2K 240HZ Monitör önerisi

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
10000
Merhaba,

Bahsettiğim özelliklere sahip en fiyat performans olarak viewsonic monitörü görebildim ve fiyatı çok yukarı çıkartmak da istemiyorum. 5060 TI ekran kartına geçtiğim için 60fpsden 4x ile 240hz e çıkarım 2k da çözünürlük iyi yükseltme olur düşüncesiyle hareket ediyorum. Monitörler pek indirime girmiyor gibi viewsonic hep aynı fiyatlarda kalmış. Öneri ve tavsiyesi olan var mı?

Ben tavsiye vermedim hocam sadece ufak bir not düştüm gerisi sende. Ve evet OLED'ler diğerlerine göre çok daha pahalı
samsung yada viewsonic ile devam etmem gerek galiba ama madem bu kadar arkasında durdu samsung almaya çalışacağım umarım gidip direkt mağazalardan alabiliyorumdur kargo beklemek yerine
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arada sadece 1k farka 32inç var sizde değer mi yoksa sadece gereksiz boyut farkı mı şuanlık tek monitör kullanmayı planlıyorum

Bilerek bu modeli attım 13500-13800 E alacağına pivotlu bu modeli 1500 e monitör standı alır en azından ben öyle yapmayı düşünüyorum
Tek fark pivot değil. Yukarıda 2sinin arasındaki farkların olduğu konuyu atmıştım. Tamamen farklı monitörler

samsung yada viewsonic ile devam etmem gerek galiba ama madem bu kadar arkasında durdu samsung almaya çalışacağım umarım gidip direkt mağazalardan alabiliyorumdur kargo beklemek yerine

arada sadece 1k farka 32inç var sizde değer mi yoksa sadece gereksiz boyut farkı mı şuanlık tek monitör kullanmayı planlıyorum
27 ya da 32 seçmek tamamen sana kalmış bir şey. Ben 27 olanı kullanıyorum. Gayet memnunum. Çoğu zaman pc'yi bile açmıyorum. Youtube, netflix, prime video, stremio gibi uygulamaları direkt monitöre yükleyip kullanabiliyorsun

Tek fark pivot değil. Yukarıda 2sinin arasındaki farkların olduğu konuyu atmıştım. Tamamen farklı monitörler

27 ya da 32 seçmek tamamen sana kalmış bir şey. Ben 27 olanı kullanıyorum. Gayet memnunum. Çoğu zaman pc'yi bile açmıyorum. Youtube, netflix, prime video, stremio gibi uygulamaları direkt monitöre yükleyip kullanabiliyorsun
şuan en büyük sorum elden alabilmek onu da yapabilirsem bugün gidip alacağım galiba kavisli de olsa va da olsa onu almak mantıklı geldi

şuan en büyük sorum elden alabilmek onu da yapabilirsem bugün gidip alacağım galiba kavisli de olsa va da olsa onu almak mantıklı geldi
Va panel renk kalitesi, görüntü açısı ve black smearing yüzünden tercih edilmiyor genelde. Ama G6 G65B'nin renk kalitesi benzer fiyatlardaki IPSler ile denk, Görüntü açısını iyileştirmek için kavisli, black smearing yok denecek kadar az.
Yani VA'nın dezavantajlarını gidermisler. + olarak kontrastı iyi seviyede olduğunu için siyahlar çok daha siyah. Ortalama bir hikayeli oyun oynayan oyuncu için bu monitörü secmemekdeki tek sebep kavisli olması olabilir

Va panel renk kalitesi, görüntü açısı ve black smearing yüzünden tercih edilmiyor genelde. Ama G6 G65B'nin renk kalitesi benzer fiyatlardaki IPSler ile denk, Görüntü açısını iyileştirmek için kavisli, black smearing yok denecek kadar az.
Yani VA'nın dezavantajlarını gidermisler. + olarak kontrastı iyi seviyede olduğunu için siyahlar çok daha siyah. Ortalama bir hikayeli oyun oynayan oyuncu için bu monitörü secmemekdeki tek sebep kavisli olması olabilir
sipariş verdim bakalım cumartesi gelecek gözüküyor da displayport çıkmıyorsa içinden g-sync açabilmek için ekstra 500tl bayılmam gerek demek :( hdmi ile g-sync çok sorunlu diye okudum.

yardımcı olan herkese teşekkürler geldikten sonra soran olursa paylaşırım düşüncelerimi

sipariş verdim bakalım cumartesi gelecek gözüküyor da displayport çıkmıyorsa içinden g-sync açabilmek için ekstra 500tl bayılmam gerek demek :( hdmi ile g-sync çok sorunlu diye okudum.

yardımcı olan herkese teşekkürler geldikten sonra soran olursa paylaşırım düşüncelerimi
Hayırlı olsun. Displayport kablosu çıkıyor

Bendekinde az bir şey sol altta var mesela ama gündüz fark edilmiyor. Gece parlaklık yuksekken fark ediliyor ama parlaklığı kistigim için rahatsız olmuyorum

Backlight bleed'i kontrol etmeyi unutma. Bazı modellerinde aşırı fazla olabiliyor. Siyah ağırlıklı dizi/film izlerken farkedersin zaten.
şuanki monitörümde test için açtım sadece üst köşelerden çok az parlaklık fazlalığı var 100 parlaklık karanlık odada farkediyorum da parlaklığı hiçbir zaman 100e çekmiyorum zaten bu monitörüm bu testten geçti sayabilriim galiba bakalım g65b gelince onda da deneyeyim
O karta 1080p daha mantıklı olur. Ben bile 5070le 1080p oynuyorum.
bunu neye dayanarak söylüyorsun, senin ekran kartın 8 mi 16 mı 1080de zor mu 240hz görüyorsun yani 2k 240hz yapmamı engelleyen nedir?
Bendekinde az bir şey sol altta var mesela ama gündüz fark edilmiyor. Gece parlaklık yuksekken fark ediliyor ama parlaklığı kistigim için rahatsız olmuyorum
ben monitörün ghostingi osu busu aşırı belirgin olmadığı sürece çok takan biri değilim yoksa ghosting var galiba şuanki monitörümde response time ı faste çekiyroum fastestte artıyor onun dışında standarta yakın ayarlar.

Saf güç. Max 2 3 yıla kart 1080p kartına dönüşecek. Şuanki 3060 ti durumu gibi.
bana saçma bir bakış açısı gibi geldi. her kart zaman geçtikçe eski gücünü kaybediyor ama 5060ti mfg desteği dlss4 desteği arttıkça biraz daha performansının artma şansı var. hem 2-3 yıl 2k 240hz oynama şansım varken neden 1080de takılı kalayım ki 2-3 yıl sonra alacağım ekran kartı da 2-3 yıl a eski performansını verememeye başlayacak yeni oyunlar çıktıkça. bu tarz durumlar biraz güncel kalmaya bakıyor ama bu kart 4k 120de cp overdrive oynatabilen bi kart yani. en kötü ihtimal çekerim oyunu 1080e devam ederim :)

Geri