Neler Yeni

Öneri 4070 (Ti yada Super) mi 7900 XT mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Hüseyin
Dediğim gibi oyun ve yayıncılık düşünüyorum. Ufak tefek video kesitlerini de editleyip YouTube'da yayınlamak istiyorum. 4070 ti super fiyatına göre istediklerimi karşılar mı? Yoksa 7900 XT mi? Öyle profesyonel renderla uğraşacağımı sanmıyorum. Oynadığım ve oynayacağım oyunları da belirttim zaten. Bütün bunları düşününce 7900 XT-GRE mi yoksa 33K fiyata sahip 4070 ti super mi? (galax)

Kesinlikle nvidia yayincilik vs faktorse

McGinty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan
4080 %58 daha güçlü 7900gre den. 4070 ve 4070 Tİ arasında bir kart kendisi.
4080 biraz fazla gelebilir. Yeni alacağın işlemci besler mi bilmiyorum. Ama sanırsam 4070 ti super alacağım. Yayın ve oyun sırasında üzülmek istemiyorum. Bide monitör 360hz dolayısıyla 360fps aşağısı beni üzer en azından lol valo cs için.

The Semih

80+ Gold
4080 biraz fazla gelebilir. Yeni alacağın işlemci besler mi bilmiyorum. Ama sanırsam 4070 ti super alacağım. Yayın ve oyun sırasında üzülmek istemiyorum. Bide monitör 360hz dolayısıyla 360fps aşağısı beni üzer en azından lol valo cs için.
Dostum sen zaten bu bütçelerde AMD düşünerek hata ediyorsun, AMD giriş ve orta seviye için öneriliyor bütçe avantajı olduğu için, Premium PC istiyorsan kesinlikle Nvidia almalısın, sadece FPS için kart alınmaz içinde birsürü teknoloji var hepsini kullanıyorum ben. Sadece oyun oynayan bile AMD almamalı dediğim gibi FSR rezalet bir şey. O parazitlenmeyi görmemek için Native açmak zorunda kalıyorsun, fps yerleri vuruyor ozaman alma daha iyi.

McGinty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan
Dostum sen zaten bu bütçelerde AMD düşünerek hata ediyorsun, AMD giriş ve orta seviye için öneriliyor bütçe avantajı olduğu için, Premium PC istiyorsan kesinlikle Nvidia almalısın, sadece FPS için kart alınmaz içinde birsürü teknoloji var hepsini kullanıyorum ben. Sadece oyun oynayan bile AMD almamalı dediğim gibi FSR rezalet bir şey. O parazitlenmeyi görmemek için Native açmak zorunda kalıyorsun, fps yerleri vuruyor ozaman alma daha iyi.
Teşekkür ederim hocam. 4070 ti superden yana kullanıyorum o zaman hakkımı. Önerdiğiniz bir model var mıdır?

The Semih

80+ Gold
Teşekkür ederim hocam. 4070 ti superden yana kullanıyorum o zaman hakkımı. Önerdiğiniz bir model var mıdır?

Galax kullanıyorum çok kaliteli ve soğutması güzel. ( Stokta yokmuş )

McGinty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan

Galax kullanıyorum çok kaliteli ve soğutması güzel. ( Stokta yokmuş )
teşekkürler hocam

Keyfen

80+ Bronze
Normalde Nvidia derdim dertsiz tasasız ama nvidia başındaki rakama 1 tane ekledimi önceki seri çöp oluyor unutuyor, 3000 çıkınca 2000 çöp oldu 4000 çıkınca 3000 çöp oldu şimdi 5000 çıkıcak 4000 serisi çöp olucak ben olsam basarım 7900 ü alır geçerim

