3 Farklı Marka X870E Anakart Arasında Kaldım Yardım

Eyvallah hocam. Normalde x670e serisi düşünüyordum işlemci olarakts 7800xd aradaki farkı bununla kapatmış olduk çok fark var 7800xd ile 9800xd arasında yorumun için teşekkür ederim dostum 👍
Hayırlı olsun bende benzer ürünlerde gidip geliyordum. RAM ve Anakart tamam. Sırada işlemci ve kasa kaldı. Corsair Air540 kasam vardı yıllardır kullanırım. Yeni ekran kartları 34+ olduğu için mecbur yeni kasaya geçiş yapıcam bide kasa masrafı çıkardılar. Mevcutta TUF 6800XT var 32 CM. Kasa fanı ile ekran kartı arasında yarım santim boşluk var sadece :)

Hayırlı olsun bende benzer ürünlerde gidip geliyordum. RAM ve Anakart tamam. Sırada işlemci ve kasa kaldı. Corsair Air540 kasam vardı yıllardır kullanırım. Yeni ekran kartları 34+ olduğu için mecbur yeni kasaya geçiş yapıcam bide kasa masrafı çıkardılar. Mevcutta TUF 6800XT var 32 CM. Kasa fanı ile ekran kartı arasında yarım santim boşluk var sadece :)
Teşekkürler hocam, ben kasayı biraz abartıcam hayal bir setup kuruyorum, vazgeçemeyeceğim gibi şu kasadan.

Teşekkürler hocam, ben kasayı biraz abartıcam hayal bir setup kuruyorum, vazgeçemeyeceğim gibi şu kasadan.

Güzel kasa beğeniyorum ama öndeki ekran HDMI olduğu için bana çok mantıklı gelmiyor. Özellikle birden fazla monitör kullanıyorsanız sorun oluyor biraz.

Ben kasamda USB bir ekran kullanıyorum hardware monitoring için daha verimli bence ve ucuz bir çözüm. Eğer tabi grafik oynatmak istiyorsanız o ayrı :)

Bende Corsair 6500X, Lian Li O11D Dynamic Evo RGB ve Asus GT 502 arasında kaldım kasa konusunda.

Güzel kasa beğeniyorum ama öndeki ekran HDMI olduğu için bana çok mantıklı gelmiyor. Özellikle birden fazla monitör kullanıyorsanız sorun oluyor biraz.

Ben kasamda USB bir ekran kullanıyorum hardware monitoring için daha verimli bence ve ucuz bir çözüm. Eğer tabi grafik oynatmak istiyorsanız o ayrı :)

Bende Corsair 6500X, Lian Li O11D Dynamic Evo RGB ve Asus GT 502 arasında kaldım kasa konusunda.
Vazgeçtim ya, 4 modeli tr de yokmuş 2k modelmiş bu, onuda başlıkta da belirtmiyorlar en alta koymuşlar, güzel bir akvaryum kasa düşünüyorum havin 420 gibi.

Anakart geldi. Kargoyu teslim aldım dedim içinde taş kaya falan var herhalde o kadar ağır. Anakartı çıkardım hassas tartıda tarttım :D 2100 gram geldi. Baya baya ağır. Ürün kaliteli görünüyor. Anakart testlerinde VRM'lerin bu kadar soğuk olmasını anladım şuan.

Anakart geldi. Kargoyu teslim aldım dedim içinde taş kaya falan var herhalde o kadar ağır. Anakartı çıkardım hassas tartıda tarttım :D 2100 gram geldi. Baya baya ağır. Ürün kaliteli görünüyor. Anakart testlerinde VRM'lerin bu kadar soğuk olmasını anladım şuan.
Hayırlı olsun 🙃 Benimkide dağıtımda gelir bugün. 😇

Bu arada hardware monitoring ihtiyacınız varsa AX206 yada vocore kullanabilirsiniz. Direkt USB'den bağlanır ve Aida64 ile ekranda bilgi yansıtabilirsiniz.

VoCore biraz pahalıdır ama AX206 PhotoFrame olduğu için fiyatı baya uyguna geliyor. Ben 1 sistemimde AX206 diğerinde ise Streamdeck kullanıyorum. Streamdeck'i hem oyunlarda buton olarak hemde hardware monitör olarak kullanıyorum.

Hocam merhaba , karttan memnunmusunuz ? Kasa ve ram olarak hangi modelleri tercih ettiniz?

