Neler Yeni

Yardım 45 bin TL'ye MacBook alınır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Andaç
  • Dersler (üniversite için)
  • Oyun (Minecraft, roblox tarzında “kardeşim”)
  • Şirket eğitimleri (Gemi
  • tasarım
  • kodlama
  • Dersler

Olursa iyi olur : render performansı kötü olmasın

Günlük kullanım : internette takılma (film izlemek gibi aktiviteler)

Kardeşime alacağım da genel olarak bunlar için alacağım laptopu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Demeyin be. Gümüş de çok gümüş neyse bir karar vereyim de rengi kalsın.

Hocam siz mac önerir misiniz bir kullanıcı olarak ne dersiniz?
Bahsettiğiniz senaryolar için belirttiğiniz bilgisayarlar her türlü işinizi görecektir hocam.

seyfx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Seyfullah
Kanka bana gore apple markasinin hicbir laptopu alinmaz. Ram acisindan, depolama acisindan, guc acisindan cok geride ve kisitli. Apple ekosistemi yapmak veya baskalarina hava atmak icin alicaksan alma pismanliktir.
M işlemcili mac kullandın mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Andaç
Hocam siz mac önerir misiniz bir kullanıcı olarak ne dersiniz?
Hocam ben fazlasıyla memnunum, bir yazılım şirketinde çalışıyorum. Tüm mesaimi bu cihaz üzerinden yapıyorum, arada ufak tefek renderlar da alıyorum. Performans açısından gerçekten ben çok memnunum cihazımdan.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,708
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Hocam M2 16/512GB da 44'e geliyor daha iyi olmaz mı? Siz yine de M3 16/256 mı diyorsunuz? Birde m1 tercih etmek istemiyorum gece yarısı rengine taktım. Birde siz de mac kullanıcısınız o halde?
M2 16/512 nerede 44k ya :D Merak ettim. M3ün de pek bi olayı yok aslında M2 16/512 daha makul. Isınınca zaten m3 m2ye dönüşüyor. Ben mac kullanmıyorum ama ben de yeni aldım m3 16/256.

Monrch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Yağız Aslan
M2 16/512 nerede 44k ya :D Merak ettim. M3ün de pek bi olayı yok aslında M2 16/512 daha makul. Isınınca zaten m3 m2ye dönüşüyor. Ben mac kullanmıyorum ama ben de yeni aldım m3 16/256.

Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
İcardi
Kanka ne havası? Herkesin aklında bir "Hava atmak" var.

Attıklarım M2. Fakat M3 de var m3 256gb 16gb ram, m2 512gb 16gb ram
Bana kalırsa ikinci el m2 pro işlemcili 14 inç macbook pro çok daha mantıklı olur.

Monrch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Yağız Aslan
Hocam ben fazlasıyla memnunum, bir yazılım şirketinde çalışıyorum. Tüm mesaimi bu cihaz üzerinden yapıyorum, arada ufak tefek renderlar da alıyorum. Performans açısından gerçekten ben çok memnunum cihazımdan.
Hocam açıkçası genel olarak günlük kullanım, üniversite dersleri, tasarım, render tarzı işler için kullanmayı düşünüyorum açabilirse de kardeşim için roblox ve minecraftı açsın yeter. Açıkçası hafiflik ve pil süresi için macbook almayı düşünüyorum. Render açısından nasıl bir performans gösteriyor?

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Murat Aslan
Arkadaşlar, 13.6 inç ekranlı bir laptop için iki seçenek arasında kararsız kaldım:

1. 512 GB M.2 SSD + 16 GB RAM: Fiyatı 45.000 TL.
  2. 512 GB M.2 SSD + 8 GB RAM: Fiyatı 36.000 TL.
8 GB RAM yeterli olur mu, yoksa 16 GB RAM için fark ödemeye değer mi sizce? Başka bir laptop önerileriniz varsa paylaşabilir misiniz?
15 inç M2 8ram 256 modelini kullanıyorum detaylı soru sorabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Andaç
Hocam açıkçası genel olarak günlük kullanım, üniversite dersleri, tasarım, render tarzı işler için kullanmayı düşünüyorum açabilirse de kardeşim için roblox ve minecraftı açsın yeter. Açıkçası hafiflik ve pil süresi için macbook almayı düşünüyorum. Render açısından nasıl bir performans gösteriyor?
Hocam render açısından da gayet iyi durumda, minecraftta ortalama 120-130 fpslerde oynatıyor. Ama bir diğer arkadaşın da bahsettiği gibi, m2pro işlemcili 14 inç pro alırsanız çok çok daha iyi olabilir.

Bir de render performansını test edebileceğim bir ortam var ise bana da yönlendirme yapabilirsiniz, performans durumunu sizler ile paylaşabilirim.

Monrch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Yağız Aslan
Hocam render açısından da gayet iyi durumda, minecraftta ortalama 120-130 fpslerde oynatıyor. Ama bir diğer arkadaşın da bahsettiği gibi, m2pro işlemcili 14 inç pro alırsanız çok çok daha iyi olabilir.

Bir de render performansını test edebileceğim bir ortam var ise bana da yönlendirme yapabilirsiniz, performans durumunu sizler ile paylaşabilirim.
2. ellere pek sıcak değilim ama bir bakarım

Arif0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
507
Türkiye?! Dostum gemide yaşıyorum tr ne ya?
İsim
Arif
İlgilendiği Kategoriler
Oyun sonra oyun sonra oyun sonra…. üni snavı?
Hocam yurtdışı tanıdığın varsa onlardan temin edersen ucuza gelir. Yada bi öğrenci kişi bulursan baazı apple yetkili satıcılarda öğrenci indirimi devam edityor. Onun haricinde m3 ise 45k alınabilir ama m2 ye 30k üstünü çok görüyorum. Bide ram ağır iş yapmayacaksan okadar da önemli değil. Apple gene sistemde optimize olarak çalışıyor win gibi düşünmeyin.

Monrch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Yağız Aslan
15 inç M2 8ram 256 modelini kullanıyorum detaylı soru sorabilirsin
hocam ilk öncelikle 8gb ram yeterli geliyor mu? Hafızayı nasıl hallediyorsunuz? Öte yandan siz de önerir misiniz? Pek fazla oyun oynamayacağım dememe rağmen, hafiflik ve pil süresi istiyorum dememe rağmen yok windowslu bir 4060 laptop daha iyidir diyorlar da genelde. Siz ne dersiniz?

Hocam yurtdışı tanıdığın varsa onlardan temin edersen ucuza gelir. Yada bi öğrenci kişi bulursan baazı apple yetkili satıcılarda öğrenci indirimi devam edityor. Onun haricinde m3 ise 45k alınabilir ama m2 ye 30k üstünü çok görüyorum. Bide ram ağır iş yapmayacaksan okadar da önemli değil. Apple gene sistemde optimize olarak çalışıyor win gibi düşünmeyin.
Hocam PT teknolojide M2 16/512 45K diğer yerlerde full 50'nin üstünde

Arif0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
507
Türkiye?! Dostum gemide yaşıyorum tr ne ya?
İsim
Arif
İlgilendiği Kategoriler
Oyun sonra oyun sonra oyun sonra…. üni snavı?
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,602
Üyeler
161,474
Son üye
ada.
Top Bottom