29k Tl'ye Ddr5 Full Setup Aldım

E sen baştan sona değiştirdin sistemi? 2 sene sonra bu sistemin yürüyecek hali kalmadığında anakart+psu+cpu+gpu+ssd yenilersen zaten komple baştan bilgisayar almış oluyorsun. 2 sene sonra zaten sadece GTA 6 500 gb olacak SSD'yi de değiştirmen gerekecek veya çift m.2 yuvalı anakart alıp takviye yapman gerekecek. E zaten bu şekilde sistemin kendisinden RAM dışında hiçbir şey kalmıyor bir de üstüne tonla masrafa girmiş oluyorsun. :D Neyse bu yorumlarım fazlasıyla anlamanıza yeter zaten hala yazmaya devam ederseniz o sizin idrak probleminizden kaynaklanıyor.
Senin upgrade mantığın var olan sistemin sadece işlemcisini ekran kartını güncellemek mi? Eski anakartını satar üstüne para ekleyip yeni bir anakart alır, işlemcisini satar üstüne para ekler bir üstünü alır bu zor bir şey değil. illa en baba anakartı takıp sınır işlemciden gpudan başlayarakyükseltmek mi?

dostum sen sıkıntılı mısın anlamamak mı istiyorsun mesajlarımızı senin gibi insanlar dükkana geldiğinde tokatlayasım geliyor müşteri diye susuyorum bir bitmediniz sen buraya yorum atma kalk git para biriktir bekle öyle al sistemini elimde diğer 2 sistem 7800x3D arc b580 diğeride 7800x3D 5070 li ve ben bu sistemlerin birini 7500f diğerini 7600 den gtx 1660 ile 2070 super varken güncelledim şuan yazdığım sistemde 5500 rx 6800 imzada bunuda 7800x3D 9070xt ye çeviricem yavaş yavaş yapıyorum parça parça güncelliyorum şimdi elimde 5600 var köşede onu da satıp 7500f alıcam sonra 7800x3D geçicem geri geçen ki indirim gibi girerse bu işin oluru budur elimde şuanda dizdiğim 9950x3D sistem var satmak için istesem alır kullanırım sattığım 30 tane sistem var dükkanda ben bile diğer 2 sistemi farklı platformları test etmek için bu sistemide modlu OS ları denemek için ve gündelik iş için kullanıyorum elimde para varken yapmıyorum ne gereği var sistem burada Abdullah bile 2.el sistem topluyor videoda söylüyor 2 sene sonra şunu günceller bunu güncellersin kısıtlı bütçede oluru budur alır güncellersin iskelet olur elinde seni anan baban nasıl yaptı sanıyorsun ahraz mısın sen bir anda 20 yaşında mı doğdun yavaş yavaş büyümedin mi
Bir şeyi büyütmek/geliştirmek ile komple baştan sona değiştirmek farklı şeyler. Sen bu sistemde RAM'den başka 2 seneden fazla ömrü olan hangi parçayı görüyorsun? Hepsi 2 sene içinde komple ne yeni oyunları oynatabilir olacak ne de upgrade edilebilir olacak. Upgrade etmek istediğinde anakartı değiştirmen zaten şart. i3-13100F'in zaten esamesi okunmayacak. RX 7600 8GB ile de GTA 5 oynamaktan öteye gidemezsin maalesef. 2020 yıllarındaymış gibi takılırsın bu sistemle. SSD 2 seneye kalmadan hem yetersiz olacak hem de ileri derecede kapasite sorunu yaşatacak. PSU'nun değişmesi zaten şart. Eee ne kaldı geriye? Bu mu senin upgrade mantığın? Sen bir şeyi upgrade ederken baştan sona değiştiriyor musun?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Senin upgrade mantığın var olan sistemin sadece işlemcisini ekran kartını güncellemek mi? Eski anakartını satar üstüne para ekleyip yeni bir anakart alır, işlemcisini satar üstüne para ekler bir üstünü alır bu zor bir şey değil. illa en baba anakartı takıp sınır işlemciden gpudan başlayarak para yükseltmek mi?
2 parçayı bilmem fakat benim upgrade mantığımın 5 parçayı birden değiştirmek olmadığına eminim. :D Zaten kasa dediğin şey 6-7 parçadan oluşuyor sen kasa ile RAM dışındaki her şeyi değiştirirsen upgrade olmaz yenileme olur.

Bir şeyi büyütmek/geliştirmek ile komple baştan sona değiştirmek farklı şeyler. Sen bu sistemde RAM'den başka 2 seneden fazla ömrü olan hangi parçayı görüyorsun? Hepsi 2 sene içinde komple ne yeni oyunları oynatabilir olacak ne de upgrade edilebilir olacak. Upgrade etmek istediğinde anakartı değiştirmen zaten şart. i3-13100F'in zaten esamesi okunmayacak. RX 7600 8GB ile de GTA 5 oynamaktan öteye gidemezsin maalesef. 2020 yıllarındaymış gibi takılırsın bu sistemle. SSD 2 seneye kalmadan hem yetersiz olacak hem de ileri derecede kapasite sorunu yaşatacak. PSU'nun değişmesi zaten şart. Eee ne kaldı geriye? Bu mu senin upgrade mantığın? Sen bir şeyi upgrade ederken baştan sona değiştiriyor musun?

