40k Değerinde Sistem Topluyorum

Çok kötü sistem. RX 6900 XT toplanır bu paraya.

P5 PLUS'ın MP600'e göre yazma değerleri iyi fakat TBW değeri çok daha az. Ben P5 PLUS tercih ederdim eğer çok yazma işlemi yapmayacaksam.
MP 600 biraz daha fp durduğu için önerdim tabii standart bir kullanacı için P5 PLUS da alabilir. 👍

hadi bir de ben deneyeyim şu sistemi 40K'ya.

yalnız sadece kasa mı yoksa monitör de var mı? ona göre, monitörlerden anlamam çünkü.

hadi bir de ben deneyeyim şu sistemi 40K'ya.

yalnız sadece kasa mı yoksa monitör de var mı? ona göre, monitörlerden anlamam çünkü.
Senin yerine 2 tane canavar attım ben cnm.

ne fark eder dostum aynı fiyata daha düşük bir sistem almak mı yoksa f/p almak mı karar senin.
Arkadaş eskiden AMD ekran kartı kullanmış memnun kalmamis diye rtx kart istiyormuş

E olabilir bende memnun olmasam içimde kaygı oluşurdu mesela şöyle düşün eskiden sana çok zorbalık yapan biriyle tekrar görüşmek istermiydin muhtemelen hayır bu arkadaş içinde olay bunun gibi

Hocam şimdiden hayırlı olsun, öncelikle direk sistem toplamaktan ziyade kendimde bulunan bazı parçalar üzerinden ve kendi araştırma sürecinde edindiklerimden kendimce fikir vereceğim.

Kullandığım işlemci 5900x, kule tipi ile soğutuyorum ancak kesinlikle sıvı soğutma almalısınız render ve 3d modelleme yapacağım dediğinize dayanarak. Ama günlük kullanımda sıcaklıklar benim için normal ve 40 dakikalık aida full stress testinde kötü bir hava akışına sahip bir kasam olmasına rağmen package 92, cpu 81 gördüm en fazla.

İşlemci için bir tavsiyede bulunamayacağım çünkü 1 ay önce 5900x 8k, 5950x 10k idi hepsiburada satıcı olarak minimum fiyatları. Şu an baya çıldırmış durumda. Ancak sarı sitede sıfır açılmamış paket bulabilirseniz eski fiyatlardan almış kişilerden daha uyguna alabilirsiniz ancak bazı yerler var özellikle esenyurttaki bir satıcı dikkat edin durmadan isim değiştiriyorlar ve pek güvenilir değiller.

Sıvı soğutmalar için genel "tier list" olarak geçen sıralama aşağıdaki linkte mevcut, buradan piyasa fiyatlarına göre değerlendirip alabilirsiniz ancak şu an aşırı saçma şeyler dönüyor fiyatlarda. Eskinin en f/p ürünlerinin bir kaçı hariç hepsi stok yok olarak gözüküyor ya da satıcılar tükendiğinden fiyatları yüksek satıcılar şu an piyasada. Bunlara akakçe üzerinden bakabilirsiniz fiyat geçmişine.

İkinci olarak anakartlarda 1 ay önceye kadar alabileceğiniz en iyi anakart da fiyat performans olarak x570 tomahawk idi ama şu an bilmiyorum çünkü onun da fiyatı çıldırmış durumda. Ancak gene de siz kendiniz aşağıdaki tier listten bakıp fiyatlarını araştırıp karar verebilirsiniz.

Ramleriniz için 3600mhz önerebilirim, bir çok yerde infinity fabric mantığına dayanarak 5900x ve ryzen 5 serisi için genel olarak 3600 mhz ramler öneriliyor.

Kasa olarak şu an piyasadaki en iyi hava akışlarından birine sahip kasa lian li liancool 215, ön 2 fan sabit arkasında 360mm radyatörlü sıvı soğutma takabiliyorsunuz. Bu kasa civarında gene güzel hava akışlı kasalar var, bunları en güzel bir şekilde internette case air flow tier list diye aratarak bulabilirsiniz.

Ekran kartı konusunda ise açıkçası 2014 2015 gibi aldığım r9 380x beni hiç yarı yolda koymazken son aldığım 6600xt de saçma şeylerle karşılaşıyorum, driver çöküyor oyun kapanıyor gibi vs. O yüzden size 6900xt de ısrar etmeyeceğim ama genel olarak gördüğüm kadarıyla amazondan alışveriş listesi yapmışsınız, eğer ki garantici ve kafam rahat etsin adamı iseniz en mantıklısı.

Ayrıca şunu da göz önünde bulundurmanızı rica edicem, amazondan 6900xt alıp iade de edebilirsiniz rahatlıkla(politikaları hala aynısa). En azından gerçekten 3090 a yakın bir kart gücünü deneme şansınız olur. Ancak iade kısmı için satıcı gönderici amazon almayı unutmayın ve ekstra müşteri hizmetleriyle alakalı ekran kartı iade politikasını tekrar konuşun.

Çok konuştum :) aklınızda takılan bir şey olursa alıntılayıp sorarsanız, bilgim dahilinde cevap verebilirim. Tekrardan umarım gönlünüzce bir kasa toplarsınız.

Senin yerine 2 tane canavar attım ben cnm.

bana kaldı 32k ne anladım ben o işten :D

neyse hadi bi' deneyelim.

uygun f/p bir termal çözüme gittim, bu da soğutabilir 5800x3d'yi.

ssd konularını bilmediğimden bilgili arkadaşlara bırakıyorum.

hesaplamadım hiç, kaç papilyon?

Evet niye bir anda saldırı moduna geçiyor herkes, tercihim o yönde o yüzden istiyorum, markanın fanboyu niye olayım, daha önce amd kart kullandım ve memnun kalmadım, rtx 3070 ti'lı ve ryzen işlemcili bir sistem almak istiyorum.
ya sizene kardeşim adam amd istemiyorum diyor.ortada 40 k gibi bir para var.Adamın parası istediğini alır sizden rtx li öneri istiyor hala yok 6900xt yok aMd mORUq salın bence

Anlamadığım şey neden hala RX 6900 XT önerisi atıyor insanlar :D

Geri