HuseyinBy01
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 373
- İsim
- Hüseyin Mert Görgel
Arkadaşlar merhabalar uzun zamandır değinmek istediğim bir konuyu sizlerinde fikir ve görüşlerine açmak istiyorum. 2. el ekran kartlarını uzun süredir takip etmekteyim hem çevrem için olsun hemde alım satım için aktif olarak takip etmekteyim öncelikle nvıdıa dan başlamak istiyorum. 3000 serisinde olan saçma fiyatlandırma ile ilgili konuşmaya başlıyorum sadece son 2 aydan beri her model 1K ve üzerinde ekleme yaptı(3060 hariç) bundan 2 ay önce aralıkta 7500 TL ye 3070 bulunurken şuan 8500 TL ye ancak bulunuyor 3070 Tİ da şuan 10-11K civarına gelmiş bulunuyor ve aralarında çok ciddi fark yokken bu miktarda bana saçma geliyor. 3080 ler 11-12K civarındayken şuan 13-14K normalleri temizleri 15K civarını buluyor şuan evet değer olarak baktığımızda 3080 yerinde bir fiyatta ama hala eski ve garantisi pek olmayan kartlar için gerçekten fazla buluyorum ve ciddi güç tüketiyorlar 3080 Tİ lara gelecek olursam aşırı saçma fiyatları var 15K dan 18K ya kadar çok fazla kart var ama temizi için 16.5K gözden çıkartmak gerekiyor bu kadar yüksek olmasının bir diğer nedeni 3090 ile yakın güçte olup vram farkı olmasından kaynaklanıyor 3090 şuan 21K civarına bulunabiliyor ama sadece vram avantajından dolayı iş amaçlı almak isteyen alıyor yoksa bu fiyatlara 2. elde garantili 4070 super satanlar var ve çektiği güç bakımından kesinlikle daha iyimser konumdalar. 4000 serisinde fiyatlandırma olarak aklımda 2 kart var bunlar 4060 Tİ ve 4070 Tİ olacak 4060 Tİ 16 GB kartlar gerçekten saçma bir fiyattalar 15K dan başlayıp rahat bir şekilde 20K yı bulabiliyor evet piyasası öyle ama 2. el konumunda bu fiyatlar ciddi yüksek alan kişi bütçeyi zorlayarak gene aynı şekilde 4070 bile alabiliyor bundan dolayı 16 GB modellerinin maksimum 16-17K bandını bulması gerektiğini savunuyorum.4070 Tİ kart satmak isteyen şuan baya ilan var geneli 25K ile 30K arasında geziyor biraz fazla buluyorum çünkü aralarında pek fark olmayan 4070 super kartı rahat bir şekilde 22-25k bandına bulunuyorken 4070 Tİ saçma bir fiyatta olduğunu gösteriyor bu fiyata sıfır 4070 super bile varken almak cidden saçmalık olur piyasasının 21-26K arasında olması gerektiğini düşünüyorum.
Nvıdıa kanadında söylemek istediklerim bunlardı şimdi AMD kanadıyla ilgili görüşlerimi dile getirmek istiyorum.
AMD kanadında çok ciddi artışlar olmadı aksine iyimser fiyatlar hala garibanın yüzünü güldürüyor şuan 2. el piyasasına birazda olsa 7000 serisi kartlar düştü ama fiyatlarının biraz daha aşağı gelmesi gerektiğini düşünüyorum.Öncelikle 6700XT kartlarla başlamak istiyorum bu kartlar yerinde bir değere sahip 3 ay önce 5700XT den geçtim o zamanda 7500 TL ye bulunuyordu şuanda bulunabiliyor ama 5700 XT için aynısını söyleyemem piyasası 4K civarından 5K cıvarına geldi son 2 aydan beri şuan için 5700XT yerine 6K ya 6600 almak daha mantıklı afmf2 ile daha iyi performans alınıyor sonuçta. gördüğüm kadarıyla 6800 ve 6800 xt ler baya yakın fiyattalar 10K ya iki kartta rahat ve temiz şekilde bulunuyor piyasası şuan için durgun ama ilerde hareketlenebilir onun dışında 6900 XT 12-13K ya gruplarda sarı sitede 14-15K ya kadar çıkıyor gruplarda fiyat yerinde ama sarı sitede biraz yüksek buluyorum şahsen 7800XT lerin 17-18K fiyata 2. ele düştüğü şu zamanda sarı siteden 6900XT yerine 7800XT almayı daha mantıklı seçenek olarak görüyorum. Onun dışında amd kartlar için pek fazla lafım yok gariban dostudur saf güç isteyenlerin yoldaşıdır şuana kadar hep amd kart kullanan biri olarak cyberpunk ve bir kaç ağır oyun dışında başka hiçbir oyunda beni üzmedi bu şekildede devam eder diye umuyorum sizlerinde görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Nvıdıa kanadında söylemek istediklerim bunlardı şimdi AMD kanadıyla ilgili görüşlerimi dile getirmek istiyorum.
AMD kanadında çok ciddi artışlar olmadı aksine iyimser fiyatlar hala garibanın yüzünü güldürüyor şuan 2. el piyasasına birazda olsa 7000 serisi kartlar düştü ama fiyatlarının biraz daha aşağı gelmesi gerektiğini düşünüyorum.Öncelikle 6700XT kartlarla başlamak istiyorum bu kartlar yerinde bir değere sahip 3 ay önce 5700XT den geçtim o zamanda 7500 TL ye bulunuyordu şuanda bulunabiliyor ama 5700 XT için aynısını söyleyemem piyasası 4K civarından 5K cıvarına geldi son 2 aydan beri şuan için 5700XT yerine 6K ya 6600 almak daha mantıklı afmf2 ile daha iyi performans alınıyor sonuçta. gördüğüm kadarıyla 6800 ve 6800 xt ler baya yakın fiyattalar 10K ya iki kartta rahat ve temiz şekilde bulunuyor piyasası şuan için durgun ama ilerde hareketlenebilir onun dışında 6900 XT 12-13K ya gruplarda sarı sitede 14-15K ya kadar çıkıyor gruplarda fiyat yerinde ama sarı sitede biraz yüksek buluyorum şahsen 7800XT lerin 17-18K fiyata 2. ele düştüğü şu zamanda sarı siteden 6900XT yerine 7800XT almayı daha mantıklı seçenek olarak görüyorum. Onun dışında amd kartlar için pek fazla lafım yok gariban dostudur saf güç isteyenlerin yoldaşıdır şuana kadar hep amd kart kullanan biri olarak cyberpunk ve bir kaç ağır oyun dışında başka hiçbir oyunda beni üzmedi bu şekildede devam eder diye umuyorum sizlerinde görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.