29k Tl'ye Ddr5 Full Setup Aldım

Duymak istediği şeyleri duymak için konu açmış. Birisi duymak istediği şeyleri söyleyip işine gelen şekilde yorum yapınca kalp atıyor başka biri sisteme işine gelmeyen şekilde yorum yapınca gülme emojisi atıyor. Konunun açılış amacı "ehe en f/p sistemi ben topladım hepiniz eziksiniz bu fiyata bundan daha iyi sistem olamaz ehe" diye rollenmek olsa gerek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

H610 M-K gibi giriş sınıfı bir anakarta neyin upgrade'ini yapacak ne anlatıyorsun dostum sen :D
bu parçaları 0 alarak toplasana daha iyisini topla şimdi alıp dükkanda ön rafa koyucam satmak için piyasaya yön veriyorsunuz ya konuş ince hesapla, itopyayla bir indirimde sen yaptırt ultra 7 265klı veya 14700lü bir sistem dizelim alalım 29 a da değil bak sana bütçe 40 a kadar veriyorum darboğazsız güzelinden topla forumda aç konusunu hepimiz faydalanalım bir zeki sizsiniz memlekette

Psu patlamaya hazır bomba, anakart bırak upgrade yapmayı OC yapmayı dahi desteklemiyor. Anakartın CPU soketi maksimum i5-13400F'e kadar destekliyor, sırf bu yüzden güçlü ekran kartları da kullanamazsın bu sistemde, darboğaz yapar. Dolayısıyla upgrade edebileceğin hiçbir tarafı yok bu sistemin. Bir de utanmadan diyorsun ki upgrade ile 4-5 yıl daha kullanırsın. Yahu şöyle yorumlar yapmak için konu sahibinin yan hesabı falan olmak gerekiyor harbiden şaka gibi. Şöyle bir sistem toplayacağıma hiç toplamazdım para biriktirip 45kya vatan'daki upgradeye açık B650M-R anakartlı 9060XT ekran kartlı sistemi alırdım. Beni 3-4 yıl götürürdü canım istediğinde de sorunsuz sıkıntısız upgrade yapardım bu kadar basit.
para biriktirmeye devam et stokta olduğunda alırsın o sistemi kısıtlı bütçede bu gün sistem toplamaya kalktığında bu ayarda 0 sistem dizemezsin oluru nedir söyleyeyim sana ben 7800x3D alırdın geçen indirimde amazon depodan düşerse bi b650m r birde 16 ram aldın 26 civarı çıktı cepten hadi 2.el sata ssd aldık birde high power psu aldık 2.elden birde rx 580 aldın 33-35 arasına geldi ilerde ekran kartı alırsın ama yine 0 olmadı

Psu patlamaya hazır bomba, anakart bırak upgrade yapmayı OC yapmayı dahi desteklemiyor. Anakartın CPU soketi maksimum i5-13400F'e kadar destekliyor, sırf bu yüzden güçlü ekran kartları da kullanamazsın bu sistemde, darboğaz yapar. Dolayısıyla upgrade edebileceğin hiçbir tarafı yok bu sistemin. Bir de utanmadan diyorsun ki upgrade ile 4-5 yıl daha kullanırsın. Yahu şöyle yorumlar yapmak için konu sahibinin yan hesabı falan olmak gerekiyor harbiden şaka gibi. Şöyle bir sistem toplayacağıma hiç toplamazdım para biriktirip 45kya vatan'daki upgradeye açık B650M-R anakartlı 9060XT ekran kartlı sistemi alırdım. Beni 3-4 yıl götürürdü canım istediğinde de sorunsuz sıkıntısız upgrade yapardım bu kadar basit.

