Neler Yeni

Çözüldü✓ 40K Bütçeyle Bilgisayar Toplama Tavsiyeleri

ferdijan1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ferdi can yılan
Bütçe
40000
Arkadaşlar 40k limitim var şu ikisinden birini düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum. Başka öneriniz varsa bi bakabilirim

• Üzgün
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
O site tavsiye edilmiyor.
2.si o sistemleri alacaksanız da 7500f ya da 7600 ile almak zorundasınız 8400 alınmaz.
Amd düşünmüyorsanız ve nvidia istiyorsanız ya f/p 4070s bekleyin ya da aşağıdaki sistemi düşünebilirsiniz. Özelleştirme şart ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

amd istiyorsan da

ferdijan1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ferdi can yılan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2.si o sistemleri alacaksanız da 7500f ya da 7600 ile almak zorundasınız 8400 alınmaz.
Amd düşünmüyorsanız ve nvidia istiyorsanız ya f/p 4070s bekleyin ya da aşağıdaki sistemi düşünebilirsiniz. Özelleştirme şart ama

amd istiyorsan da
öncelikle teşekkürler
amd istiyorum peki pc hocası gg12 de özelleştirme ne önerirsin acaba

öncelikle teşekkürler
yada başka önerilerin varsa açığım.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
öncelikle teşekkürler
Öncelikle pc hocası ve bu sisteme 3'er bin zam geldi. Ram ssd kasa her şeyi özelleştirecekseniz pc hocası 12 tavsiye ederim.
Kendim alacak olsam 2x16 lexar ram , 1 tb kingston renegade dram var ve fsp kasa fakat böyle yapınca 40k oluyor.
7800xt'i f/p yapan 33-35k arası olması , 40k'ya da f/p güzel 4070s sistem gelebilir.
En basitinden yukarıda attığım 4070s sistem var yani sizin kararınıza bağlı.
pc hocası 12 ve gaming sistem arasındaki fark pc hocası 12 de 7600 işlemci ve hava soğutucu var.
Az özelleştirme yapacaksan gaming sistem alırsın , sonradan hava soğutucu alırsın bütçe zorlamamak için.
Bu sistemlerle ilgili bir sürü konu var , açılan diğer konulara da bakabilirsin.
Ben de çok kararsızım alıp almama konusunda

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
772
İsim
Fırat divitci

amd istiyorsan da
Shark sistemin anakartını b650 biostar al ekran kartını ücretsiz bir şekilde innostar x2 yap, ekstra 650tl koyabiliyorsan 3 fanlı inno x3 yap. 512gb ssd ile idare et zaten çift m.2 slotlu bir anakart ileride üstüne 1tb veya 2tb bir ssd at. Eline biraz para geçinçe de ramleri 32 yaparsın. 4070 Super harika bir karttır bu kadar bütçen varken onu alman daha saglikli olacaktırm

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Shark sistemin anakartını b650 biostar al ekran kartını ücretsiz bir şekilde innostar x2 yap, ekstra 650tl koyabiliyorsan 3 fanlı inno x3 yap. 512gb ssd ile idare et zaten çift m.2 slotlu bir anakart ileride üstüne 1tb veya 2tb bir ssd at. Eline biraz para geçinçe de ramleri 32 yaparsın. 4070 Super harika bir karttır bu kadar bütçen varken onu alman daha saglikli olacaktırm
Parçaları giriş seviye olduğu için önermeyenler de oldu
37k'dan başlıyordu hunter 7a sistem vardı şimdi tabi zam geldi tüm sistemlere.
Ben de 3 fanlı inno3d , biostar anakart , fsp kasa , 1x16 ram ve 1 tb ssd düşünüyordum ama daha iyi f/p 4070s çıkar diye bekledim hep

