2K 540Hz mi 4K 240Hz mi ?

Yani şöyle ahım şahım bir fark yok ve sen 540 hertz kullanmadığın için zaten bu farkı hissetmeyeceksin çünkü 540 hertze alışık değilsin.
Çok doğru peki 4K alırsam 3.nesil WOLED 2K alırsam Tandem WOLED alabiliyorum ne yapmalıyım.

Evet doğru hocam ama 4K alırsam 3.nesil WOLED 2K alırsam Tandem WOLED alabiliyorum o yüzden de düşünüyorum
Panel teknolojisi önemli evet ama daha önemli olan çözünürlük ve boyut.

Öncelikle olede karar vermişsin ki en doğru tercih orada sorun yok.

Eğer yerin müsaitse masana sığacak gibiyse 45 yada 49 inch monitörlerde sevdiğin oyunların b oynanış videolarını seyretmeni tavsiye ederim.

49 inchde ultra wide da hikayeli oyun oynamak çok başka bir keyif. sana yeni nesil bi oled kullanmaktan çok daha üst seviye bir deneyim yaşatacaktır.

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Evet doğru hocam ama 4K alırsam 3.nesil WOLED 2K alırsam Tandem WOLED alabiliyorum o yüzden de düşünüyorum
Panel için tabii ki karar verilir. Konuyu sen açmışsın bir de ben yorumcu sandım sana tavsiyem akıcılık umurundaysa kazığı 240hz'e atman yeterli. Kesinlikle 60hz vs 144hz falan gayet deneyim farkı verir. Alışınca da baya fark ettirir düştüğünde garip hissedersin. Ama 300 vs 400'de bu olmaz. 240+'da Hz'i karşılaştırmadan çıkarıp sadece çözünürlük, tepki süreleri, ledlere vb odaklanabilirsin. Şahsi olarak benim için tepki süresi gibi şeyler yerine ledlere odaklanmak daha mantıklı. Çözünürlük 2k - 4k karşılaştırmasını 27 inchten sonra düşünürüm. Tepki de belirli bir ms altında olsa yeterli.

• Beğen
Panel teknolojisi önemli evet ama daha önemli olan çözünürlük ve boyut.

Öncelikle olede karar vermişsin ki en doğru tercih orada sorun yok.

Eğer yerin müsaitse masana sığacak gibiyse 45 yada 49 inch monitörlerde sevdiğin oyunların b oynanış videolarını seyretmeni tavsiye ederim.

49 inchde ultra wide da hikayeli oyun oynamak çok başka bir keyif. sana yeni nesil bi oled kullanmaktan çok daha üst seviye bir deneyim yaşatacaktır.
Hocam odam müsait değil 45 inç için.

Merhaba arkadaşlar sizce hangisi daha iyi olur 2K 540Hz monitör mü 4K 240Hz monitör mü aralarında 300Hz fark var az buz bir Hz farkı değil o yüzden çok düşündürüyor bu konu beni.

ASUS 26,5" ROG SWIFT PG27AQWP-W
ASUS ROG Strix OLED XG32UCWMG
Alttaki tabi ki...
Ama stokta yok ki.
İtopya Ankara mağazasında var diyor ama fiyatı yazmamış.
Aramaya üşendim. Fiyatı öğrenirsen iletir mısın?

• Muhteşem
sabah aksam cs ya da valo oynuyorsan 500hz alınır yoksa bir mantığı yok.

4K 240hz olması da gereksiz aslında 4k da 100-120hz olsa yeter.

• Beğen
Yarın bir gün hikayeli oyunlardan sıkılırsan multiplayer fps oynamak istersen 4k 240hz den bunu yaptığında oradaki 240 hz seni tatmin etmeyecektir kaldıki 2K oled ekran çoğu 4k ips ekrandan daha iyi bir görüntü veriyor

ama 2k lık olanı aldığın fps multiplayer oyunlardan sıkıldığında istediğin zaman hikayeli oyunlara geçebilirsin 2K oled ekran ile + bide bütün özellikleri fulleyip her şeyin ekstrasına alsa bile genede yüksek hz verebilecek çünkü sende 5080 ekran kartı var ama 4k lığı alsan oyundaki grafikteki herşeyi fullesen bile 240 hz alamayacaksın yani monitörün sadece 4k özelliğini kullanmış olacaksın 2k lığı alırsa eğer monitörün vermiş olduğu bütün özelliği dibine kadar sömürene kadar kullanabilirsin yani verdiğin paraya sonuna kadar kullanıcaksın.

