Neler Yeni

27' IPS panel mi VA panel mi

atosupp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Atakan
Bütçe
4000
Merhaba arkadaşlar,
Ben iki monitör arasında kaldım oyun oynuyorum fakat bir o kadar da film dizi youtube izliyorum bunun için VA panel mi almalıyım yoksa IPS panel mi almalıyım karar veremedim bu konuda desteğinizi rica ediyorum genellikle oyun oynuyorum ekranların 27' olma sebebi ise 24' ekranlardan daha büyük fiyat olarak mantıklı olması neden VA ya da IPS almalıyım ACİL!
Oyunlar BF1 VALO CS2 L4D2 ASASİN C.O.D GTA5 RDR2 ETS2 ASETTO CORSA CHİVALRY2 VS VS
.
LİNKLER ;
.
Viewsonic VA VA2708-HDJ 27" 5 MS 100 Hz Ips Fhd Pivot Monitör 4.599 TL yerine 4.299 TL
https://www.n11.com/urun/viewsonic-...ips-fhd-pivot-monitor-56170490?magaza=victory
.

Ekler

• Screenshot_2024-10-13-01-24-14-113_com.miui.home-edit.jpg
    Screenshot_2024-10-13-01-24-14-113_com.miui.home-edit.jpg
    368.9 KB · Hit: 33

Mismail

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
İsmail
IPS.
Bu bütçede daha iyi monitörler alınabilir.

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Selim
Ips panellerde renkler daha canlı ve abarti görünür. Bu yuzden daha cok tercih edilir. Va panellerde kontrast oranı yuksek olduğundan siyah gerçekliği daha ön plandadır ve renkler ips e nazaran daha softtur. Ips genelde rekabetci oyunlar için, va ise gorsel agirlikli hikaye odakli oyunlar icin önerilir. Siz iki türü de oynuyorsunuz seçim zor ama sanırım ips size daha iyi gidecektir. Benim göz sevkime va daha iyi uydu ips ten va ya gectim mesela ama çoğunluk ips sever. Biri digerinden daha iyi değildir bu ikisi farklı özellikteki panellerdir ve ihtiyaca göre tercih edilir.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ips panellerde renkler daha canlı ve abarti görünür. Bu yuzden daha cok tercih edilir. Va panellerde kontrast oranı yuksek olduğundan siyah gerçekliği daha ön plandadır ve renkler ips e nazaran daha softtur. Ips genelde rekabetci oyunlar için, va ise gorsel agirlikli hikaye odakli oyunlar icin önerilir. Siz iki türü de oynuyorsunuz seçim zor ama sanırım ips size daha iyi gidecektir. Benim göz sevkime va daha iyi uydu ips ten va ya gectim mesela ama çoğunluk ips sever. Biri digerinden daha iyi değildir bu ikisi farklı özellikteki panellerdir ve ihtiyaca göre tercih edilir.
Renkleri daha canlı veren amoled veya oled paneller. Ips panellerin renk doğruluğu yüksektir. 150 bin liralık pro serisi monitörlerde ips panel kullanılır ki renk doğruluğu sağlansın. Va daha soluk renkler veriyor. Bunun yanında piksel yerleşiminden dolayı aynı boyut ve çözünürlükte ips panel, va panelden daha yüksek çözünürlüklüymüş gibi duruyor. Yanyana koyunca fark bariz belli oluyor.