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
772
İsim
Fırat divitci
Parçaları giriş seviye olduğu için önermeyenler de oldu
37k'dan başlıyordu hunter 7a sistem vardı şimdi tabi zam geldi tüm sistemlere.
Ben de 3 fanlı inno3d , biostar anakart , fsp kasa , 1x16 ram ve 1 tb ssd düşünüyordum ama daha iyi f/p 4070s çıkar diye bekledim hep
Biostar olan anakart güzel bir anakart, bir dostuma aldırmıştım pc hocası da videolarında öneriyor. Cpu için ayrı vrm'i bulunan nadir ucuz bir anakart. Çift ssd'li 4 ramli daha ne. Dediğim gibi alabiliyorsanız alın ssd ve hem hallolur. Önce elinizde bir sistem olsun kalanları fuzuli.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Şimdi 1x16 ram seçiyorum , hava soğutucu da yok yani sonradan 3-4k daha vermiş olacağım yani 4070s için fazla değil mi ?
Kesin olarak yapacağım şey kasa değiştirmek ve güzel bir ssd almak , ram 1x16 seçtim. Bütçemi fazla aşıyor..
Özelleştirmelerle birlikte f/p 4070s çıksa toplam 40k olsa harika olurdu
Biostar olan anakart güzel bir anakart, bir dostuma aldırmıştım pc hocası da videolarında öneriyor. Cpu için ayrı vrm'i bulunan nadir ucuz bir anakart. Çift ssd'li 4 ramli daha ne. Dediğim gibi alabiliyorsanız alın ssd ve hem hallolur. Önce elinizde bir sistem olsun kalanları fuzuli.
1734100769625.png

ferdijan1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ferdi can yılan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle pc hocası ve bu sisteme 3'er bin zam geldi. Ram ssd kasa her şeyi özelleştirecekseniz pc hocası 12 tavsiye ederim.
Kendim alacak olsam 2x16 lexar ram , 1 tb kingston renegade dram var ve fsp kasa fakat böyle yapınca 40k oluyor.
7800xt'i f/p yapan 33-35k arası olması , 40k'ya da f/p güzel 4070s sistem gelebilir.
En basitinden yukarıda attığım 4070s sistem var yani sizin kararınıza bağlı.
pc hocası 12 ve gaming sistem arasındaki fark pc hocası 12 de 7600 işlemci ve hava soğutucu var.
Az özelleştirme yapacaksan gaming sistem alırsın , sonradan hava soğutucu alırsın bütçe zorlamamak için.
Bu sistemlerle ilgili bir sürü konu var , açılan diğer konulara da bakabilirsin.
Ben de çok kararsızım alıp almama konusunda
teşekkürler.

pekii sizce beklemek daha mı iyi olur çok kararsızım pc konusunda az paralar vermiyoruz sonuçta.
elime bir para geçti güzel kullanmak istiyorum diyebilirim.
birde aklıma takıldı sizce itopya gamingen vs mağazalardan alınır mı? üsüdar taraflarında olucam yarın kontrol ettiğimde mağazalar o taraflarda.

teşekkürler.

pekii sizce beklemek daha mı iyi olur çok kararsızım pc konusunda az paralar vermiyoruz sonuçta.
birde aklıma takıldı sizce itopya gamingen vs mağazalardan alınır mı? üsüdar taraflarında olucam yarın kontrol ettiğimde mağazalar o taraflarda.
yüz yüze alırsam bi muhattabım olur düşüncesindeyim :D

Son düzenleme:
  • Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
GG12 sistemi ben şu şekilde özelleştirmeyi düşündüm.
Alıntıyı görüntüle
amd'de ramler 6000mhz olması sanırım daha iyi oluyormuş bilginize.
Özelleştirecek olsam ben de kasa ve ssd olarak bunu seçerdim fakat bütçe 41'e kadar yükselmiş.
O bütçede 4070s sistem de alınabilir , hatta daha f/p 4070s de çıkabilir.
Pc hocası ilk çıktığında 33.999 tl özelleştirince 37k yapıyordu daha f/p idi ama 3k zam geldi bilmiyorum

teşekkürler.

yüz yüze alırsam bi muhattabım olur düşüncesindeyim :D
Yüzyüze almayı düşünüyorsanız sizi manipüle etmelerine izin vermeyin.
Medimarkt teknosa vb. bir yerse zaten kendi primleri için kendilerinin satması gerektiği şeyi satacaklardır.
Öve öve bitiremezler , olumsuz yönlerini söylemezler muhtemelen.
Size tavsiyem kendiniz böyle araştırın 1-2 sistem seçin yarın onlara bakın.

