monitörde 240/360 arasındaki farkı anlayabileceğini hissedebileceğini mi düşünüyorsun? 27 inch qhd/uhd monitörde uzaktaki adamları kristal gibi görüyorsun bu sana fayda sağlıyorsa neden maymun gibi fps oyuncusu ganga 24 öner demeye devam ediyorsunuz anlamıyorum. Keza apex/cod/delta vs gibi geniş fov gerektiren oyunlarda daha büyük monitörler fena game changer haberin olsun :D Fps sadece valo/cs değil ki onlarda da 1080p çamurunu yıkar geçer

Hala Anlamayıp Savunuyorlar Ya

Yav 2025 yılındayız gözünüzü açın :D Fps odaklı monitör 24 inch olur diye bi şey mi var :D Bunu diyenlerin herhangi bi fps oyununda top500 olduğunu sanarsın fenasal komik. Aklına gelebilecek herhangi bir FPS oyununda 27 inch qhd ile top ranklarda çaylayarak oyun oynuyorum. Fps oyunu 24 inch olur gangaaa olayı 1080p metası varkendi. 1080p 27inchte çamur gibi. O zaman sen shrouddan subrosadan falan da iyisin heralde adamlar bilmiyor oled qhd uhd monitörlerle oynuyorlar oyunu. Şu tabularınızı yıkın artık komik oluyosunuz. Rekabet demek daha düşük gecikme demek ipsle oledin gecikmesi bir mi? Sen 10ms ips monitörde 240/360 arasındaki farkı anlayabileceğini hissedebileceğini mi düşünüyorsun? 27 inch qhd/uhd monitörde uzaktaki adamları kristal gibi görüyorsun bu sana fayda sağlıyorsa neden maymun gibi fps oyuncusu ganga 24 öner demeye devam ediyorsunuz anlamıyorum. Keza apex/cod/delta vs gibi geniş fov gerektiren oyunlarda daha büyük monitörler fena game changer haberin olsun :D Fps sadece valo/cs değil ki onlarda da 1080p çamurunu yıkar geçer
Bak kardeşim, kimse 27 inç, OLED, QHD kötü demiyor. Keyif, renk, film izleme, tek oyunculu oyun için efsane olur. Ama mevzu rekabetçi FPS olduğunda olay tamamen farklı.

24" monitör “metası” boşuna oluşmadı. Daha küçük ekranda gözün haritayı, crosshair’i, rakibi daha hızlı tarıyor. 27" olunca görüş açın büyüyor ama göz hareketin artıyor, tepkilerin milisaniyeler kaybediyor. Shroud/Subroza örneği veriyorsunuz ama onlar yayıncı, sponsorlu cihazlarla oynuyor. Pro sahnesine bak; CS, Valo, Apex fark etmez, hâlâ %90’ı 24–24.5 inç kullanıyor. Adamların deli mi ki hâlâ 24 inç tercih ediyor?

1080p 27 inç çamur gibi evet, o yüzden rekabet odaklı oyuncular 24 inç + 1080p kullanıyor. 2K, 4K monitörler keyif için güzel ama FPS’de render cost + input lag getiriyor. Önemli olan kare hızın ve net tepki süren.

OLED’in kontrastı, renkleri efsane eyvallah. Ama “rekabet” kısmında IPS’in input lag avantajı, yanma (burn-in) riski, parlaklık istikrarı çok daha kritik. OLED hâlâ espor organizasyonlarının sahneye koymadığı panel. Sebebi var.

Yani sen diyorsun ki: “Ben hem film izleyeyim, hem single player oyunları keyifle oynayayım, hem de rekabetçi atayım.” O zaman 27 inç OLED QHD al geç, mis gibi. Ama saf FPS odaklıysan hâlâ en mantıklı tercih 24/24.5 inç, 1080p, yüksek Hz, düşük input lag IPS.

bune olm chatgptye sorup kendini mi avutuyon, zaten bu yapay zekaya 100 fps aliyom yeter mi kanka diye sorsan kalbin kırılmasın diye yeter der pohpohlar sürekli
Verdiği Cevaplar Yalan Mı Peki Olay Pohpohlamak Mı Sence Fotoraftaki Hangi Yazı Yanlış ?

Son düzenleme:
27" yerine 24" oynayinca her maç 40 kill alır kanka zaten aynen, hiçbir e sporcu sanki 27" oynamıyor 😅😅 fps odaklı diyip duruyosunda oled alsa youtubedan video izlerken bile daha güzel renkler görür 2k çözünürlüğün keyfini sürerdi. öyle bi savunuyorsun ki sanki her gün 12 saat cs aticak adam
Bak kardeşim, konu FPS odaklı ve 24 inch tercih ile ilgili. Burada mesele YouTube veya renk keyfi değil. 27” OLED veya 2K çözünürlük güzel olabilir ama FPS odaklı bir oyuncu için öncelik düşük input lag, hızlı tepki süresi ve minimum göz hareketi.
Sen ‘her maç 40 kill alırsınız’ gibi abartı yapıyorsun, ama gerçek rekabetçi sahada çoğu oyuncu hâlâ 24–24.5 inch + 1080p kullanıyor. Bunun sebebi sadece alışkanlık değil; daha küçük ekran, hızlı göz hareketi ve daha düşük tepki süresi. OLED veya büyük QHD monitörlerde render ve input lag artışı oluyor, bu FPS odaklı oyuncuda dezavantaj yaratıyor.
Sen keyif, renk, kontrast demeye devam edebilirsin ama olay FPS odaklı 24 inch seçimi, başka bir şey değil

bune olm chatgptye sorup kendini mi avutuyon, zaten bu yapay zekaya 100 fps aliyom yeter mi kanka diye sorsan kalbin kırılmasın diye yeter der pohpohlar sürekli
Djjkekkskdkjd gerçekten öyle yapıyor ya yüzüm kızardı haklı sebebi bulamıyor

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri