Neler Yeni

Çözüldü✓ 4070Ti Super vs 5070?

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,384
İsim
efe araci
5080 yerine 5070 Ti mı bakılmalı peki?
5070 Tİ alacaksan dediğim gibi kesinlikle 9070XT öneririm sırf beyaz olacak diye saf performanstan kısılmasını önermem.

Aquinas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Salih Kılıç
Instagram
slhklc0
Steam
https://steamcommunity.com/id/bimkasasi2/
Discord
@aquinasxdd
5070 Tİ alacaksan dediğim gibi kesinlikle 9070XT öneririm sırf beyaz olacak diye saf performanstan kısılmasını önermem.
Hocam o zaman bu konuyu en azından bitirebilmek adına şöyle bir ricam olacak sizden. Şimdi ben para biriktirmeye başladım ve 1-2 aya büyük ihtimalle halletmiş olurum. O dönemde sistemlerin ne kadar olacağını bilemeyiz tabii lâkin en azından şimdiki döneme göre herhangi bir renk durumuna bağlı olmadan. Sadece gerçekten beni yıllar boyunca götürebilecek şekilde, sadece konuda da konuşulduğu gibi RAM, SSD gibi ufak tefek güncellemelerin yeterli kalacağı. 100-115K arasında bir sistem baştan sona önerebilir misiniz acaba. Not defterimde kendi dizdiğim sistemi silip sizlerin önerisiyle seçeceğim sistemi yazmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada şu an 2 monitör kullanıyorum. Büyük ihtimalle de 3. monitöre gerek duymam. İki monitörüm de 1080P çözünürlükte. Çoğunlukla FPS oyunları oynadığım, hikaye oyunlarını tercih etmediğim için 1440p çözünürlüğe geçmem gibi duruyor.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,384
İsim
efe araci
Hocam o zaman bu konuyu en azından bitirebilmek adına şöyle bir ricam olacak sizden. Şimdi ben para biriktirmeye başladım ve 1-2 aya büyük ihtimalle halletmiş olurum. O dönemde sistemlerin ne kadar olacağını bilemeyiz tabii lâkin en azından şimdiki döneme göre herhangi bir renk durumuna bağlı olmadan. Sadece gerçekten beni yıllar boyunca götürebilecek şekilde, sadece konuda da konuşulduğu gibi RAM, SSD gibi ufak tefek güncellemelerin yeterli kalacağı. 100-115K arasında bir sistem baştan sona önerebilir misiniz acaba. Not defterimde kendi dizdiğim sistemi silip sizlerin önerisiyle seçeceğim sistemi yazmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada şu an 2 monitör kullanıyorum. Büyük ihtimalle de 3. monitöre gerek duymam. İki monitörüm de 1080P çözünürlükte. Çoğunlukla FPS oyunları oynadığım, hikaye oyunlarını tercih etmediğim için 1440p çözünürlüğe geçmem gibi duruyor.
ana kart : https://www.epey.com/anakart/msi-mag-b850-tomahawk-max-wifi.html#e=WyJBTUQgQjg1MCJd - 10k
işlemci : https://www.epey.com/islemci/amd-ryzen-7-9800x3d.html - 23k
soğutucu : https://www.epey.com/islemci-sogutucu/enermax-liqmaxflo-360-argb.html - 3.5k
ekran kartı : https://www.epey.com/ekran-karti/gainward-geforce-rtx-5080-phantom.html#fiyatlar - 60k
ram : https://www.si nerji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.1.3 (linkteki boşluğu sil) - 3.5k
ssd : https://www.epey.com/sabit-disk/kingston-renegade.html - 3.5k
kasa : https://www.teknobiyotik.com/raijin...-usb-3-0-type-c-mesh-on-panelli-atx-kasa.html - 2.5k
psu : https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-vita-gm-gen5-1-1000-w-fiyati,800478654.html - 7k
şu parçalar ile 113k tutuyor 5080
eğer 2x32 ram istersen 116-117k tutar bütçeye göre.
hocam şu mesajımda belirtiğim sistemi 2x32 gb ram ile yazdığım gibi 116-117k ya denk getirebilirsin.

