Hocam monitörü yaklaşık 1 haftadır kullanmaktayım. Önerebileceğiniz ayarlar ya da ayarları bulabileceğim bir kaynak mevcut mudur acaba? Oyundan oyuna kendi modları arasında geçiş yapıyorum. Destekleyen oyunlarda ise HDR açıyorum windows üzerinden. Zaten HDR açtığımda monitör mod değiştirmeme izin vermiyor. Bu konulara yeni olduğum için yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Tavsiyeniz için tekrardan çok teşekkür ederim.
Size farklı senaryolar için farklı seçenekler sunacağım.
Görüntü modu custom color
HDR modu Displayhdr400
Diğer ıvır zıvır ayarlar kapalı bende.
Srgb modunu kullanmak isterseniz (renkler solar) creator>srgb olarak değiştirin.
Custom color da renk ayarları açılıyor Manuel ayar yapabilirsiniz.
Bendeki aw2725df de %98 Red, %100 Green ve %99 blue şeklinde. Ama Sizdeki hem monitör hem de ünite farkından ötürü aynı şekilde iyi olmayabilir. Haliyle siz kendiniz doğru ayarı bulmalısınız.
HDR ı sadece hdr içeriklerde kullanın.
Bir de rehberime göz atın derim:
Nvidia denetim masası ayarları Benim kullandığım ve ideal bulduğum ayarlar bunlar, her birgisayar da en iyi performansı verecektir diye bir kaide yok. Video renk ayarları ve Video görüntü ayarlarını default halde kullanıyorum. Yazılımla renk doygunluğunu artırmak mümkün değil. Diğer ayarlar...
www.technopat.net
NVIDIA ekran kartları Geniş gamut monitörlerde sRGB içerikler izlerken görüntü aşırı doygun gözükebiliyor. Örneğin YouTube'da video izlerken insan teninin kırmızımsı gibi gözükmesine yol açabiliyor. Açıkçası bana göre acayip irite edici bir durum. Oyunlarda bu genel olarak bir sorun olmuyor...
www.technopat.net
YouTube vs takılırken renkleri srgb ye limitleyin bence. Renkler solar ama insan teni kırmızımsı gözükmez.
Oyun oynarken geniş gamut modunu kullanırsınız.
HDR içeriklerde de HDR açarsınız ama HDR açmak tek başına yeterli değil. HDR ve oyunlar pek uyumlu sayılmaz. Çözümler var ama biraz uğraştırıcı. İleride bunun hakkında rehber yapmayı düsünüyorum.