Neler Yeni

3060Tİ Derecesi normal mi ?

milenix

80+ Gold
tdp rated powerı gösterirse 3060ti gaming oc için verileyen max değer 200w nasıl 205w 210w maxlarda geziyor. arkadaşın oyun içi ekran görüntüsünden gaming oc gddr6x için verilen tdp değerini bulamadım 260w mı gösteriyor çünkü verdiği değer 260 küsürlerde.
Hocam tam olarak doğru bir değeri göstermeyebiliyor. Onların geçtiğini çok gördüm. Bu yüzden PSU hesaplaması yapılacaksa o değere 10-20w gibi bir ekleme yapılmasını söylüyorum. Ama tabii ki 260w biraz fazla. Normalde maks 230w hatta o kadarı bile görmemesi lazım.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,497
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

dencet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
deniz çetin
Ekran kartı güç tüketimiyle ilgili bir ayar yapma şansım var mıdır format atsam yeninden veya başka şeyler

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,497
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ben de fazla işlemci sıcaklığı nedeniyle kasa içindeki ısı miktarının arttığı bu yüzden de ekran kartı sıcaklığı da bundan etkilenir mi diye soruyorum ama etkileneceği bariz...
Etkilenir ama bu kadar sanmam, biz de stock soğutucuyla çok test yaptık bu kadar artmıyordu.

Vsermet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
Volkan
Etkilenir ama bu kadar sanmam, biz de stock soğutucuyla çok test yaptık bu kadar artmıyordu.
Aynı sistemi ben de aldım sıcaklıklar dediği gibi bendeki de, kule tipi soğutucu aldım çocuklar uyusun takacağım bugün. Dediğin gibiyse fazla fark ettirmemesi lazım. Bu kartı bu sistemle (Planet -maverik olan) test edip sonuç çıkaran var mı acaba.

Vsermet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
Volkan
Snowman t6 ultra kule tipi soğutucuyu taktım max 75 derece oldu işlemci. Ekran kartı oyunlarda 68 derece Max ama furmark testtte 78 dereceyi gördü. Kule tipi işlemci için harika oldu ekran kartına da biraz faydası oldu sanırım. Oyunlarda 75 i düsmuyordu şimdi 68

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
Snowman t6 ultra kule tipi soğutucuyu taktım max 75 derece oldu işlemci. Ekran kartı oyunlarda 68 derece Max ama furmark testtte 78 dereceyi gördü. Kule tipi işlemci için harika oldu ekran kartına da biraz faydası oldu sanırım. Oyunlarda 75 i düsmuyordu şimdi 68
okey o zaman gigabyte fabrikasyon gddr6x bellekli seriye 260w tdp koymuş sıcaklık değerlerie gayet normal 75-78 arası gezecek. aklımızda bulunsun yeni seri gddr6xli 3060ti gamin oc modeli. hiçbişey yapmasına gerek yok format teknik servis falan takılmasına gerek yok 260w 75 derece gayet normal değer. 3070 serileride hemen hemen aynı tdp çekiyor ve yükte 73-78lerde geziyor.

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,778
İsim
Kerem Çavuş
Gaming oc 260w çekiyor garip şekilde ve karşılaştırdığımda 3070le aynı fpsi veriyor o yüzden ısı 80-82ye kadar bile normal bence

TheShazZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Eren Pestil
Kasam GameBooster GB Z007B 4 fanlı model
Ekran kartı boştayken 40 derece civarında bu arada ama bilemiyorum korktum şimdi garantiye veya itopyaya göndersem uzun iş maalesef
PC bügün geldi hevesimi alamadan soru işareti oluştu şimdi kafamda
Kesin olarak sıkıntı değerler midir sizce
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cevap verirseniz sevinirim endişelendim baya
75 derece normal bir değer hocam.

TahinPekmez

80+ Silver
Islemcin çok sıcak çalıştığı için ekran kartını da etkiliyor 65 70.arasi gezinecektir. cpu ya bir sıvı soğutma al. Kasanin onden iyi hava girsin.3060 ti oc watt değeri 240w normal. Oyundan oyuna Fark edebilir.

dencet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
deniz çetin
Arkadaşlar bios güncelledim bügün yeni işlemci soğutucu gelicek 214xt birde format atıcam
bu yaptıklarımdan sonra yeniden değerleri paylaşıcam belki değişim olur diye bakalım değerleri yeniden paylaşıcam burada
Hala kafamda şüphe var korkuyorum biraz ama bakalım

Top Bottom