elemin

80+ Bronze

Hocam 1080p için o bütçeyi bilgisayara harcamanıza gerek yok , alacağınız tarihte 5060 serisi gelecek zaten en azından bi 5060ti alıp geçin işlemcinizi de 7800x3d yapın 1080p de uzun süre götürür sizi.55-60k ya halledersiniz.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,384
İsim
efe araci

hocam 1080p de oynayacaksanız bu kadar yüksek bir sisteme ihtiyacınız yok :D bu sistem 4k gaming için desem yeridir yani.
1080p gaming için üst parçalar ile 55-60k yeterli olur.

Sistemi paylaşamıyorum niyeyse. Bu sebeple link koymadan yazacağım.

Kasa: MSI MAG PANO 100R PZ WHITE 4x ARGB Fanlı Panromik Temperli Camlı Mid Tower ATX Gaming Kasa
Anakart: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 6600MHZ(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 2.5G LAN WIFI 6E ATX Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci
Ram: G.Skill Trident Z5 RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL36 F5-6000J3636F32GX2-TZ5RW DDR5 Ram
SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW 1TB 7450/6900MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk
Sıvı Soğutucu: MSI Mag Coreliquid E360 White 360 mm Argb Block Sıvı İşlemci Soğutucusu
Ekran Kartı: GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER ST Plus 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (47UZM5MDAXTS) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Hocam o s*nerji nin sistemi mi

Jill Valentine

80+ Silver

1080p oynayacaksanız o kadar para vermek israf olur. 5070 veya 9070xt bakın.

Aquinas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Salih Kılıç
Instagram
slhklc0
Steam
Discord
@aquinasxdd
hocam 1080p de oynayacaksanız bu kadar yüksek bir sisteme ihtiyacınız yok :D bu sistem 4k gaming için desem yeridir yani.
1080p gaming için üst parçalar ile 55-60k yeterli olur.
Şimdi hocam açıkçası şöyle bir düşünceye sahibim. Zaman geçtikçe bazen hevesli olduğum şeyler gidiyor, yerine aslında hiç hevesim olmayan şeylere heves duymaya başlıyorum. Ömrüm olursa 1 mayısta 22 yaşımı göreceğim ve bu yaşıma kadar fifa, pes gibi oyunlara karşı aktif veya fanatiklik açısından hiç zevkim olmadı fakat bu yıl niyeyse birkaç arkadaşımla EA 25 oynuyorum ve açıkçası keyif almaya başladım. Hayatın bizlere neler getireceği hiç belli olmuyor. Bu sebeple hem yıllarca upgrade etmeye uğraşmayacağım hem de ileride 2K, 4K gibi özelliklere geçecek olursam da beni yormayacak bir sistem almayı düşünüyorum. Yani kısacası beni hiçbir şekilde kısıtlamayacak, tekrar dizmeme sebep olmayacak, beni yıllar boyu götürebilecek bir sistem dizmek istiyorum. Haklısınız şu anda düşüncelerim çok güçlü şeyler değiller fakat belki ileride render öğrenmek isterim yüklü programlar kullanırım veya bilgisayarımı gerçekten yoracak işlerde bulunurum diye şimdiden beni her şeyiyle rahat ettirecek bir para biriktirip o şekilde bir sistem almayı düşünüyorum. Bu sebeple sizden de ricamdır, her şeyi yapabileceğimi göz önünde bulundurarak bana 100-110K gibi bir fiyata (3 - 5 farklar olabilir sorun değil o kadar parayı biriktirirsem biraz daha biriktirebilirim) en iyi performansı bana sağlayabilecek bir sistemin parçalarını önermenizi istemekteyim.

Aquinas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Salih Kılıç
Instagram
slhklc0
Steam
Discord
@aquinasxdd
Şimdi hocam açıkçası şöyle bir düşünceye sahibim. Zaman geçtikçe bazen hevesli olduğum şeyler gidiyor, yerine aslında hiç hevesim olmayan şeylere heves duymaya başlıyorum. Ömrüm olursa 1 mayısta 22 yaşımı göreceğim ve bu yaşıma kadar fifa, pes gibi oyunlara karşı aktif veya fanatiklik açısından hiç zevkim olmadı fakat bu yıl niyeyse birkaç arkadaşımla EA 25 oynuyorum ve açıkçası keyif almaya başladım. Hayatın bizlere neler getireceği hiç belli olmuyor. Bu sebeple hem yıllarca upgrade etmeye uğraşmayacağım hem de ileride 2K, 4K gibi özelliklere geçecek olursam da beni yormayacak bir sistem almayı düşünüyorum. Yani kısacası beni hiçbir şekilde kısıtlamayacak, tekrar dizmeme sebep olmayacak, beni yıllar boyu götürebilecek bir sistem dizmek istiyorum. Haklısınız şu anda düşüncelerim çok güçlü şeyler değiller fakat belki ileride render öğrenmek isterim yüklü programlar kullanırım veya bilgisayarımı gerçekten yoracak işlerde bulunurum diye şimdiden beni her şeyiyle rahat ettirecek bir para biriktirip o şekilde bir sistem almayı düşünüyorum. Bu sebeple sizden de ricamdır, her şeyi yapabileceğimi göz önünde bulundurarak bana 100-110K gibi bir fiyata (3 - 5 farklar olabilir sorun değil o kadar parayı biriktirirsem biraz daha biriktirebilirim) en iyi performansı bana sağlayabilecek bir sistemin parçalarını önermenizi istemekteyim.
Son zamanlar belki gülünç olacak ama Xbox'un gamepad'ini aldım ve Batman'in serisine başladım. Çok hoşuma gitmeye başladı. Belki ileride Hogwarts Leacy gibi hikaye oyunlarını alıp 2K - 4K monitör eşliğinde güzel ve akıcı görüntülerle oynamak isteyebilirim. Bu parayı biriktirirken edindiğim onca emeği ve harcadığım zamanı en güzel şekilde ileriki hayatımda hem kendim, hem de kardeşim için en iyi düzeye ve zevke getirmek için uğraşıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son zamanlar belki gülünç olacak ama Xbox'un gamepad'ini aldım ve Batman'in serisine başladım. Çok hoşuma gitmeye başladı. Belki ileride Hogwarts Leacy gibi hikaye oyunlarını alıp 2K - 4K monitör eşliğinde güzel ve akıcı görüntülerle oynamak isteyebilirim. Bu parayı biriktirirken edindiğim onca emeği ve harcadığım zamanı en güzel şekilde ileriki hayatımda hem kendim, hem de kardeşim için en iyi düzeye ve zevke getirmek için uğraşıyorum.
Bu konu hakkında gerçekten bana yardımcı olabilecek veya ileride bir sorum olduğunda mümkün mertebe bana bilgi konusunda destek verebilecek arkadaşlar varsa instagram adresimi veya discord kullanıcı adımı paylaşmak, arkadaşlık kurmaktan mutluluk duyarım.

Sıvı soğutma görsel dışında boş iş , kule tipi al , ssd yi kingston renegade ya da kc 3000 al. 5070ti ın parası çıkar hesaplamadım. Olmadı rami 32 ye düşür 2-3 sene sonra onu yükseltirsin. Yükseltmesi de kolay olur darboğaz hesabına falan da gerek yok.

Aquinas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Salih Kılıç
Instagram
slhklc0
Steam
Discord
@aquinasxdd
Sıvı soğutma görsel dışında boş iş , kule tipi al , ssd yi kingston renegade ya da kc 3000 al. 5070ti ın parası çıkar hesaplamadım. Olmadı rami 32 ye düşür 2-3 sene sonra onu yükseltirsin. Yükseltmesi de kolay olur darboğaz hesabına falan da gerek yok.
Baştan sona net parçaların önerisine ihtiyacım var toplam fiyatıyla birlikte. Fazla bir bilgim olmadığı için direkt not defterime yazıp birkaç aya tekrardan bakacağım neleri almam gerekiyordu diye

Top Bottom