Neler Yeni

29k Sıfır mı ikinci el 1 yıl garantili sistem mi? (Sadece hazır sistem kasa)

xnunio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ahmet Kurt
Bütçe
29000
Yaklaşık 2 aydır sistem almayı düşünüyorum fakat bir türlü karar veremiyorum. Aslında kararım 2.el 1 yıl garantili sistem almak özellikleri şu şekilde
İşlemci:-Amd Ryzen 9 5900X 12core
Anakart: -Gigabyte A520M-K
Ram: -(2x32)64gb 3200 MHz
Ekran Kartı: -Zotac Gaming GeForce RTX 3070ti
Sıvı Soğutma: -Cougar Aqua 240 SSD-Kumandası mevcut
SSD: -Lexar 2tb 4850mb/s okuma 4500mb/s yazma
Kasa: -Gamepower WarCry RGB 6Fanlı. kumandası mevcut
Fiyat: pazarlık ile 31k dan 29k ya düşürüldü.

Bu sistem tüm gereksinimlerimi karşılıyor ve bütçeme uyuyor. Bazıları anakart yetersiz bulabilir fakat elimde birkaç aylık asus rog strix b550f gaming anakartım bulunuyor.

Ekran kartını nedense nvidia harici ve işlemciyi amd harici istemiyorum. Ram 2x16gb toplam 32gb anakart elimde olduğu için düşük olması farketmez. En az ryzen 5 5600 ve üstü. Ekran kartı Rtx 3070Ti ve üstü, Rtx 4000 serisi de olabilir. Ama 4060 ı sevemiyorum onun yerine aklıma yatan tek ekran kartı 4060ti 16gb. Akvaryum kasa. Psu da yeterli kalitede olması. 360mm sıvı soğutma sonradan ekleyebilirim. Depolama için 1.5 tb m2 ssd lerim var 1tb ve 500gb olmak üzere sıfır sistem de anakart ve ssd düşük olsa da olur bu nedenle.

Bu şartları sağlayacak aynı zamanda 29k bütçeme uyabilecek bir sıfır hazır sistem ne kadar araştırsamda bulamadım.(Bu nedenle forumda sürekli okuduğum konular olduğu için sizlerden de destek almak istedim)

Elimde halihazırda 3-4 aylık bir Am4 anakartım olduğu için am4 üzerinden gitmek istedim fakat önerilere açığım.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,299
İsim
Mehmet Aslan
Yaklaşık 2 aydır sistem almayı düşünüyorum fakat bir türlü karar veremiyorum. Aslında kararım 2.el 1 yıl garantili sistem almak özellikleri şu şekilde
İşlemci:-Amd Ryzen 9 5900X 12core
Anakart: -Gigabyte A520M-K
Ram: -(2x32)64gb 3200 MHz
Ekran Kartı: -Zotac Gaming GeForce RTX 3070ti
Sıvı Soğutma: -Cougar Aqua 240 SSD-Kumandası mevcut
SSD: -Lexar 2tb 4850mb/s okuma 4500mb/s yazma
Kasa: -Gamepower WarCry RGB 6Fanlı. kumandası mevcut
Fiyat: pazarlık ile 31k dan 29k ya düşürüldü.

Bu sistem tüm gereksinimlerimi karşılıyor ve bütçeme uyuyor. Bazıları anakart yetersiz bulabilir fakat elimde birkaç aylık asus rog strix b550f gaming anakartım bulunuyor.

Ekran kartını nedense nvidia harici ve işlemciyi amd harici istemiyorum. Ram 2x16gb toplam 32gb anakart elimde olduğu için düşük olması farketmez. En az ryzen 5 5600 ve üstü. Ekran kartı Rtx 3070Ti ve üstü, Rtx 4000 serisi de olabilir. Ama 4060 ı sevemiyorum onun yerine aklıma yatan tek ekran kartı 4060ti 16gb. Akvaryum kasa. Psu da yeterli kalitede olması. 360mm sıvı soğutma sonradan ekleyebilirim. Depolama için 1.5 tb m2 ssd lerim var 1tb ve 500gb olmak üzere sıfır sistem de anakart ve ssd düşük olsa da olur bu nedenle.