Son düzenleme:

ferdijan1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ferdi can yılan
amd'de ramler 6000mhz olması sanırım daha iyi oluyormuş bilginize.
Özelleştirecek olsam ben de kasa ve ssd olarak bunu seçerdim fakat bütçe 41'e kadar yükselmiş.
O bütçede 4070s sistem de alınabilir , hatta daha f/p 4070s de çıkabilir.
Pc hocası ilk çıktığında 33.999 tl özelleştirince 37k yapıyordu daha f/p idi ama 3k zam geldi bilmiyorum

Yüzyüze almayı düşünüyorsanız sizi manipüle etmelerine izin vermeyin.
Medimarkt teknosa vb. bir yerse zaten kendi primleri için kendilerinin satması gerektiği şeyi satacaklardır.
Öve öve bitiremezler , olumsuz yönlerini söylemezler muhtemelen.
Size tavsiyem kendiniz böyle araştırın 1-2 sistem seçin yarın onlara bakın.
teşekkürler daha çok bu forumlarda bulunan araştırarak not edeceğim sistemleri sorgulayacağım
teknosa vatan tarzı mağazalar dediğiniz gibi daha çok satmak istediklerini övüyorlar onlara kulak asmayacağım
gaminggen itopya gibi daha çok pc odaklı mağazalar düşünüyorum diyebilirim.
örneğin bugün vatana gittim önerdikleri sistem:

AMD Ryzen 5 5600X 3.70 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci​

Gigabyte RTX 4060 TI Windforce OC GV-N406TWF2OC-16GD 128 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı

Corsair 1TB MP600 Core XT NVMe Gen4 Okuma 5000MB-Yazma 3500MB M.2 SSD(CSSD-F1000GBMP600CXT)​

ASROCK A520M HVS AMD A520M Soket AM4 DDR4 4600MHz (OC) M.2 mATX Anakart​

Corsair 32GB(2x16) Venageance 6000mhz CL30 DDR5 EXPO Ram (CMK32GX5M2B6000Z30)​

ZALMAN ALPHA2 A24 SİYAH 71 CFM 2X120mm ARGB AMD/Intel LGA1700 240mm SIVI SOĞUTUCU​

RAMPAGE HACKER 4x120mm RGB FANLI 650W 80PLUS BRONZE MidT ATX GAMING KASA​

bana bunları toplayıp 44.000 tl fiyat çıkardılar diyebilirim o yüzden vatan teknosa tarzı mağazaları tercih etmiycem diyebilirim.​

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
teşekkürler daha çok bu forumlarda bulunan araştırarak not edeceğim sistemleri sorgulayacağım
teknosa vatan tarzı mağazalar dediğiniz gibi daha çok satmak istediklerini övüyorlar onlara kulak asmayacağım
gaminggen itopya gibi daha çok pc odaklı mağazalar düşünüyorum diyebilirim.
örneğin bugün vatana gittim önerdikleri sistem:

AMD Ryzen 5 5600X 3.70 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci​

Gigabyte RTX 4060 TI Windforce OC GV-N406TWF2OC-16GD 128 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı

Corsair 1TB MP600 Core XT NVMe Gen4 Okuma 5000MB-Yazma 3500MB M.2 SSD(CSSD-F1000GBMP600CXT)​

ASROCK A520M HVS AMD A520M Soket AM4 DDR4 4600MHz (OC) M.2 mATX Anakart​

Corsair 32GB(2x16) Venageance 6000mhz CL30 DDR5 EXPO Ram (CMK32GX5M2B6000Z30)​

ZALMAN ALPHA2 A24 SİYAH 71 CFM 2X120mm ARGB AMD/Intel LGA1700 240mm SIVI SOĞUTUCU​

RAMPAGE HACKER 4x120mm RGB FANLI 650W 80PLUS BRONZE MidT ATX GAMING KASA​

bana bunları toplayıp 44.000 tl fiyat çıkardılar diyebilirim o yüzden vatan teknosa tarzı mağazaları tercih etmiycem diyebilirim.​

Hem ddr4 hem 5600 işlemci üstüne windforce ekran kartını sana 44k'ya mı çıkardılar. Yazıklar olsun
Zaten f/p sistem çıktığı zaman al sadece vatandan , teknosa ve medimarktan sistem alınmaz zaten.
Örneğin şöyle güzel f/p bir sistem çıktı Web'e ya da mağazaya özel diyelim ki :
O zaman alabilirsiniz , mağazaya özelse telefondan arayıp da alabiliyorsunuz.

Top Bottom