• Muhteşem
Alttaki tabi ki...
Ama stokta yok ki.
İtopya Ankara mağazasında var diyor ama fiyatı yazmamış.
Aramaya üşendim. Fiyatı öğrenirsen iletir mısın?
Bende öyle düşünüyorum hocam aradım az önce fiyatı sormadım dedim ne zaman stoklara gelir ve acaba İstanbul'daki mağazalara getirtebilirmiyiz parasını önden versem tedarikçi gönderirse olur dedi şuan bahane yani mecbur İstanbul'daki mağazalara da gelmesini bekleyeceğiz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yarın bir gün hikayeli oyunlardan sıkılırsan multiplayer fps oynamak istersen 4k 240hz den bunu yaptığında oradaki 240 hz seni tatmin etmeyecektir kaldıki 2K oled ekran çoğu 4k ips ekrandan daha iyi bir görüntü veriyor

ama 2k lık olanı aldığın fps multiplayer oyunlardan sıkıldığında istediğin zaman hikayeli oyunlara geçebilirsin 2K oled ekran ile + bide bütün özellikleri fulleyip her şeyin ekstrasına alsa bile genede yüksek hz verebilecek çünkü sende 5080 ekran kartı var ama 4k lığı alsan oyundaki grafikteki herşeyi fullesen bile 240 hz alamayacaksın yani monitörün sadece 4k özelliğini kullanmış olacaksın 2k lığı alırsa eğer monitörün vermiş olduğu bütün özelliği dibine kadar sömürene kadar kullanabilirsin yani verdiğin paraya sonuna kadar kullanıcaksın.
Evet bende böyle düşünüyorum hocam ama hep singleplayer oyunlarda kalıcam hikayeli oyunlar daha kafa rahatlatıyor. Online oyunlardan bıktım sadece sövüş(küfür) var başka bir şey yok tüm tr sunucuları böyle online oyun farketmez.

Bende öyle düşünüyorum hocam aradım az önce fiyatı sormadım dedim ne zaman stoklara gelir ve acaba İstanbul'daki mağazalara getirtebilirmiyiz parasını önden versem tedarikçi gönderirse olur dedi şuan bahane yani mecbur İstanbul'daki mağazalara da gelmesini bekleyeceğiz.

Evet bende böyle düşünüyorum hocam ama hep singleplayer oyunlarda kalıcam hikayeli oyunlar daha kafa rahatlatıyor. Online oyunlardan bıktım sadece sövüş(küfür) var başka bir şey yok tüm tr sunucuları böyle online oyun farketmez.
Ankara mağazası fiyata cevap verdi mi?

• Üzgün
Çok doğru peki 4K alırsam 3.nesil WOLED 2K alırsam Tandem WOLED alabiliyorum ne yapmalıyım.
Dostum vallahi bendeki 4 nesil qd oled yani gene de biraz boş bir harcama yaptığımı düşünüyorum tandem woledi al 2K zaten 27 inç için oldukça güzel bir çözünürlük memnun kalırsın sistemini de çok zorlamaz

• Muhteşem
Ankara mağazası fiyata cevap verdi mi?
Hocam sormadım fiyat bilgisini keşke sorsaydım zaten getiremiyoruz İstanbul mağazalarına diyince sormadım.

Dostum vallahi bendeki 4 nesil qd oled yani gene de biraz boş bir harcama yaptığımı düşünüyorum tandem woledi al 2K zaten 27 inç için oldukça güzel bir çözünürlük memnun kalırsın sistemini de çok zorlamaz
4.nesil QD-OLED 4k mı sizdeki? Ayrıca evet hocam 2k 27 inç zaten 5080 var ileride çok zorlamaz daha az zorlanacaktır.

Hocam sormadım fiyat bilgisini keşke sorsaydım zaten getiremiyoruz İstanbul mağazalarına diyince sormadım.

4.nesil QD-OLED 4k mı sizdeki? Ayrıca evet hocam 2k 27 inç zaten 5080 var ileride çok zorlamaz daha az zorlanacaktır.
Dediğim gibi nesil olayını çok takılmayın zaten üçüncü nesilden itibaren bu yanma problemleri bayağı çözüldü. Şimdi bende 4.080 var sizde 5.080 varsa zaten rahatsınız bayağı benim size tavsiyem 31,5 inç 4K 240s bir OLED almanız multiplayer oyunlarda da sizi tatmin eder zaten sizde mfg de var single Player oyunlarda da uzun süre 240 hz koruyabilirsiniz. İki tarafında en güzeli olur şimdi 1440p 5.080 için az ama dediğim gibi siz de mfg olduğu için multiplayer oyunlarda diye ses kalite ile gerekirse performans ile zaten 80 FPS rahat bir şekilde vurabilirsiniz 4x mfg açıp 240 hz bu oyunları oynayabilirsiniz

• Muhteşem
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,420
Üyeler
185,723
Son üye
merhababeninsan
Geri