Neler Yeni

20 lik diş çekimi nasıl olur

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,393
İsim
Emre Yılmaz
Hocam en arkadaki dişler demi evet gözüküyor lar sagdaki diger dişlerim gibi ayni hizada ama soldaki dişim biraz aşağıda kalmış fazla degil sol disimden şimdi korkuyorum
16 yaşında erken çıkmış cidden. Diş görünüyorsa korkmana gerek yok. Çekim normal diş çekimi gibi olur. Tek farkı arkada olduğu için ağzını daha fazla açman gerekir ve kökleri fazla eğri olabilir(küçük ihtimal)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam acımak değil de dişin birinin kanaması uzun sürmüştü. Uyuşturduktan sonra dişi çekmek için biraz kaba kuvvet uyguluyor doktor, ben ilk defa diş çektirdiğim için öyle bir şey beklemiyordum. Benim hastane fobim olmasına rağmen çok sorun yaşamadım, umarım sizde yaşamazsınız.
Bu dişler çok sağlam. Kemiğe çok iyi tutunuyor. Kökleri bazen açılı olduğu için kuvvet normal diş çekiminden de fazla olabilir. Ama diş çekiminde fazla kuvvet uygulanması çok normal. Acı değil de o hareketleri vs. hissetmek kötü hissettirmiş olabilir. Dişin hareketini hissedince acıyormuş gibi düşünüyoruz aslında acı değil sadece hareketini hissediyoruz

Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Paşadöner
16 yaşında erken çıkmış cidden. Diş görünüyorsa korkmana gerek yok. Çekim normal diş çekimi gibi olur. Tek farkı arkada olduğu için ağzını daha fazla açman gerekir ve kökleri fazla eğri olabilir(küçük ihtimal)
hocam herhalda onlardır en arkada onun arkasında boşluk yok direk kemik var zatten

Bu dişler çok sağlam. Kemiğe çok iyi tutunuyor. Kökleri bazen açılı olduğu için kuvvet normal diş çekiminden de fazla olabilir. Ama diş çekiminde fazla kuvvet uygulanması çok normal. Acı değil de o hareketleri vs. hissetmek kötü hissettirmiş olabilir. Dişin hareketini hissedince acıyormuş gibi düşünüyoruz aslında acı değil sadece hareketini hissediyoruz
benimde doktor fobim va r

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,393
İsim
Emre Yılmaz
hocam herhalda onlardır en arkada onun arkasında boşluk yok direk kemik var zatten
3 tane büyük azı dişi varsa 3. sü yirmiliktir. Alt çene heralde dediğin. Aynadan bakıp saysana
1692027498804.png

Mt1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Emir Asan
Hocam doktor kafasına goremi atıyor ne durumlarda dikiş atılıyor ki
Diş gömülüyse yani damağın içindeyse neşterle kesilip diş çekiliş dikiş atılır. 10 gün sonrada dikişler alınır. Birkaç gün ağrı olabilir. Ancak diş dışardaysa nornal bir diş çekiminden pekte farkı yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Paşadöner
3 tane büyük azı dişi varsa 3. sü yirmiliktir. Alt çene heralde dediğin. Aynadan bakıp saysana Alıntıyı görüntüle
Hocam 3. Cusu yok iki tarafdada

Diş gömülüyse yani damağın içindeyse neşterle kesilip diş çekiliş dikiş atılır. 10 gün sonrada dikişler alınır. Birkaç gün ağrı olabilir. Ancak diş dışardaysa nornal bir diş çekiminden pekte farkı yok.
Hocam 20 li dişler gözükmüyor 3. Yok doktor neyi aldır dedi gömülümü acaba ama arkada yer tok direk kemik var nerden çıkacak bu

3 tane büyük azı dişi varsa 3. sü yirmiliktir. Alt çene heralde dediğin. Aynadan bakıp saysana Alıntıyı görüntüle
Hocam üst trafdadami 20 lik diş var