2 parçayı bilmem fakat benim upgrade mantığımın 5 parçayı birden değiştirmek olmadığına eminim. :D Zaten kasa dediğin şey 6-7 parçadan oluşuyor sen kasa ile RAM dışındaki her şeyi değiştirirsen upgrade olmaz yenileme olur.
Sen anlamıyor musun bilader adam parası oldukça parça parça değiştirir ne alakası var adam bütçesine göre olabilecek ddr5 sistem dizmiş, sen bu hayatı sınırsız yaşıyorsun herhalde adama aradaki 10 15 bin tllik farkı karşılayamıyor olabilir. üstüne 15 daha koyar x sistemi alırdım bidaha uğraşmazdım dersin olur biter.

Sen anlamıyor musun bilader adam parası oldukça parça parça değiştirir ne alakası var adam bütçesine göre olabilecek ddr5 sistem dizmiş, sen bu hayatı sınırsız yaşıyorsun herhalde adama aradaki 10 15 bin tllik farkı karşılayamıyor olabilir. üstüne 15 daha koyar x sistemi alırdım bidaha uğraşmazdım dersin olur biter.
Parası olunca 5 parçayı değiştirmek isteyeceği vakit 15 bin TL'den en az 3 kat daha fazla para harcaması gerekecek. Sorun burada başlıyor zaten anlamıyor musunuz kardeşim siz?

baban hangi multimilyoner elindeki şeyleri değerlendirmemişsin hiç belli şuan kullandığım kuzenimde 1080 4790k lı kasam var hediye ettiğim dış kasası exper yaşın yeterse bilirsin eskiden set halinde gidip alırdık monitörle birlikte içinde pentium 4 vardı o sistemi 9 sene boyunca güncelledim tek tek en son 4790k 1080 olarak kaldı öyle kullandım sonra dükkanı açınca kenarı kaldırdım evde ama arada kurup kullandım temizledim biz böyle büyüdük bu forumda yaşı 25-27 üstü kim varsa böyle büyüdü yeterince "boş" yaptın konuşma istersen artık bu iş böyledir zaten 0 dan alım yapmıyorsun eline para geçerse güncellersin sen her bilgisayarın eskidiğinde direk satıyor musun ya da uğraşmam diyip kafana göre alıp geçiyor musun 4 sene 106 bindim iş görmez hale gelene kadar kaza yaptım arabayı baştan yaptırdım 1 sene daha bindim kullandım motoru kiloyla hurdacıya sattım o hale geldi araba

Duymak istediği şeyleri duymak için konu açmış. Birisi duymak istediği şeyleri söyleyip işine gelen şekilde yorum yapınca kalp atıyor başka biri sisteme işine gelmeyen şekilde yorum yapınca gülme emojisi atıyor. Konunun açılış amacı "ehe en f/p sistemi ben topladım hepiniz eziksiniz bu fiyata bundan daha iyi sistem olamaz ehe" diye rollenmek olsa gerek.

H610 M-K gibi giriş sınıfı bir anakarta neyin upgrade'ini yapacak ne anlatıyorsun dostum sen :D
Bide niyet okuyor. Tam bi mikrop insan tipi. Nickten belli zaten

Parası olunca 5 parçayı değiştirmek isteyeceği vakit 15 bin TL'den en az 3 kat daha fazla para harcaması gerekecek. Sorun burada başlıyor zaten anlamıyor musunuz kardeşim siz?
ulan şuan elinde yoktur o zaman olur yapar şuan alamıyor bunu almış sen neyi anlamak istemiyorsun şimdi banlatacaksın beni açtırdın ağzımı kıt mısın sen engelli misin kardeşim imkan yok şuan almak istiyorsa alır bekleyecek olsa beklerdi bu adamda sorardı almazdı almış demek ki şuan alması gerekiyordu bunu almış 0 olarak bunu toplamış böyle yapabilirdin ama hayırlı olsun demek çok mu zor siz nesiniz böyle laf anlamaz car car konuşur bak ben sana dedim iade etsin 9 ben koyuyorum 9 sen koy kasayı psuyu fazeon f11 ler değişelim alalım adama ne dersin

ulan şuan elinde yoktur o zaman olur yapar şuan alamıyor bunu almış sen neyi anlamak istemiyorsun şimdi banlatacaksın beni açtırdın ağzımı kıt mısın sen engelli misin kardeşim imkan yok şuan almak istiyorsa alır bekleyecek olsa beklerdi bu adamda sorardı almazdı almış demek ki şuan alması gerekiyordu bunu almış 0 olarak bunu toplamış böyle yapabilirdin ama hayırlı olsun demek çok mu zor siz nesiniz böyle laf anlamaz car car konuşur bak ben sana dedim iade etsin 9 ben koyuyorum 9 sen koy kasayı psuyu fazeon f11 ler değişelim alalım adama ne dersin
hatta dükkanda şuan kenarda o11 dynamic var kasayı vereyim tüm fanları lcd wireless lian li al bende tryx panorama se 360 hediye edeyim