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Selim
Renkleri daha canlı veren amoled veya oled paneller. Ips panellerin renk doğruluğu yüksektir. 150 bin liralık pro serisi monitörlerde ips panel kullanılır ki renk doğruluğu sağlansın. Va daha soluk renkler veriyor. Bunun yanında piksel yerleşiminden dolayı aynı boyut ve çözünürlükte ips panel, va panelden daha yüksek çözünürlüklüymüş gibi duruyor. Yanyana koyunca fark bariz belli oluyor.
Cok yanyana koyup test yaptık merak etme

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Cok yanyana koyup test yaptık merak etme
Çok merak etmedim de demek ki düzgün yapamamışsınız. Ips paneli referans alabilirsiniz. Renk doğruluğu va panelden daha fazladır. Siz referans olarak va panel alırsanız tabii ki ips daha parlakmış gibi gelir. Aslında ips doğru rengi verir, va daha sönüktür.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,119
İsim
Furkan Görür
VA=Ghosting

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Selim
Bastı ips ciler burayı.

zefeseq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ZEfesq
Ipsci değilim va panel kullanıyorum. Sadece yanlış verdiğin bilgiyi düzelttim.
Arkadaşlar konudan bağımsız Lenovo Legion r25i-30 monitörü kullanan varsa daha çok oyun amaçlı olmak üzere hangi ayarları acıp hangilerini kapatmalıyım yardımcı olur musunuz?

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Selim
Ipsci değilim va panel kullanıyorum. Sadece yanlış verdiğin bilgiyi düzelttim.
Neci oldugun cok önemli degil de va ile ilgili niye bilgi vermiyorsun o zaman? Ips de renk doğruluğu daha fazla oldugu doğru. Ancak va paneller görsel içeriğin daha canlı ve derinlemesine görünmesini sağlar bunun sebebi ise siyah rengini zengin ve derin sunmasidir. Tepki süresinde de öndedir ayrıca. Özellikle detaylı görselleri olan oyunlarda kendini daha çok farkettirir. Adama da ips önerdim zaten ama va yi gömmenin bi manası yok. Kişisel tercihe kalmış bir durum bu. Bu iki panelin kendi kulvarlarinda iyi yaptığı işler var o yüzden şu şundan daha iyidir denilmez diyorum.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Neci oldugun cok önemli degil de va ile ilgili niye bilgi vermiyorsun o zaman? Ips de renk doğruluğu daha fazla oldugu doğru. Ancak va paneller görsel içeriğin daha canlı ve derinlemesine görünmesini sağlar bunun sebebi ise siyah rengini zengin ve derin sunmasidir. Tepki süresinde de öndedir ayrıca. Özellikle detaylı görselleri olan oyunlarda kendini daha çok farkettirir. Adama da ips önerdim zaten ama va yi gömmenin bi manası yok. Kişisel tercihe kalmış bir durum bu. Bu iki panelin kendi kulvarlarinda iyi yaptığı işler var o yüzden şu şundan daha iyidir denilmez diyorum.
Va panelin tek artısı kontrast oranı ve ucuz olması. Diğer anlattıklarının hepsi ips panelde daha iyi. Mesela oled panellerde her konuda ips panelden iyi. Bu iş tercih değil somut sıralamadır. Tn<va<ips<oled artık bu genel geçer bilgidir. Satın alma tercihlerini fiyat belirler. Aynı 32 inç 4k monitörü sırf 3te 1 fiyatına diye va aldım. Param olsa ips daha çok param olsa oled alırdım. Yani hiç birini gömmüyorum, bilimsel sunulan verilere bakarak konuşuyorum.
Ancak va paneller görsel içeriğin daha canlı ve derinlemesine görünmesini sağlar
Sağlamaz. Va paneller ips panele göre daha soluk renkler sunar. Tek iyi yaptığı siyah rengi ips panele göre daha siyah vermesidir. O siyah da bir oled siyahı değildir. Tn panel 700:1, ips panel 1000:1, va panel 2000:1, oled panel 1000000:1 kontrast oranına sahiptir. Bu da sadece siyahları daha doğru vermesine yarar. Renk gamutu srgb, adobergb ve dci-3 gibi değerlerle ölçülür. Bunlarda da ips panel daha iyidir.

Ggosting kısmında da va paneller yüksek ghosting yaşıyor. Panel yapısı gereği (modelden modele değilse de aynı kalitede ürünler alınca) ipsten daha fazla oluyor.

Top Bottom