Arkadaşlar selam, Öncelikle yıllardır Gigabyte Aorus serisi anakart ve ekran kartı kullanan birisiyim. Markayı severim sorunda yaşamadım şimdiye kadar fakat sistem yenileme zamanım geldi ve Aorus anakartlarda istediğim gibi bir model şuan bulamıyorum.

Öncelikle aradığım özellikleri yazayım. En az 9-10 civarı Type-A USB olmalı. İşlemcinin rahat rahat takılması için en az 18 VRM ve 110A güç beslemesi bakıyorum ve son olarak en az 4 m2 yuvası bakıyorum.
Bu özellikleri sıraladığımda 20-23 bin TL bandında aşağıdaki 3 ürün çıkıyor karşıma. Bu 3 anakart hakkında deneyimi olan hatta sadece anakart değil satış sonrasında teknik servis vs durumları için deneyim yaşayanlarım yorumlarını bekliyorum.

Örnek verecek olursam Aorus 2070S ekran kartımın PWM çipi ekran kartını 5 yılında durduk yere bozuldu. Uzatılmış garantim vardı ve gönderdim. Yapılamayacak bir zarar aldığı için ve piyasada 2070S sıfır olarak olmadığı için üst model ile yenilediler hiç problem çıkarmadan. Diğer firmalardan hangisi buna yakın yaklaşım gösteriyor mesela.

MSI MPG X870E CARBON WIFI
MSI markasını genel olarak sevmem. kapasitörleri düşük kalitedir ve PC firmasında çalışırken (2000-2004) genelde ucuz PC isteyenlere MSI ürünlerini verirdik o dönemlerde. Bu nedenle bir ön yargım da olabilir artık daha iyi komponentler kullanıyor olabilirler bunu bilemiyorum şuan. Yazılım konusunda iyi olduklarını biliyorum o net.

ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI
Genel olarak severim. Genelde kaliteli komponent kullanırlar anakart ve ekran kartlarında. Fakat yazılımları hep kötü ve eksiktir. Ne kadar anakart yazılımına ihtiyaç var bu tartışılır fan yönetmicem ya da RGB yönetmicem fakat yine de yazılım bir soru işareti yaratıyor.

Asrock X870E PG Nova Wi-Fi
Kağıt üzerinde bu gruptaki en dolu en güçlü anakart. Fakat benim için tamamen bir karadelik. Hiç bir fikrim yok anakart konusunda. 2-3 yıl sonra kapasitör patladı vs gibi kullanıcı yorumları okudum biraz soğuttu.

Sistemin diğer parçaları aşağıdaki gibi olacak
9800x3d işlemci
32x2 6000 Mhz ram (anakart seçimine göre marka belirleyeceğim QVL listesine göre ama tahminen G.Skill olacaktır.)
5070Ti ekran kartı. Bu konuda da maalesef kasa sıkıntım var bide kasa masrafı açtılar başıma. Corsair Air540 kullanıyorum ve 32cm GPU desteği. Yeni kartların SFF olan modelleri dışında hep 34-35cm lerden başlıyorlar.
PSU 1200W Platin FSP var. Kasım indirimleri zamanında almıştım.
ASUS Rog Strix Gaming E wİfİ en iyisidir. Sadece Armory Create yazılımı problemli. Biosta disabled yapılırsa düzelir. Bir de gerekmedikçe bios update yapmayın. Sistem açılmama , ram tanımama oluyor yeni bioslarda.

Hocam merhaba , karttan memnunmusunuz ? Kasa ve ram olarak hangi modelleri tercih ettiniz?
Kasa Corsair 6500X aldım. Ram anakartın QVL listesindeki bir G.Skill 6400 Mhz EXPO ram aldım.

Sistemin son kargosu dün geldi yurt dışından gelenler vardı çünkü. Bugün montaja başladım. Kablo düzeni kaldı sadece yoruldum bıraktım. Sıvı soğutma Corsair Link Titan 360 aldım.

Kasa Corsair 6500X aldım. Ram anakartın QVL listesindeki bir G.Skill 6400 Mhz EXPO ram aldım.

Sistemin son kargosu dün geldi yurt dışından gelenler vardı çünkü. Bugün montaja başladım. Kablo düzeni kaldı sadece yoruldum bıraktım. Sıvı soğutma Corsair Link Titan 360 aldım.
Şuanki haliyle bir foto gelirmi hocam merak ettim kasayı 🙂

Hocam kasa ve soğutma bendede aynıları var .msi X870 gaming wifi anakart almıştım ama bugün iade ettim sürekli bir sorun yaşıyorum.O yüzden yeni anakart bakıyorum.Sistemi kurup kullandığında anakart ile ilgili bilgi verirsen sevinirim .

Geri