4070 Ti için işlemci, kasa ve fan tavsiyesi

messihase

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
45000
Merhaba,
Gigabyte 4070 ti Gaming,
B650m ds3h,
Gskill 6000mhz 2x16gb,
MSI mag a750gl 750w psu
Bunları hali hazırda satın aldım. Uyumlu işlemci, kasa, işlemci fanı vs ssd seçmeme yardımcı olur musunuz?

Yukarıda belirttiğim parçalara 34 bin civarı harcadım. Sistemin tamamına toplamda 45 bin bütçe ayırmıştım ancak bütçe esneyebilir.

Şimdilik aklımda şunlar var:
Düşünceleriniz nedir? Özellikle kasa hakkında daha yüksek fiyatlı bir kasaya gerek var mı? Ne avantajı olur? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Gigabyte 4070 ti Gaming,
B650m ds3h,
Gskill 6000mhz 2x16gb,
MSI mag a750gl 750w psu
Bunları hali hazırda satın aldım. Uyumlu işlemci, kasa, işlemci fanı vs ssd seçmeme yardımcı olur musunuz?

Yukarıda belirttiğim parçalara 34 bin civarı harcadım. Sistemin tamamına toplamda 45 bin bütçe ayırmıştım ancak bütçe esneyebilir.

Şimdilik aklımda şunlar var:
Düşünceleriniz nedir? Özellikle kasa hakkında daha yüksek fiyatlı bir kasaya gerek var mı? Ne avantajı olur? Şimdiden teşekkürler.
Anakart ve işlemciyi aynısını aldım mükemmel 👍 anakart soğutması mükemmel ayrıca o ramlere o kadar para verme
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart ve işlemciyi aynısını aldım mükemmel 👍 anakart soğutması mükemmel
👍

Hocam işlemci soğutucusu olarak sıvı soğutma tavsiye ederim böyle güçlü bir sistemi şayet yoğun yüklere sokacaksanız.

Hocam ramleri 3200'e aldım bu fiyata muadili bir ürün göremedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam işlemci soğutucusu olarak sıvı soğutma tavsiye ederim böyle güçlü bir sistemi şayet yoğun yüklere sokacaksanız.
Aslında ben de sıvı soğutma bakıyordum ama araştırırken yukardaki videoyu görmüştüm o yüzden kule tipi fanlar da bakmaya karar verdim. Bu fanın forumda önerildiğini gördüm ayrıca https://www.tomshardware.com/reviews/thermalright-peerless-assassin-120-se buradaki inceleme de baya övüyor. Gerçi test koşullarını incelemeye fırsatım olmadı. Sizin önerdiğiniz spesifik bir sıvı soğutucu var mı?

Son düzenleme:
Bu sıvı soğutmayı öneririm.

Buradaki test sonuçlarında iyi soğutma yaptığı görülüyor. Ancak thermalright'a yakın performans vermiş fiyat farkına değer mi sırf sıvı soğutucu olduğu için bilemedim

Buradaki test sonuçlarında iyi soğutma yaptığı görülüyor. Ancak thermalright'a yakın performans vermiş fiyat farkına değer mi sırf sıvı soğutucu olduğu için bilemedim
ram bunları da alabilirsin https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BT71KFTQ/ işlemci 7500f veya 7700x hava soğutucu 7500f de 30 derece fark yarattığı oluyor oyundan oyuna thermalright olan model anakart fiyat olarak çok iyi bi anakart

ram bunları da alabilirsin https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BT71KFTQ/ işlemci 7500f veya 7700x hava soğutucu 7500f de 30 derece fark yarattığı oluyor oyundan oyuna thermalright olan model anakart fiyat olarak çok iyi bi anakart
Ramler daha avantajlıymış benim aldığına göre. Bu ramleri alırsam soğutma vesaire gerekir mi?
İşlemciyi 300lira fazla verip 7600 aldım 7500f ile fiyat farkı çok yok diye. Hava soğutucuyu önerir misiniz bu işlemci için?

Ramler daha avantajlıymış benim aldığına göre. Bu ramleri alırsam soğutma vesaire gerekir mi?
İşlemciyi 300lira fazla verip 7600 aldım 7500f ile fiyat farkı çok yok diye. Hava soğutucuyu önerir misiniz bu işlemci için?
soğutma gerekmez size şöyle diyeyim 7500f e bir kişiye aynı soğutucuyu aldırdım nfs unbound da 90 derece alırken 59 derece almaya başladı size öyle diyeyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,644
Üyeler
185,782
Son üye
chipparacıabi
Geri