Neler Yeni

4 YENİ HAZIR SİSTEM | VATAN BİLGİSAYAR

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Erdem K.
8 VRAM artık çok fazla dayanmaz bu doğru ama işi bilmeyenlere alışveriş sitelerinde oyun bilgisayarı diye bu fiyatlara resmen çöp satıyolar ve babalar da çocukları sevinsin diye onları alıyor. Bence bütçesi olmayıp, çocuğuna PC alacaklar için makul.
Ekran kartında daha yüksek VRAM fetişi 15 yıldır var ama gerçekten son yıllarda artan ray tracing, doku kalitesi, yüksek tazeleme hızı isteği, bir çok oyunun çapraz platform için optimizasyon konusunda haldur huldur verimsizce geliştirilmesiydi derken gerçekten 3-4 yıl kafam ağrımadan kartı kullanabileyim azar azar ayar kısarak diyorsanız minimum 10-12GB VRAM'lı bir model tercih etmekte fayda var.

Levent Pekcan sevdiğim bir nerddir bu fetişe yıllardır rasyonel, doğru bir şekilde mantıklı karşı gelirdi ama son 3-4 yıldır misal söylediğinin aksine bir şekilde gpu vramleri çok kısa sürelerde yeni çıkan oyunların saçma sapanlıkları ile optimizasyon, iyileştirme - yamalara rağmen çok daha hızlı bir şekilde yetersiz gelmeye başlıyor. Cyberpunk çıktığında en yüksek ekran kartlarında en rezil fpsleri verebilme başarısızlığını yama, patchlerle düzeltti. En son fark ettiğim 1. serisini baya severek oynadığım Cities Skylines'ın II. yeni çıkan oyunu dahi 4090'larda 20-30 FPS gibi rezil performans gösterebiliyor. Gerçi 4090'da 20-30 FPS gösteren oyun için başka ekran kartı aramak, almak erine alacan eline bir sopa Paradox'a gideceksin her DLC'yi 5-10 dolardan kitlemesini biliyorsunuz namuzsuzlar diyip adam gibi yapın ulan işinizi diye vuracan ayaklarına, ayaklarına.

Bunun dışında genel olarak oyunlarda 6-7 GB VRAM bellek kullanımı baya yaygınlaşmaya başlamış bir durum gibi Youtube'daki CPU-GPU kullanım verileri ile Gameplay videolarından hatırladığım kadarıyla.

Son düzenleme:

LeviathanSS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
478
İsim
Arnold Ciwardagexer
Sağolun hocam kuzenle bana birer tane çektik

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs

Sizce aralarından hangisi alınır?
Şöyle bir sistem çıkmış. Anakart giriş seviye, ssd giriş ve kasa/psu nasıldır bilemem. Rami de Goodram'in cl 30 6000 mhz değerlisi yapıp düşünülebilir. İşlemci soğutucusu da lazım tabi ki.

Satriani

80+ Bronze
Ekran kartında daha yüksek VRAM fetişi 15 yıldır var ama gerçekten son yıllarda artan ray tracing, doku kalitesi, yüksek tazeleme hızı isteği, bir çok oyunun çapraz platform için optimizasyon konusunda haldur huldur verimsizce geliştirilmesiydi derken gerçekten 3-4 yıl kafam ağrımadan kartı kullanabileyim azar azar ayar kısarak diyorsanız minimum 10-12GB VRAM'lı bir model tercih etmekte fayda var.

Levent Pekcan sevdiğim bir nerddir bu fetişe yıllardır rasyonel, doğru bir şekilde mantıklı karşı gelirdi ama son 3-4 yıldır misal söylediğinin aksine bir şekilde gpu vramleri çok kısa sürelerde yeni çıkan oyunların saçma sapanlıkları ile optimizasyon, iyileştirme - yamalara rağmen çok daha hızlı bir şekilde yetersiz gelmeye başlıyor. Cyberpunk çıktığında en yüksek ekran kartlarında en rezil fpsleri verebilme başarısızlığını yama, patchlerle düzeltti. En son fark ettiğim 1. serisini baya severek oynadığım Cities Skylines'ın II. yeni çıkan oyunu dahi 4090'larda 20-30 FPS gibi rezil performans gösterebiliyor. Gerçi 4090'da 20-30 FPS gösteren oyun için başka ekran kartı aramak, almak erine alacan eline bir sopa Paradox'a gideceksin her DLC'yi 5-10 dolardan kitlemesini biliyorsunuz namuzsuzlar diyip adam gibi yapın ulan işinizi diye vuracan kırbacı ayaklarına, vuracan sopayı ayaklarına.