Bu şartları sağlayacak aynı zamanda 29k bütçeme uyabilecek bir sıfır hazır sistem ne kadar araştırsamda bulamadım.(Bu nedenle forumda sürekli okuduğum konular olduğu için sizlerden de destek almak istedim)

Elimde halihazırda 3-4 aylık bir Am4 anakartım olduğu için am4 üzerinden gitmek istedim fakat önerilere açığım.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
işlemci kallavi duruyor da anakart ve ekran kartı bi düşündürttü. 3080 ve 3080 ti sistemlere baktınız mı ? Bence bi bakın belki işe yarar bir sistem denk getirirsiniz.

xnunio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ahmet Kurt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci kallavi duruyor da anakart ve ekran kartı bi düşündürttü. 3080 ve 3080 ti sistemlere baktınız mı ? Bence bi bakın belki işe yarar bir sistem denk getirirsiniz.
Çok fazla araştırdım fakat bu bütçede bulamadım. Bütçeye göre en iyi bulduğum 2.sistem bu ilk bulduğumun özellikleri daha iyiydi anakartı x570 idi fakat satılmıştı.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,299
İsim
Mehmet Aslan
Çok fazla araştırdım fakat bu bütçede bulamadım. Bütçeye göre en iyi bulduğum 2.sistem bu ilk bulduğumun özellikleri daha iyiydi anakartı x570 idi fakat satılmıştı.
anakartsız almayı teklif edin ya da daha da fiyat kırdırmaya çalışın. 29.000 pahalı bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam imzadaki sistemi gördüm de neden sistem almaya çalışıyorsunuz ki ? Sadece ekran kartı da alabilirsiniz. İşlemciniz güzel.

xnunio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ahmet Kurt
anakartsız almayı teklif edin ya da daha da fiyat kırdırmaya çalışın. 29.000 pahalı bence

hocam imzadaki sistemi gördüm de neden sistem almaya çalışıyorsunuz ki ? Sadece ekran kartı da alabilirsiniz. İşlemciniz güzel.
İmzadaki sistem artık yok yeğenim kullanıyor. En başta hangimizin olacağı belli değildi 4 ay kullandım ve ücretini o ödediği için ona verdim. Bu nedenle sadece anakartım ve ssd lerim mevcut.

Bu sistem haricinde sıfır veya ikinci el bir öneriniz var mı?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,299
İsim
Mehmet Aslan
İmzadaki sistem artık yok yeğenim kullanıyor. En başta hangimizin olacağı belli değildi 4 ay kullandım ve ücretini o ödediği için ona verdim. Bu nedenle sadece anakartım ve ssd lerim mevcut.
Anladım hocam. Dediğim gibi daha da fiyat kırmaya ihtiyacı var bu sistemin.

Prexeon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Burak Demir

Bu sistem haricinde sıfır veya ikinci el bir öneriniz var mı?
bugün 26-27k civarına 4060 ti + 7500f görmüştüm bir sitede, bulabilirsen alabilirsin ya da doğru düzgün bir hazır sistem çıkmasını bekleyebilirsin

xnunio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ahmet Kurt
2.el sistem için kabul edilebilir fiyat aralığı ne kadar olmalı sizce buna göre biraz daha indirim yapmaya çalışacağım.

Alyx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Murat
2.el sistem için kabul edilebilir fiyat aralığı ne kadar olmalı sizce buna göre biraz daha indirim yapmaya çalışacağım.
2. El olan sistemi tek tek 2. El toplasan çok çok daha ucuza getirirsin. Fiyatı o sisteme göre yüksek (ekran kartı ve anakartı daha iyi dizilir 2. El)

xnunio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ahmet Kurt
2. El olan sistemi tek tek 2. El toplasan çok çok daha ucuza getirirsin. Fiyatı o sisteme göre yüksek (ekran kartı ve anakartı daha iyi dizilir 2. El)
Bunu da çok fazla kez denedim çok uğraştırıcı olur ama ücret 29k yı yine buluyor garantili bir sistem istiyorum

Alyx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Murat
Bunu da çok fazla kez denedim çok uğraştırıcı olur ama ücret 29k yı yine buluyor garantili bir sistem istiyorum
Güncel sıfır fiyatlar ne durumda bilmiyorum ama sadece ekran kartı 2. El orta üst segment bir kasa (sendeki anakartla birlikte) 29 bine çok çok rahat toplanır

Alyx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Murat
11-12 civarina garantili 3080 bulunabiliyor
Kasa+psu sıfır alsan maksimum 4000 tutar
İşlemci de 2k için r5 5600 yeter eğer onu istemezsen üstüne 2-3k daha koyar 5800x alırsın
Ssd ram ve kule tipi işlemci soğutucu da 5k ya tutar ya tutmaz
Hepsini en tepe fiyattan hesaplasak 28k bile etmiyo bir de parçaların çoğu sıfır fiyatı

Top Bottom