Gaming Z Trio serisinden bir kart. Isı konusunda problem yaşamıyorum. MSI Afterburner'daki seçenekleri nasıl yapmalıyım sizce?
Şimdi durum şu şekilde, bilirsin her ekran kartının OC ayarı farklıdır.
İkimizde de aynı kart olsa dahi sen +1000 yaparsın çalışır. Ben +1000 yaparım crash yerim. Yani sen keşfediceksin.
Ama sana kolayca anlatayım nasıl OC yapacağını.
İlk olarak güç ayarına dokunma.
1) Memory Clock dediğimiz ayarı +25 , +25 arttırmaya başla. Eğer 1-2 dakika siyah ekran almadan çalışıyorsa kademeli olarak arttırmaya devam et. Kendi limitini kendin bul yani.
Memory Clock arttıkça kazım hızın, yani MH/s değeri de doğru orantılı olarak artar.
2) Memory Clock limitini bulduktan sonra Core Clock değerini -25 , -25 düşürmeye başla. Bunun büyük bir etkisi olmaz fakat genelde -100 ile -200 arası iyidir. Core Clock çok önemli değil.
Fakat Core Clock'ta şuna dikkat et. Eğer kazım hızın düşmeye başlarsa core clock'u kısmayı durdur. Mesela -75'de her şey normal hızda ilerliyordur fakat -100 yaparsın bir anda 2 MH/s düşer hızın. Bundan kaçın ve -75'te dur.
3) Power Limit ayarını kademeli olarak düşürme.
Power limit dediğimiz arkadaş kartının ne kadar W, yani ne kadar elektrik tüketeceği. Biz de CORE CLOCK bölümünde yaptığımızı burada yapıyoruz.
AMAÇ KAZIM HIZINI DÜŞÜRMEDEN ELEKTRİK TÜKETİMİNİ AZALTMAK.
Benim kartım %70'ten sonra hızında ciddi bir düşüş yaşıyor, seninki belki %60'a kadar hızında düşüş yaşamaz. Biz burada daha az elektrik tüketip kazım hızını (MH/s 'yi) sabit tutmaya çalışıyoruz.
Senin kartının dünya genelindeki ortalama OC ayarları şu şekilde.
Core Clock -50
Memory Clock +800
Power Limit 150W
Kazım hızı ise 40MH/s
Sen dediğim gibi bunlar üzerinden çalışıp kendine optimum ayarı bul.