Bunun dışında genel olarak 6-7 GB oyun sırasında bellek kullanımı baya yaygınlaşmaya başlamış bir durum gibi Youtube'daki CPU-GPU kullanım verileri ile Gameplay videolarından hatırladığım kadarıyla.
Biraz sektörün farklı noktalara evrilmesinden kaynaklı evet, eskiden aldığımız bi' kart uzun yıllar ve yeni oyunlar çıktıkça ufak ayarlamalarla devam edebiliyordu ama görsel yenilik ve teknoloji tarafının gelişmesi beraberinde sıkıntıları da artırıyor. Çünkü yazılım ve görsellik tarafı genişledikçe bunun kontrol edilebilirliği ve ilk aşamada temiz sunulma oranı azalmaya başlıyor. Bu yüzden de artık neredeyse sonradan yama, düzeltme vs. yemeyen oyun çok az.
Şu an bi' yandan Indiana Jones oyunu izliyorum, fakat oyun mu film mi anlayamadım. Bu kadar uzun sinematikler, oynanış sekansları, ara sahneler vs bakıyorum da işler baya çığırından çıkıyor.
Beklenen yeni kartların da bu sebeple RAM, veri yolu ve çekirdek değerleri şimdiden baya artarak gelecek gibi ama temel olarak 16GB esas alacaklarını düşünüyorum, daha aşağısı haksızlık olur.

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
472
İsim
Shoto Todoroki

Sizce aralarından hangisi alınır?
Soğuk fırsatlara girer

A_TURAN_A

80+ Bronze
Nereden katılabilirim? Bir de bir soru daha soracağım: Bankkart genç kullanıyorum. Hem banka kartı hem de kredi kartı özelliği var. Banka kartına parayı yatırıp nakit olarak ödesem, 2,500₺ geri ödeme alır mıyım olur mu öyle?
Nakit olarak da oluyormuş biri öyle yapmış, 1.000 lir puan alışverişten hemen sonra geliyor, 1.500 lir para da ocak ayının 20 siydi galiba.

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Rüveyda Akın
Şöyle bir sistem çıkmış. Anakart giriş seviye, ssd giriş ve kasa/psu nasıldır bilemem. Rami de Goodram'in cl 30 6000 mhz değerlisi yapıp düşünülebilir. İşlemci soğutucusu da lazım tabi ki.
Şöyle bir sistem dediğin ne hocam?

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs

MRPeace

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Peace
Bu sistemler artık oyunlar İçin yetersiz bence alınmaz.
hangi oyunları kanka 4060 la 1080 p de güncel oyunların neredeyse hepsini 60 fps akıcı oynarsın (diğerlerinde de dlss fg desteği falan var )

Satriani

80+ Bronze
45.3K bu sistem nasıl?
Adsız.png

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Ümit
hangi oyunları kanka 4060 la 1080 p de güncel oyunların neredeyse hepsini 60 fps akıcı oynarsın (diğerlerinde de dlss fg desteği falan var )
Ben geçen 4070 superlide 2k yağ gibi akan oyun oynadım sonra 4060lı laptopu açtım kırasım geldi. Oynamasına oynarsınız zaten hiç açmaz demedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartını msi yap. Ram ssd sonradan çözülür ama ekran kartının dönüşü yok. Kasayıda değiş bana kalırsa , hazır sistem değilse tabi,Soğutucuda değiş.

Son düzenleme:

Satriani

80+ Bronze
Ben geçen 4070 superlide 2k yağ gibi akan oyun oynadım sonra 4060lı laptopu açtım kırasım geldi. Oynamasına oynarsınız zaten hiç açmaz demedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartını msi yap. Ram ssd sonradan çözülür ama ekran kartının dönüşü yok. Kasayıda değiş bana kalırsa hazır sistem değilse tabi, Soğutucuda değiş.
Hazır sistem bu, en iyi özelleştirme bu şekilde oluyor maalesef.
Ekran kartı tarafında seçenek yok, soğutucu da DeepCool AK400 var, +800 farkla en azından daha klas duruyor, zaten her türlü soğutur.
Kasa da MSI MAG +1000TL
Bununla PChocası özelleştirmeli 7800XT arasındayım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,601
Üyeler
163,854
Son üye
adenpp2
Top Bottom