Bu sistem mevcut çoğu yeni oyunu low settingste açar ama ömrü maksimum 2 senedir. Upgrade de edemezsin kalırsın ortada 2 sene sonra. Zaten o zamanlarda GTA 6 çıkmış olacağı için bu sistemin alıcısı da pek olmaz. Duymak istediklerin değil sert ve acı gerçekler bunlar.
o sistemi önermek kolay bu gün bu bütçede 0 sistem almaya kalktığında üstünü koyamıyorsan başka çaren yoksa kesinlikle alacaksan amenna evet iyi diyeceksin top bütçe bu şekilde ve kesinlikle 0 olacak 5 taksit alıyorum dediğinde başka seçenek kalmıyor bu paraya 5070 satılıyordu sadece 3 gün önce

Bu sistem mevcut çoğu yeni oyunu low settingste açar ama ömrü maksimum 2 senedir. Upgrade de edemezsin kalırsın ortada 2 sene sonra. Zaten o zamanlarda GTA 6 çıkmış olacağı için bu sistemin alıcısı da pek olmaz. Duymak istediklerin değil sert ve acı gerçekler bunlar.
dediğiniz sistemde de anakart değişince bu bütçenin %40-45 i kadar fiyat farkı var yarı yarıya neredeyse sana da uyuyorsa iade etsin 9 ben ekliyorum 9 da sen ekle o sistemi alalım kasayıda daha görsel bir hale getiririz fazeon f11 alırız içinde GM psu var

lga 1700 soket bi anakart alır çok pahalı değiller zaten sonra işlemciyi değişir bi 14600kf falan alınabilir psu da 650 750w b yada c tier psu lar ben geçen 3200 tl ye yarı moddüler b tier fsp psu aldım. ekran kartını değiştirmesine bile 1 2 yıl gerek olduğunu düşünmüyorum çok ağır oyun oynamadığı sürece gayet yeterli 1080p için bi 15k 17k harcama ile bu sistemi 4 yıl daha garanti kullanırsın toplam malitetin 45k falan olur başka sorun var mı? :D

bu parçaları 0 alarak toplasana daha iyisini topla şimdi alıp dükkanda ön rafa koyucam satmak için piyasaya yön veriyorsunuz ya konuş ince hesapla, itopyayla bir indirimde sen yaptırt ultra 7 265klı veya 14700lü bir sistem dizelim alalım 29 a da değil bak sana bütçe 40 a kadar veriyorum darboğazsız güzelinden topla forumda aç konusunu hepimiz faydalanalım bir zeki sizsiniz memlekette

para biriktirmeye devam et stokta olduğunda alırsın o sistemi kısıtlı bütçede bu gün sistem toplamaya kalktığında bu ayarda 0 sistem dizemezsin oluru nedir söyleyeyim sana ben 7800x3D alırdın geçen indirimde amazon depodan düşerse bi b650m r birde 16 ram aldın 26 civarı çıktı cepten hadi 2.el sata ssd aldık birde high power psu aldık 2.elden birde rx 580 aldın 33-35 arasına geldi ilerde ekran kartı alırsın ama yine 0 olmadı
Bu sistem mevcut çoğu yeni oyunu low settingste açar dışarıdan baktığında F/P gibi görünebilir hatta gerçekten de F/P olabilir ama ömrü maksimum 2 senedir. Upgrade de edemezsin kalırsın ortada 2 sene sonra. Zaten o zamanlarda GTA 6 çıkmış olacağı için bu sistemin alıcısı da pek olmaz hatta bu sistemin yüzüne bakılmaz herkes modern oyunlara yönelir.

Bizim burada anlatmak istediğimiz şey şu. Evet bu fiyat bandında sistem toplayabilirsin ve fiyatı gerçekten de dışarıdan makul görünebilir ama sen 2 sene sonra bu sistem outdated olduğu zaman, çoğu oyunu açamayacak hale geldiği zaman, üstüne bir de GTA 6 furyası çıktığı zaman ne upgrade edebileceksin ne de satabileceksin. Elinde kalacak. Bizim burada anlattığımız şey bu.

