Neler Yeni

2070 Super ile mining

Beter Ali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Mert Can Kopal

`Lonely

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Lnly
Ağır oyunları ultrada açıp yormakla, mining yapmak aynı. Hatta miningde üzerine undervolting dediğimiz işlemi yapıyoruz ekstradan.
Yani sandığın kadar büyük bir yıpranma yok.

OC ayarlarını düzgün yapman lazım ve soğutma iyi olduğu durumda bir şey olmaz.
7/24 mining yapmakla günde 2 - 3 saat ultra ayarlarda oyun oynamak bir değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ağır oyunları ultrada açıp yormakla, mining yapmak aynı. Hatta miningde üzerine undervolting dediğimiz işlemi yapıyoruz ekstradan.

Ve ayrıca ultra ayarlarda oyun oynanan bir ekran kartı mining yapılan bir ekran kartı gibi ölü fiyatlara satılmıyor mining her türlü çok yük bindirir ekran kartına

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
7/24 mining yapmakla günde 2 - 3 saat ultra ayarlarda oyun oynamak bir değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve ayrıca ultra ayarlarda oyun oynanan bir ekran kartı mining yapılan bir ekran kartı gibi ölü fiyatlara satılmıyor mining her türlü çok yük bindirir ekran kartına
Oyunda 110W çeken kartım mining' de 61W çekiyor evet mining daha hafif, ağır değil.

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
Gaming Z Trio serisinden bir kart. Isı konusunda problem yaşamıyorum. MSI Afterburner'daki seçenekleri nasıl yapmalıyım sizce?

Şimdi durum şu şekilde, bilirsin her ekran kartının OC ayarı farklıdır.
İkimizde de aynı kart olsa dahi sen +1000 yaparsın çalışır. Ben +1000 yaparım crash yerim. Yani sen keşfediceksin.

Ama sana kolayca anlatayım nasıl OC yapacağını.

İlk olarak güç ayarına dokunma.

1) Memory Clock dediğimiz ayarı +25 , +25 arttırmaya başla. Eğer 1-2 dakika siyah ekran almadan çalışıyorsa kademeli olarak arttırmaya devam et. Kendi limitini kendin bul yani. Memory Clock arttıkça kazım hızın, yani MH/s değeri de doğru orantılı olarak artar.

2) Memory Clock limitini bulduktan sonra Core Clock değerini -25 , -25 düşürmeye başla. Bunun büyük bir etkisi olmaz fakat genelde -100 ile -200 arası iyidir. Core Clock çok önemli değil.

Fakat Core Clock'ta şuna dikkat et. Eğer kazım hızın düşmeye başlarsa core clock'u kısmayı durdur. Mesela -75'de her şey normal hızda ilerliyordur fakat -100 yaparsın bir anda 2 MH/s düşer hızın. Bundan kaçın ve -75'te dur.

3) Power Limit ayarını kademeli olarak düşürme.
Power limit dediğimiz arkadaş kartının ne kadar W, yani ne kadar elektrik tüketeceği. Biz de CORE CLOCK bölümünde yaptığımızı burada yapıyoruz. AMAÇ KAZIM HIZINI DÜŞÜRMEDEN ELEKTRİK TÜKETİMİNİ AZALTMAK.

Benim kartım %70'ten sonra hızında ciddi bir düşüş yaşıyor, seninki belki %60'a kadar hızında düşüş yaşamaz. Biz burada daha az elektrik tüketip kazım hızını (MH/s 'yi) sabit tutmaya çalışıyoruz.

Senin kartının dünya genelindeki ortalama OC ayarları şu şekilde.

Core Clock -50
Memory Clock +800
Power Limit 150W

Kazım hızı ise 40MH/s

Sen dediğim gibi bunlar üzerinden çalışıp kendine optimum ayarı bul.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İkimizde de aynı kart olsa dahi sen +1000 yaparsın çalışır. Ben +1000 yaparım crash yerim. Yani sen keşfediceksin.

1) Memory Clock dediğimiz ayarı +25 , +25 arttırmaya başla. Eğer 1-2 dakika siyah ekran almadan çalışıyorsa kademeli olarak arttırmaya devam et. Kendi limitini kendin bul yani. Memory Clock arttıkça kazım hızın, yani MH/s değeri de doğru orantılı olarak artar.

2) Memory Clock limitini bulduktan sonra Core Clock değerini -25 , -25 düşürmeye başla. Bunun büyük bir etkisi olmaz fakat genelde -100 ile -200 arası iyidir. Core Clock çok önemli değil.

Fakat Core Clock'ta şuna dikkat et. Eğer kazım hızın düşmeye başlarsa core clock'u kısmayı durdur. Mesela -75'de her şey normal hızda ilerliyordur fakat -100 yaparsın bir anda 2 MH/s düşer hızın. Bundan kaçın ve -75'te dur.

Power limit dediğimiz arkadaş kartının ne kadar W, yani ne kadar elektrik tüketeceği. Biz de CORE CLOCK bölümünde yaptığımızı burada yapıyoruz. AMAÇ KAZIM HIZINI DÜŞÜRMEDEN ELEKTRİK TÜKETİMİNİ AZALTMAK.

Benim kartım %70'ten sonra hızında ciddi bir düşüş yaşıyor, seninki belki %60'a kadar hızında düşüş yaşamaz. Biz burada daha az elektrik tüketip kazım hızını (MH/s 'yi) sabit tutmaya çalışıyoruz.

Core Clock -50
Memory Clock +800
Power Limit 150W

Kazım hızı ise 40MH/s

Biz @crazyreign ile 44 MH 120W civarı görmüştük sanırsam.

`Lonely

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Lnly
Oyunda 110W çeken kartım mining' de 61W çekiyor evet mining daha hafif, ağır değil.
Oyunu 7/24 oynamıyorsun ama mining yapanlar genelde 7/24 yapıyor yani mining daha sıkıntı oluyor oyunu sürekli yapamazsın çünkü sürekli başında olman gereken ama miningi sen yapmıyosun bırakıyosun kendi kazım yapıyor 7/24 oyun oynamak daha sıkıntı ancak 7/24 oyun oynayamaz kimse

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly

Core Clock -50
Memory Clock +800
Power Limit 150W

Kazım hızı ise 40MH/s

Yardımınız için teşekkürler. En alttaki değerler üzerinden stabil ayarları bulsam nasıl olur?

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
Yardımınız için teşekkürler. En alttaki değerler üzerinden stabil ayarları bulsam nasıl olur?
Aynen global değerler üzerinden ayarlamanı yap. Mesela aşağıdaki değerleri aynen uygula ve 5-10 dakika bekle. Eğer kartın çökmez ise kademeli olarak arttır veya azalt.

Zaten alttaki değerleri kullandıktan sonra ekstradan güç ayarı veya core clock ayarı ile oynamana gerek yok. Memory Clock dediğimiz yer asıl önemli olan.

Aynen global değerler üzerinden ayarlamanı yap. Mesela aşağıdaki değerleri aynen uygula ve 5-10 dakika bekle. Eğer kartın çökmez ise kademeli olarak arttır veya azalt.

Zaten alttaki değerleri kullandıktan sonra ekstradan güç ayarı veya core clock ayarı ile oynamana gerek yok. Memory Clock dediğimiz yer asıl önemli olan.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Ağır oyunla aynı diyorsunda ağır oyunu 7/24 oynamıyoruz ki yani illa zararı var karta miningin inkar etmeye gerek yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,378
Üyeler
163,487
Son üye
Çiftçi99
Top Bottom