Neler Yeni

Yardım 17.000 DOLARI FAİZE YATIRMAK ?

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
Talat
11 Ocak tarihinde acemi birliğine teslim olacağım, bu durumda 6 aylık askeriye süreci beni bekliyor olacak. Elimde yaklaşık 17.000 dolar mevcut, faize yatırmayı düşünüyorum. Fikirlerinize ve tavsiyelerinize açığım...
bende öyle yaptım altınlarımı hep bozdurdum 380 bin tl yi faize yatırdım ilk 3 ay aylık 27 bin tl veriyor sonranda soraya düşüyor devlet bu sekılde imkan sunuyor yabancıların faizinı ödüyoruz zaten senı düşünmeyen adamı senmı dusuneceksın allah belasını versın bunların..

sirefeee

80+
Tl ye çevir 6 aylık faize yatır ama uzun olan programlarda 49-50 vermiyorlar bankalarla konuş doları direk faize atarsan çok az getirir

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,014
İsim
Yuzarsef
Müslüman isen yapma haram ve haramda mutluluk arayan asla mutlu olamaz. Gavur isende bence altın vb. gibi emtialar gözden geçirilebilir fakat doları direkt dolar olarak faize yatırmak mantıklı değil. Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Kerem
Tl ye çevir 6 aylık faize yatır ama uzun olan programlarda 49-50 vermiyorlar bankalarla konuş doları direk faize atarsan çok az getirir
Müslüman isen yapma haram ve haramda mutluluk arayan asla mutlu olamaz. Gavur isende bence altın vb. gibi emtialar gözden geçirilebilir fakat doları direkt dolar olarak faize yatırmak mantıklı değil. Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Ufak bir yanlış anlaşılma olmuş, Doları Türk lirasına çevirip o şekilde faize yatırmayı kastemiştim.

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,339
İsim
Donald
Sizin gibi faizciler yüzünden ekonomi b*k oluyor yazık..
puahahhahahahahhahahahhahahahahhahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhah

ne alaka?

forum donanım arşivinde gördüğüm en komik 4. gönderi oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
RUZtayler1771
arkadaşlar bence din karıştırmayın konuya adam normal bi soru sormuş sizce düşünmemişmi belki müslüman değil adam

coolsnow

80+
Faiz haramdır diyenler yine dolmuş. Kuranı okuyan herkes faizin haram olmadığını bilir, riba haramdır.

Riba = Belirli bir oranı olmayan, tefeci faizidir. Vade sonunda kafasına göre fiyat verilir.
Faiz = Belirli bir oran vardır, vade sonunda bu orandan şaşılmaz. Karşılıklı ticaret yapılmış olur. Parayı veren parasını kiralamış olur, parayı alan da bu vade sonunda kira tutarını ödemiş olur.

Varex8

80+
Faiz haramdır diyenler yine dolmuş. Kuranı okuyan herkes faizin haram olmadığını bilir, riba haramdır.

Riba = Belirli bir oranı olmayan, tefeci faizidir. Vade sonunda kafasına göre fiyat verilir.
Faiz = Belirli bir oran vardır, vade sonunda bu orandan şaşılmaz. Karşılıklı ticaret yapılmış olur. Parayı veren parasını kiralamış olur, parayı alan da bu vade sonunda kira tutarını ödemiş olur.
Hangi hoca bunu bu saçma kılıfa uydurmuş? Dini kendinize göre değil kendinizi dine göre uyarlayın

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
11 Ocak tarihinde acemi birliğine teslim olacağım, bu durumda 6 aylık askeriye süreci beni bekliyor olacak. Elimde yaklaşık 17.000 dolar mevcut, faize yatırmayı düşünüyorum. Fikirlerinize ve tavsiyelerinize açığım...
Kafaya koymuşsun zaten yatıracaksın, şuanda neredeyse tüm hocalar hatta hemen hemen hepsi diyebilirim bu işe okey veriyor. Katılım bankasına kar payına yatır. Faiz oranında zaten kar payı bırakıyor. Dinen uygun diyor hocalar. Araya mal girdiği için , ticaret olarak döndürüldüğü ve paranın nasıl kullanıldığına dair şeffaf oldukları için okey diyorlar. Bir araştır ondan sonra yap hamleni.

“Yatırım tavsiyesi değildir”

coolsnow

80+
Hangi hoca bunu bu saçma kılıfa uydurmuş? Dini kendinize göre değil kendinizi dine göre uyarlayın
Kuranda faiz diye bir kelime bile geçmiyor.
Kuranda Riba denilen tefecilik sisteminden bahsediliyor. Riba sisteminde borcunu ödemeyenler köle haline geliyordu, hatta borçlunun karısı çocuğu kardeşi bile köle gibi borcu ödemek için alınıp satılabiliyordu.

Faiz problemi aslında Atina'da Solon'un yönetiminde çözülmüş bir konu. Atina'da da zamanında borcunu ödeyemeyenler köle haline geliyordu. Bu zalim sisteme karşı çıkan Solon bu sistemi düzeltip köleleştirmeyi yasaklıyor, malın ana kısmını haczetmeyi kısıtlıyor vs. Kısacası borcunu ödeyemeyen iflas etmiş sayılıyordu.

Günümüzde de borcunu ödeyemeyene hiç bir şey yapılmıyor, haciz gelse sadece nakit parana ve maaşının belli bir oranına haciz konabiliyor. Borçlar kanunu sadece son 5 yılı kapsıyor. Borcunu ödeyemeyen tüzel kişilikler ise iflas edilmiş sayılıyor. Kimse şirketin battı diye seni köleleştirmiyor, şahsi malını haczetmiyor.

Asıl komik olan şey ise katılım bankalarının sunduğu faizsiz krediler. Vade sonunda oranı belli olmayan bir katkı payı ödemeyi kabul ödüyorsun. Bu oran %1 de olabilir %20 de. Ha tefeciden almışım ha katılım bankasından ne fark var burada?
Resmen milleti dini duygular ile kandırıp sömürüyorlar. Helal bankacılık adı altında kat ve kat daha fazla faiz alıyorlar.
Üstüne kredi haramdır diyerek milletin ev araba sahibi olması engellenmeye çalışılıyor, dini inancı olanları sefalet içinde bırakmaya çalışıyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,154
Üyeler
164,626
Son üye
ouzkn7
Top Bottom