Bu sistem mevcut çoğu yeni oyunu low settingste açar dışarıdan baktığında F/P gibi görünebilir hatta gerçekten de F/P olabilir ama ömrü maksimum 2 senedir. Upgrade de edemezsin kalırsın ortada 2 sene sonra. Zaten o zamanlarda GTA 6 çıkmış olacağı için bu sistemin alıcısı da pek olmaz hatta bu sistemin yüzüne bakılmaz herkes modern oyunlara yönelir.

Bizim burada anlatmak istediğimiz şey şu. Evet bu fiyat bandında sistem toplayabilirsin ve fiyatı gerçekten de dışarıdan makul görünebilir ama sen 2 sene sonra bu sistem outdated olduğu zaman, çoğu oyunu açamayacak hale geldiği zaman, üstüne bir de GTA 6 furyası çıktığı zaman ne upgrade edebileceksin ne de satabileceksin. Elinde kalacak. Bizim burada anlattığımız şey bu.
hayatı toz pembe yaşıyorsun çık şu kafadan mankafalıktan başka bir şey değil her ürünün sen satmasını bilirsen öldürmezsen alıcısı çıkacaktır herkes gta 6 çıktı bilgisayar almalıyım demiyor elimde 3 adet kendi main sistemim var gta 6 yı ps5 den oynayacağım anlamak istemiyorsun ya da diretiyorsun bu sistem ele para geçince öyle bir upgrade edilir ki temelinden parça parça sıkıntın bu o gelecek 2 sene içinde sistemi yavaş yavaş upgrade edebilir iskelet var zaten elde hem bilgisayarı var hemde ufak ufak güncellemeye müsait hiç yokta durmaktan iyidir tekte o kadar para çıkmıyorsa seçenekler değerlendirilebilir sizin elinize düşeni Allah kurtarsın

lga 1700 soket bi anakart alır çok pahalı değiller zaten sonra işlemciyi değişir bi 14600kf falan alınabilir psu da 650 750w b yada c tier psu lar ben geçen 3200 tl ye yarı moddüler b tier fsp psu aldım. ekran kartını değiştirmesine bile 1 2 yıl gerek olduğunu düşünmüyorum çok ağır oyun oynamadığı sürece gayet yeterli 1080p için bi 15k 17k harcama ile bu sistemi 4 yıl daha garanti kullanırsın toplam malitetin 45k falan olur başka sorun var mı? :D
E sen baştan sona değiştirdin sistemi? 2 sene sonra bu sistemin yürüyecek hali kalmadığında anakart+psu+cpu+gpu+ssd yenilersen zaten komple baştan bilgisayar almış oluyorsun. 2 sene sonra zaten sadece GTA 6 500 gb olacak SSD'yi de değiştirmen gerekecek veya çift m.2 yuvalı anakart alıp takviye yapman gerekecek. E zaten bu şekilde sistemin kendisinden RAM dışında hiçbir şey kalmıyor bir de üstüne tonla masrafa girmiş oluyorsun. :D Neyse bu yorumlarım fazlasıyla anlamanıza yeter zaten hala yazmaya devam ederseniz o sizin idrak probleminizden kaynaklanıyor.

E sen baştan sona değiştirdin sistemi? 2 sene sonra bu sistemin yürüyecek hali kalmadığında anakart+psu+cpu+gpu+ssd yenilersen zaten komple baştan bilgisayar almış oluyorsun. 2 sene sonra zaten sadece GTA 6 500 gb olacak SSD'yi de değiştirmen gerekecek veya çift m.2 yuvalı anakart alıp takviye yapman gerekecek. E zaten bu şekilde sistemin kendisinden RAM dışında hiçbir şey kalmıyor bir de üstüne tonla masrafa girmiş oluyorsun. :D Neyse bu yorumlarım fazlasıyla anlamanıza yeter zaten hala yazmaya devam ederseniz o sizin idrak probleminizden kaynaklanıyor.
baştan sona mı sadece anakart işlemci ve psu değiştirdim knk iyimisin sen :D yazdıklarımızı okuyup cevap versen keşke

