Neler Yeni

17 yaşındayım 3. doz aşı çıkmış ama tedirginim

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Arkadaşlar 3. doz aşı süresi 6 aydan 3 aya düşürüldü ben de randevu aldım yarına ama tedirgin oldum.Acaba erken mi ve güvenli mi? 2 doz biontech oldum 3. dozu da biontech aldım.

Son düzenleme:

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Arkadaşlar 3. doz aşı süresi 6 aydan 3 aya düşürüldü ben de randevu aldım yarına ama tedirgin oldum.Acaba erken mi ve güvenli mi?
@DOGANALPASLAN
Teyzem Oldu 3 Dozu baya önce Hamd olsun birsey olmadı. Yani söyle düsün Aşı farklı değil (Yani istersen olmaz) suanda da sıkıntı olmaz diye düsünüyorum

Kosumuz Filyasyon Doktoru oda 3 Doz Sinovac Aşısı oldu. Bir Bildiği vardır. Ücüncüyü Sordum. dedi Tavsiye ederim Olun Demişti bize

Bu arada erken değil neden dersen 3 doz cokta yeni değil nerden baksan bi 4 5 aydır uygulanıyor mesela:
3. Doz Uygulanan 12.771.663 milyon kişi varmış. Sanırsam Türkiye 3 Dozu uygulayan ilk ülkelerden.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@DOGANALPASLAN
Teyzem Oldu 3 Dozu baya önce Hamd olsun birsey olmadı. Yani söyle düsün Aşı farklı değil (Yani istersen olmaz) suanda da sıkıntı olmaz diye düsünüyorum

Bu arada erken değil neden dersen 3 doz cokta yeni değil nerden baksan bi 4 5 aydır uygulanıyor mesela:
3. Doz Uygulanan 12.771.663 milyon kişi varmış. Sanırsam Türkiye 3 Dozu uygulayan ilk ülkelerden.
Yaştan dolayı tedirginlik duydum ve evet uzun zamandır 3. doz uygulanıyor ama 6 ay yerine 3 ayda uygulanması tüm ülkelerde mi alınmaya başlandı yoksa tek tük ülkelerde mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

@DOGANALPASLAN

Kosumuz Filyasyon Doktoru oda 3 Doz Sinovac Aşısı oldu. Bir Bildiği vardır. Ücüncüyü Sordum. dedi Tavsiye ederim Olun Demişti bize

Ve ben 2 doz biontech + 1 doz biontech olacağım

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,204
İsim
Diyarhan
Hatırlatma dozları çok erken yapılmaya başladı 3 ay yakında 2 ye 1 e düşerse bu kadar aşı olmanın kötü bir etkisi bence illaki olucaktır. 6 ay gayet iyiydi.

123kral14

80+ Silver
Ol gitsin bende olacağım. Bu hayatta bu deneyimleri kaçırmam valla. 1 defa geliyoruz yasayabildigin herşeyi yasa.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Hatırlatma dozları çok erken yapılmaya başladı 3 ay yakında 2 ye 1 e düşerse bu kadar aşı olmanın kötü bir etkisi bence illaki olucaktır. 6 ay gayet iyiydi.
Ya Aslında çok aşı evet iyi değil Overdose olabilir ama işte varyanlar gelince biraz isi sıkılaştırdılar malesef :(
Yoksa 6 Ay normal varyantlarda (Delta Öncesi diyebilirim) bende iyidi.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Omicron'a karşı 2 doz biontech %33 koruma sağlıyormuş ve 3. doz ile %75 koruma sağlıyormuş.Uzmanlar zaten 6 aya kadar antikorun ciddi düştüğünü söylemişti ve 3 ay öneren uzmanlar vardı dünya da.

3. Doz omicron varyantı çıkmasaydı virüsü kapan kişiden başkasına bulaştırmayı tamamiyle engelliyordu ama omicron çıktı ve bulaşma oranı tekrar oluştu.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Omicron'a karşı 2 doz biontech %33 koruma sağlıyormuş ve 3. doz ile %75 koruma sağlıyormuş.Uzmanlar zaten 6 aya kadar antikorun ciddi düştüğünü söylemişti ve 3 ay öneren uzmanlar vardı dünya da.
Dediğim gibi. Ama sanki belli bir yerden (4. Doz gibime geliyor) Aşıyı kesip aşı oranını yükselince aşıyı kesip ilaca başlanıcak gibi duruyor Aşı koruyacak ilaç hastalık olursa kesilecek gibi. Ommicron daha az ölümcül (olabilirmiş) eğer öyleyse cokta korkmayın yüzde 33 densede tek bir çalısmaya bel bağlamamak lazım belki daha yüksek Cıkar

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Dediğim gibi. Ama sanki belli bir yerden (4. Doz gibime geliyor) Aşıyı kesip aşı oranını yükselince aşıyı kesip ilaca başlanıcak gibi duruyor Aşı koruyacak ilaç hastalık olursa kesilecek gibi. Ommicron daha az ölümcül (olabilirmiş) eğer öyleyse cokta korkmayın yüzde 33 densede tek bir çalısmaya bel bağlamamak lazım belki daha yüksek Cıkar
Tam kesin değilmiş daha az öldürücü olması.Uzmanlar süper varyant olabileceğini de düşünüyorlar

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe

When to get your 3rd dose of a COVID-19 vaccine

You'll usually be offered a 3rd dose at least 8 weeks (2 Ay) after you had your 2nd dose. (2.Dozdan Sonra)

Your doctor may suggest a different time depending on if you have any ongoing or planned treatment that affects your immune system.

If you think you're eligible for a 3rd dose but have not been contacted, speak to your doctor.

Alıntı: NHS

Tam kesin değilmiş daha az öldürücü olması.Uzmanlar süper varyant olabileceğini de düşünüyorlar
Dediğim gibi Kesin bir durum yok ama Güney afrikadaki doktorlar Diyordu aşı olanlarda grip gibi gözlemledik hafifti diyorlardı. Tabi doktor sözü kesin değil ama bir fikir vermeli.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Demek ki 6 ayda bir aşı olmanın pek bir faydası olmuyormuş.

onurorkn2

80+
Arkadaşlar 3. doz aşı süresi 6 aydan 3 aya düşürüldü ben de randevu aldım yarına ama tedirgin oldum.Acaba erken mi ve güvenli mi? 2 doz biontech oldum 3. dozu da biontech aldım.
ben olmadim hic bence acele etme 3 doz asi icin daha yasin kücük olmusun baya

Top Bottom