32 GB RAM ÖNERİSİ

8x4 alın o zaman
BU ürünü tavsiye ederim 3200 mhz olanını kullanıyorum memnunum
16x2 yerine 8x4 alsam dahamı verimli çalışır?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçe sıkıntın yoksa piyasanın lideri diyeceğim bir marka:
Bu RAM ile uğraşıp biraz vakit ayırırsın CL 18 değerinden CL 14' e kadar düşebilirsin.
bunun la arasında fazla bir fak yok galiba sizin dediğiniz cl18 benim dediğim cl16

yine dual çalışır ama şöyle düşün ilerde ilave 16+16 alacaksan 16x2 al(32 gb zaten çooooook uzun yıllar götürür seni yani 16x4 yapmadan o sistemi değiştirirsin) bu yüzden 8x4 yap hem anaakrtında rgb efekti güzel gözükür hemde şöyle düşün
2 şeritli yol mu 4 şeritli yol mu :)

bunun la arasında fazla bir fak yok galiba sizin dediğiniz cl18 benim dediğim cl16
İkisinde özünde fark yok aslında. İkisini de aynı değere getirsen çalışır. Birazcık RAM ile uğraşırım diyorsan 4133 bile yapabilirsin.

2 şeritli yol mu 4 şeritli yol mu :)
O öyle olmaz. Yine 2 şeritli yol mu 2 şeritli yol mu olur. 4 şeritli olması için anakartın Quad Channel desteklemesi gerekir. Ancak dediğin gibi ileride gleiştirme yapılmayacağına göre 4 ram daha iyi olur, hem daha az ısınırlar.

O öyle olmaz. Yine 2 şeritli yol mu 2 şeritli yol mu olur. 4 şeritli olması için anakartın Quad Channel desteklemesi gerekir. Ancak dediğin gibi ileride gleiştirme yapılmayacağına göre 4 RAM daha iyi olur, hem daha az ısınırlar.
yani 8x4 almam daha iyi

tam dersi dostum senin verdiğin linteki cl18 benim ilk mesajda paylaştığım cl16 :)
cl16 olması daha iyi galiba

İleride RAM eklemesi yapmam diyorsan evet bir tık daha iyi.
çok büyük bir ihtimal ram ilavasi yapmam ama 2 slot boşta durması da avantaj olurda yapmak istedim diyelim
yani 4 slotu doldurmak ile çift slot arasında çok fark olacağını sanmıyorum

ilk mesajda attığım 2 ramdan hangisini önerirsin cl15 300 mhz olanımı cl16 3600 mhz olanımı

çok büyük bir ihtimal RAM ilavasi yapmam ama 2 slot boşta durması da avantaj olurda yapmak istedim diyelim
yani 4 slotu doldurmak ile çift slot arasında çok fark olacağını sanmıyorum

ilk mesajda attığım 2 ramdan hangisini önerirsin cl15 300 mhz olanımı cl16 3600 mhz olanımı
Gskill tridentZ öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,652
Üyeler
190,776
Son üye
Nisa Nur
Geri