dostum sen sıkıntılı mısın anlamamak mı istiyorsun mesajlarımızı senin gibi insanlar dükkana geldiğinde tokatlayasım geliyor müşteri diye susuyorum bir bitmediniz sen buraya yorum atma kalk git para biriktir bekle öyle al sistemini elimde diğer 2 sistem 7800x3D arc b580 diğeride 7800x3D 5070 li ve ben bu sistemlerin birini 7500f diğerini 7600 den gtx 1660 ile 2070 super varken güncelledim şuan yazdığım sistemde 5500 rx 6800 imzada bunuda 7800x3D 9070xt ye çeviricem yavaş yavaş yapıyorum parça parça güncelliyorum şimdi elimde 5600 var köşede onu da satıp 7500f alıcam sonra 7800x3D geçicem geri geçen ki indirim gibi girerse bu işin oluru budur elimde şuanda dizdiğim 9950x3D sistem var satmak için istesem alır kullanırım sattığım 30 tane sistem var dükkanda ben bile diğer 2 sistemi farklı platformları test etmek için bu sistemide modlu OS ları denemek için ve gündelik iş için kullanıyorum elimde para varken yapmıyorum ne gereği var sistem burada Abdullah bile 2.el sistem topluyor videoda söylüyor 2 sene sonra şunu günceller bunu güncellersin kısıtlı bütçede oluru budur alır güncellersin iskelet olur elinde seni anan baban nasıl yaptı sanıyorsun ahraz mısın sen bir anda 20 yaşında mı doğdun yavaş yavaş büyümedin mi

ekran kartı : ASUS Dual EVO Radeon RX 7600 8GB OC Edition
işlemci : İntel Core İ3 14100F Tray
anakart : ASUS Prime H610 M-K ARGB DDR5 5600MHz
ram : GoodRam IRDM 16GB (1x16) DDR5 5600MHz CL36
ssd : WD Green SN3000 500GB Gen4 nvme m.2 SSD
işlemci soğutucu : Fazeon A2 120TRA Kule Tipi
kasa : Rampage Beta Mesh ARGB White
psu : Rampage 650W 80+Bronze
monitör : FAZEON X24F165S 24" 165Hz 0.5ms HDMI DP HDR FreeSync G-Sync FHD Fast IPS Gaming Monitör
klavye : Logitech G213 Prodigy
mouse : Logitech G102 Lightsync Siyah
kulaklık : Havit Fuxi H6 Wireless Siyah
gamebooster speed mousepad 70x30
30.07.2025 tarihinde itopyadan alınmış bütün parçaların faturası var, garantileri devam ediyor ve bütün kutular mevcut
Bu setupu her şey dahil 29kya aldım ddr5 olması cezbetti sizce bu fiyata daha iyisi var mıydı yoksa iyi mi almışım
@jombo hocam senin fikrini de almak isterim
Kusura bakma hocam bildirim kısmına düşmemiş :D rastgele bir şekilde gelip gördüm.

Her şey dahil olduğu için fiyatı bence fena değil.

Psu değiştirmeni öneririm ve mümkünse işlemciyi 14400f yaparsın tadından yenmez.

Adamlar 12K ya 5500xt 4gb 12100f'i zor veriyorlar bence 29K ya daha ne olsun
baştan sona mı sadece anakart işlemci ve psu değiştirdim knk iyimisin sen :D yazdıklarımızı okuyup cevap versen keşke
ya bırakın konuşmak için konuşuyor trole gelmiş buraya dünkü çocuk yazdığımı, yazdıklarımızı anlayabilmekten bir haber bir engeli var ya da bilerek yapıyor uğraşmaya değecek bir insan değil

Geri