Sen hayatında hiç para sıkıntısı çekmemiş birisin belli. O 15 bin TL'yi biriktirene kadar alacağı ürün bi 10 bin TL daha zamlanıyor zaten. Sen konu sahibine bütçen var mı diye sordun mu? Bütçesine göre toplayabileceği sistemi toplamış belki hayatında ilk defa bilgisayar almış kendine sen nasıl duygusuz birisin bidaha kimseye öneri yapayım yorum yapayım sakın deme. Birde toplanan sistemi iyice eziklemiş ne oyunları lowda açması gayet ortalama bir sistem olmuş bir sistemin alınması için illa gta 6 mı olması lazım RX 9060xt 7800xd mi olması lazım?

Sen hayatında hiç para sıkıntısı çekmemiş birisin belli. O 15 bin TL'yi biriktirene kadar alacağı ürün bi 10 bin TL daha zamlanıyor zaten. Sen konu sahibine bütçen var mı diye sordun mu? Bütçesine göre toplayabileceği sistemi toplamış belki hayatında ilk defa bilgisayar almış kendine sen nasıl duygusuz birisin bidaha kimseye öneri yapayım yorum yapayım sakın deme. Birde toplanan sistemi iyice eziklemiş ne oyunları lowda açması gayet ortalama bir sistem olmuş bir sistemin alınması için illa gta 6 mı olması lazım RX 9060xt 7800xd mi olması lazım?
bak ben teklif verdim adama diyorum ben ekliyorum sende ekle alalım arkadaşa daha iyisini gıkını çıkartmıyor başka yerden konuşmaya çalışıyor

bak ben teklif verdim adama diyorum ben ekliyorum sende ekle alalım arkadaşa daha iyisini gıkını çıkartmıyor başka yerden konuşmaya çalışıyor
Bırak baba forum böyle çoluk çocukla dolmaya başladı. @Wierian kardeşim çok güzel sistem toplamışsın hayırlı uğurlu olsun. Bu bütçeye alınabilecek en iyi sistemi almışsın, DDR5 aldığın için ikinci elde DDR4 anakartlar gibi değerini hızlı kaybetmeyeceği için ileride anakartını satar üstüne para koyup daha iyi anakart alırsın, aynı şekilde işlemcini en son ekran kartını alıp koyarsın babalar gibi kullanırsın. Ekran kartsız cd romlu kasalara neler neler takıp kullandık sende bu topladığın sistemi hiç sıkıntı çekmeden upgrade edersin. Forumdaki indirimleri kovalarsın zarar falanda etmezsin.

Bırak baba forum böyle çoluk çocukla dolmaya başladı. @Wierian kardeşim çok güzel sistem toplamışsın hayırlı uğurlu olsun. Bu bütçeye alınabilecek en iyi sistemi almışsın, DDR5 aldığın için ikinci elde DDR4 anakartlar gibi değerini hızlı kaybetmeyeceği için ileride anakartını satar üstüne para koyup daha iyi anakart alırsın, aynı şekilde işlemcini en son ekran kartını alıp koyarsın babalar gibi kullanırsın. Ekran kartsız cd romlu kasalara neler neler takıp kullandık sende bu topladığın sistemi hiç sıkıntı çekmeden upgrade edersin. Forumdaki indirimleri kovalarsın zarar falanda etmezsin.
Bu adam kalpten oynuyo:peepokalp::peepokalp:
Peki bişey sorcam anakartı değiştirmeden 14400f yapabilir miyim? Şimdiki kule tipi yeterli olur mu?

Bu adam kalpten oynuyo:peepokalp::peepokalp:
Peki bişey sorcam anakartı değiştirmeden 14400f yapabilir miyim? Şimdiki kule tipi yeterli olur mu?
14400f takabilirsin ancak öncelikle psuyu değiştir sonrasında işlemciyi değiştirmeye karar verdiğin zaman soğutucuyu thermalright assasin spirit 120 ile değiştirirsen iyi olur. Bu soğutucu sık sık 900tl civarına düşüyor. Sistemin şuan için gayet yeterli baktın ki yetersiz gelmeye başladı o zaman değiştir. İşlemcini ikinci el alabilirsin işlemciler en az sorun çıkartan bileşendir.

14400f takabilirsin ancak öncelikle psuyu değiştir sonrasında işlemciyi değiştirmeye karar verdiğin zaman soğutucuyu thermalright assasin spirit 120 ile değiştirirsen iyi olur. Bu soğutucu sık sık 900tl civarına düşüyor. Sistemin şuan için gayet yeterli baktın ki yetersiz gelmeye başladı o zaman değiştir. İşlemcini ikinci el alabilirsin işlemciler en az sorun çıkartan bileşendir.

Psunun hiç gideri yokmu peki şimdilik 14400f+assasin spirit 120 ile devam etsem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,763
Üyeler
195,724
Son üye
scoras
Geri