40k Değerinde Sistem Topluyorum

Evet çok fazla donanım bilgisine sahip değilim o yüzden satın almadan önce konu açmak istedim.
Eğer RX Serisi bir sistem istersen f0ze'nin attığına
Eğer RTX Serisi bir sistem istiyorsan DerratiX'in attığına bakabilrsin.
 
Arkadaş rtx ekran kartı istemiş hocam ama güzel başka alacak biri için güzel bir tavsiye
RTX ekran kartı bu paradan ziyan olur. Tabii ki kendi seçimi olur. Bu bütçe ile kaliteli, dengeli bir RTX 3080 Ti sistem toplanamayacağı için RTX serisine bulaşmak pek mantıklı gelmiyor. Karar kendisinin.
 
RTX ekran kartı bu paradan ziyan olur. Tabii ki kendi seçimi olur. Bu bütçe ile kaliteli, dengeli bir RTX 3080 Ti sistem toplanamayacağı için RTX serisine bulaşmak pek mantıklı gelmiyor. Karar kendisinin.
+1
 
O SSD orada çok sırıtıyor hocam. Bence B550 Gaming Carbon veya Gaming Edge alıp PCI4.0 bir SSD alınmalı.
Üst düzey render vs yapmıyorsa fazlasıyla kaliteli ve yeterli bir SSD daha sonra ekleme yapılabilir. SSD için kalite ve performans bırakılmaz.
 
Üst düzey render vs yapmıyorsa fazlasıyla kaliteli ve yeterli bir SSD daha sonra ekleme yapılabilir. SSD için kalite ve performans bırakılmaz.
Bence yapıyordur hocam ben şahsen üst düzey render yapmasam 3070 ti yada 3080 PC almam ha belki oyun için ekran kartını üst seviye almıştır onu bilemem
 
Topladık. 🔥
Post automatically merged:


Hiç sanmıyorum, yapsa belirtirdi hocam bu arada ek 2.400 TL verilerek ikinci SSD olarak MP600 ALINABİLİR.
P5 PLUS'ın MP600'e göre yazma değerleri iyi fakat TBW değeri çok daha az. Ben P5 PLUS tercih ederdim eğer çok yazma işlemi yapmayacaksam.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: f0ze
Hocam öncelikle ekran kartını 3080 alabilirsin. Takip edersen Asus Tuf 3080 ara ara 18'e düşüyor. Dolar tabi biraz arttı ama 18 olmasın 19 olsun, birkaç hafta takip edersen denk getirebilirsin. Temel parçalardan biri, bütçen güzel, almışken 3080 almak iyidir.

İşlemci olarak ben toplarken 12. nesil yeni ve pahalıydı ama mesela 12700kf modeli şu an indirimde 6431 lira, link burada. Bunu yada benzeri bir işlemci alabilirsin, amd de gayet güzel. Bence marka/model takıntısı yapma, fiyatları takip et, indirime düşeni kap.

Şu an 25 bin lira gitti, ama en temel 2 malzemeyi aldın. Senin yerinde olsam bunlara ek bir de kafama göre kasa alırım ve kalanı indirimlere göre hangi f/p ürün denk gelirse onu alırım. Kasa olarak benim de kullandığım, deli gibi hava akışına sahip phanteks p500a modelini öneririm., inventus'da sık sık indirime düşüyor, denk gelirse ikinci el bile alabilirsin.

Soğutucu olarak arkadaşlar önermiş, arctic iyidir. Amazon'da güzel indirimli fiyatlar denk geliyor, takip et 280-360-420 ne denk gelirse onu alırsın, phanteks kasa alırsan 420mm olanı rahatça sığacaktır.
 
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,816
Mesajlar
10,853,057
Üyeler
190,979
Son üye
cdc1907
Geri
Top