Öneri 2k için hangi kart uygundur?

7900xt'yi satarsam 9070'e geçicem xt yerine arada %10'luk bir fark için o kadar para vermeye ve %40 gibi daha fazla güç tüketmeye gerek yok bilinçli tüketici olmakta fayda var
Düşünceniz mantıklı ama 9070 XT'yi bende benzer seviyede kullanıyorum temel verimlilik ayarı yaparak.
Sadece -15% güç kısarak 258-260W aralığında çalışıyor ultra ayar yaparsam.
Ayarlar ultra olmazsa zaten 80-120W arası takılıyor genelde.
Para vermişken 9070 XT alın derim.

Düşünceniz mantıklı ama 9070 XT'yi bende benzer seviyede kullanıyorum temel verimlilik ayarı yaparak.
son yıllarda sorun yok 6000 serisi kartlarda hala sorun olabiliyor ama 7000 ve 9000 serisinde çok çok nadir bende amd kullanıcısıyım 6-7 senedir son 3 senedir sorun yaşamadım hiç bir şekilde ondan öncesinde rx580 kullanıyordum şu an 7800xt.
Işın izlemede nvidia biraz daha önde ama ışın izleme açınca hsngi kartta olursan ol ışın izleme fps'i gereksiz yere katlediyor ve çokt abirşey katmıyor o yüzden sana tavsiyem ışın izlemeye bakarak kart seçmemen olur ben aaa oyunda ultra ayarlarda 90 fps alırken ışın izleme yüzünden 60fps'lere kadar düşeceksem o ışın izlemeyi açmam mesela dlss fsr var diyenler olucaktır ama sırf az bi gölge ve yansıma eklenecek diye oyunun kendi AA Doğal Keskinleştirmesini Ek Bir Teknoloji İle Kapatmam
Peki hangi seri 9070xt olduğu fark eder mi? Saphir veya gigabyte düşündüm ben

şu an gigabyte aorous elite 35k civarı en üst modellerden üst model istersen onu , istemezsen gigabyte gaming oc iyidir.

Gigabyte modelinde termal sorun var. Özellikle dikey kullanımda macun akması şikayetleriyle dolu ortalık.
Sapphire Premium üreticisi AMD'nin gözü kapalı Sapphire alırım şahsen.
Kulandığım Steel Legend'dan çok memnunum. Taichi gerek yok zaten verimlilik istiyorsunuz.

Işın izleme gibi teknolojilerde nvidia daha önde değil mi hocam? Destekli oyunlarda daha zevkli olmaz mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sağolun hocam tavsiye için
ışın izleme anca minecraft ve control birde portal da iyi gözüküyor çoğu oyunda fark anlaşılmıyor bile 50 oyunda ışın izleme varsa bir kaç tanesi iyi kullanıyor

Beni kurcalayan da düşük performans ve yazılımda bazen sorun yaşanması hocam. Eğer bu sorunlar olmasaydı gözüm kapalı amdye yönelicektim. Nadir de olsa can sıkıyor

Öneriniz 9070xtden yana yani hocam
9070'den yana indirimde kovalayarak boşa 2-3k fazla para vermeye pek gerek yok ve hocam amd'de yazılımsal sorun 7000 serisinde yasamadım 9000 serisindede olmayacaktır büyük ihtimal ama ben direk alcam.diyorsanız 9070xt-5070ti

Hocam valla arada 3-4k fiyat farkı olursa 9070alcam ama olmazsa 1-2k.olursa 9070xt alıcam

Beni kurcalayan da düşük performans ve yazılımda bazen sorun yaşanması hocam. Eğer bu sorunlar olmasaydı gözüm kapalı amdye yönelicektim. Nadir de olsa can sıkıyor

Öneriniz 9070xtden yana yani hocam
yazılımda eğer her şeyini ikide bir kurcalamazsan bir sorunu yok ben 4.5 sene rx580 kullandım yazılım kaynaklı oyundan atmadı bile 9070 xtye geçtim şimdi de güzel kart

Geçende black desert oynarken daha güzel gözüksün diye adrenalinden bir şeyler oynadım kalite falan artırmaya çalıştım hem görüntü değişmedi hem oyun kasmaya başladı varsayılanda bırakıp oyunun içinden oynamak en kolayı

bir de 9070 xt alırsan kesinlikle forza dene forzanın 5080i çünkü kart

Son düzenleme:
Geçende black desert oynarken daha güzel gözüksün diye adrenalinden bir şeyler oynadım kalite falan artırmaya çalıştım hem görüntü değişmedi hem oyun kasmaya başladı varsayılanda bırakıp oyunun içinden oynamak en kolayı

bir de 9070 xt alırsan kesinlikle forza dene forzanın 5080i çünkü kart
Hocam zamanla setupımı tamamlamak istiyorum aslında güzelinden bi g923 çeksem forza ETS asetto ralli gibi oyunlara da yönelicem. sadece deneyimlemek için bile alınabilir bence.

şu an gigabyte aorous elite 35k civarı en üst modellerden üst model istersen onu , istemezsen gigabyte gaming oc iyidir.
gigabyte düz modeli sıkıntılı deniyordu, Termal sıkıntıları var her yere akıyor.

Geri