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,094
İsim
Arda doğan
Yayın video işlerine gireceksen NVIDIA nin kodekleri çok daha iyi, edit tarafında CUDA çekirdekleri zaten tartışılmaz derecede lider. Ayrıca çoğu render programıyla partner NVIDIA, buda programlarda avantaj sağlıyor hız olarak. En önemlisi DLSS faktörü diyorum, AMD alırsan %98 oyunları Native de açmak zorunda kalıcaksın günümüzde oyunlarda zorlanırsın video+yayın sırasında. DLSS pazarı domine ediyor her oyunda var neredeyse.
Ben amd ile yayın ve video alırken hiç zorlanmıyom 7800xt ve üstü kartlarda 7700xt de bile seviyesine göre grafiklerle zorlanmadan açabiliyoruz ki amd de afmf 2.0 var ve fsr var amd kodekleri nvidia kadar çok iyi olmasada yine iyi arada uçurum kadar fark yok ama o fiyata amd nvidia'ya dağ kadar fps farkı atıyor

McGinty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan
Ben amd ile yayın ve video alırken hiç zorlanmıyom 7800xt ve üstü kartlarda 7700xt de bile seviyesine göre grafiklerle zorlanmadan açabiliyoruz ki amd de afmf 2.0 var ve fsr var amd kodekleri nvidia kadar çok iyi olmasada yine iyi arada uçurum kadar fark yok ama o fiyata amd nvidia'ya dağ kadar fps farkı atıyor
o zaman 4070 yerine 7900xt mi düşünmeliyim?

Driver problemi falan deniyor ancak benim işlemcim r5 5600 ve mevcut ekran kartım rx 5700 xt. Sürücü problemiyle karşılaşmadım hiç. AMD'ye sıcak bakıyorum şahsen daha önce ama baya önce gt 730 kullanmıştım 😂. ve gt730 yanmıştı neden yandığını hatırlamıyorum maalesef. sonrasında radeon 6450ye geçtim ve 1 buçuk sene öncesine kadar o ekran kartını kullanıyordum inanılmaz değil mi? Ve hiç sürücü problemi vs olmamıştı.Bilemiyorum 7900xt performansı inanılmaz iyi canımı da çektirmiyor değil. Afmf teknolojisi ve eminim fsr daha iyi yerlere gelir. amd sam teknolojisi falan herbiri güzel. Sizde yayın sırasında zorluk çekmediğinizi söylediniz. 7900xt gerçekten rüyalarımı süslüyor 😂

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
AMD derim abicim hem saf güç, hem de fiyat avantajı var ve emin ol AMD nin yeni nesil ekran kartlarında çok sık sorun yaşayan yoktur. Ben de toplayacağım zaman kesin kararım ASUS TUF RX7800XT OC EDİTİON alacağım.

McGinty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan
AMD derim abicim hem saf güç, hem de fiyat avantajı var ve emin ol AMD nin yeni nesil ekran kartlarında çok sık sorun yaşayan yoktur. Ben de toplayacağım zaman kesin kararım ASUS TUF RX7800XT OC EDİTİON alacağım.
son mesajımı düzenledim bi bakar mısınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
son mesajımı düzenledim bi bakar mısınız.
AMD eski nesil kartlarında sorun yaşıyordu evet bu doğru ama son nesil ekran kartlarında sorun yaşayan neredeyse çok nadir. Ayrıca emin ol NVIDIA aynı Apple kalitesi gibi şişiriliyor, iyi marka ve sorunsuz ama gerçekten sırf bu yüzden fiyat konusunda da çok pahalı ama AMD aynı Samsung gibi diyebilirim o şekilde örneklendiririm.
Yani sana tavsiyem iPhone 15 Pro yerine git S24 Ultra al gibi bir şey. Bence AMD al knk

McGinty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan
AMD eski nesil kartlarında sorun yaşıyordu evet bu doğru ama son nesil ekran kartlarında sorun yaşayan neredeyse çok nadir. Ayrıca emin ol NVIDIA aynı Apple kalitesi gibi şişiriliyor, iyi marka ve sorunsuz ama gerçekten sırf bu yüzden fiyat konusunda da çok pahalı ama AMD aynı Samsung gibi diyebilirim o şekilde örneklendiririm.
Yani sana tavsiyem iPhone 15 Pro yerine git S24 Ultra al gibi bir şey. Bence AMD al knk
anladım abim teşekkür ederim cidden. 7900 xt son karar zaman. Önerdiğiniz model var mı 7900 xt için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,807
Üyeler
160,890
Son üye
Onur. K
Top Bottom