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,393
İsim
Emre Yılmaz
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Paşadöner
Gömülüdür veya hiç olmayadabilir. Zaten 16 yaş erken gelmişti bana

Tabii ki. 20 likler ile beraber 32 diş yapıyor. 4 tane 20liği saymazsak 28 diş. Normalde 28 diş oluyor çoğu kişide. 20 likler genelde çekimle sonuçlanıyor
Hocam doktor neyi cektirmek istedi ozaman çıkmasını beklemeden niye çektiriyor aci çekmem içinmi

Gömülüdür veya hiç olmayadabilir. Zaten 16 yaş erken gelmişti bana

Tabii ki. 20 likler ile beraber 32 diş yapıyor. 4 tane 20liği saymazsak 28 diş. Normalde 28 diş oluyor çoğu kişide. 20 likler genelde çekimle sonuçlanıyor
Doktor bana sonrada cektirebilirsin dedi ama ne manada dedi anlamadım ne demek istediğini

Arkadaşlar alt çenemde en arkada direk kemik var diş neredene çıkacak üst cenemde kemikden oncce bir boşluk var herhalde oradan çıkar alt çenede kemiğimı alacaklsr nasıl olacak birde 38 ve 48 numaralı dişler üst cenedemi doktor bana sonrada cektirebilirsin dedi ama anlamadim ne anlamda dedi suan dişim çıkmamış yasim küçük olduğu icin cikmadan aldirmak istemiyorum çok acı verici olur bence

Son düzenleme:

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,393
İsim
Emre Yılmaz
Hocam doktor neyi cektirmek istedi ozaman çıkmasını beklemeden niye çektiriyor aci çekmem içinmi

Doktor bana sonrada cektirebilirsin dedi ama ne manada dedi anlamadım ne demek istediğini

Arkadaşlar alt çenemde en arkada direk kemik var diş neredene çıkacak üst cenemde kemikden oncce bir boşluk var herhalde oradan çıkar alt çenede kemiğimı alacaklsr nasıl olacak birde 38 ve 48 numaralı dişler üst cenedemi doktor bana sonrada cektirebilirsin dedi ama anlamadim ne anlamda dedi suan dişim çıkmamış yasim küçük olduğu icin cikmadan aldirmak istemiyorum çok acı verici olur bence
38-48 diye söyledi mi sana? Dosyan felan var mı? Atarsan inceleyebilirim

38-48 alt çenedeki 20lik dişler diye geçiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Paşadöner

Dosyada pek bişey yok imza vs. Alt ve ustbolumler 38 ve 48 numarsr cekilecem

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Bu 20lik dişin çekilmesi zorunlu mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Paşadöner

Hocam attım resmi ama benim.iki büyük dişim var 20 lik diş yok o 2 dişimin arkasında da kocaman bir kemik var ben cektiemeem.bile bu 20 lik diş nereden çıkacak bu bence gömülü diş te degil sanki direk çenenin kemiği ağzımın sonu

Hocam röntgeni buldum e nabizdan alt cenemdeki dişler gömülü daha 2
16 yasimda olduğum için gömülü tel takilacak diye acı çekeceğim belki ilerde kendi çıkacaktı ne yapmalıyım

Ekler

• IMG_20230814_211556.jpg
    IMG_20230814_211556.jpg
    2.1 MB · Hit: 33
Son düzenleme:

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,393
İsim
Emre Yılmaz
Hocam attım resmi ama benim.iki büyük dişim var 20 lik diş yok o 2 dişimin arkasında da kocaman bir kemik var ben cektiemeem.bile bu 20 lik diş nereden çıkacak bu bence gömülü diş te degil sanki direk çenenin kemiği ağzımın sonu

Hocam röntgeni buldum e nabizdan alt cenemdeki dişler gömülü daha 2
16 yasimda olduğum için gömülü tel takilacak diye acı çekeceğim belki ilerde kendi çıkacaktı ne yapmalıyım
Dişlerinde çapraşıklık var mı?

Top Bottom