20lik diş 2.kez çıkarmı?

.Ardaa

80+ Silver
Reaksiyon skoru
571
Merhaba 17 yaşındayım alt çenedeki 20lik dişlerim 2 sene önce falan çıktı neden öyle oldu bende bilmiyorum
Sol alttaki 20lik dişim çürümüş onu çektirmek istiyorum 2.kez çıkarmı veya tedaviye mi başvurmam lazım?

2. kez çıkar mı derken?

hayır

Merhaba 17 yaşındayım alt çenedeki 20lik dişlerim 2 sene önce falan çıktı neden öyle oldu bende bilmiyorum
Sol alttaki 20lik dişim çürümüş onu çektirmek istiyorum 2.kez çıkarmı veya tedaviye mi başvurmam lazım?
Toplam iki yukarda iki altta var kimisinde 17'de çıkar kimisinde 30 yaşında çıkar kimisinde 50 belli değil orası,gayet normal bir durum.
tekrardan çıkmaz bir kere çektin mi biter o mesele.

Toplam iki yukarda iki altta var kimisinde 17'de çıkar kimisinde 30 yaşında çıkar kimisinde 50 belli değil orası,gayet normal bir durum.
tekrardan çıkmaz bir kere çektin mi biter o mesele.
Bende çok erken çıktı hocam bu durumda ne yapmam gerekmekte?
Yinede çektirmeyi düşünmekteyim bu bir hatamı olur çünkü çürük baya ilerlemiş.

20lik diş şans işi hocam, üst alt 4 tane oluyor kiminde 2 tane oluyor birinde geç çıkıyor kiminin hiç çıkmıyor. Zaten eğer bakımı yapılamıyorsa dişçilerde çekilmesini öneriyor temizlemesi zor bir yerde olduğu için. Diş doktorunda büyük ihtimal çekmeyi önerecektir, 20lik diş için dolgu yapacaklarını sanmıyorum

Buradan dişinizin ne durumda olduğunuzu bilemeyiz dişçiye gidip dişinizin durumuna göre dişçi size öneri yapacaktır fakat genelde etrafımda da gördüğüm rahatsız etmediği sürece kimse ellemiyor ama sizinki çürük ilerlediyse çekilmesinde fayda var fakat dediğim gibi yine tabi ki dişçiye gitmeniz gerekir.

hocam yengec kolumu bu kopsun bıdaha cıksın tabıkıde cıkmaz

hocam yengec kolumu bu kopsun bıdaha cıksın tabıkıde cıkmaz
Yukarıda belirttim hocam ilk dişlerimiz süt dişi düşüp tekrar çıkıyor öyle değil mi?
Bende 20lik diş o şekildedir herhalde diye düşündüm çünkü 14 veya 15 yaşlarında çıktı bende.

Geri