Yardım Bilgisayar Mühendisliği için laptop

Reaksiyon skoru
22
Bütçe
57000
Lenovo Yoga Pro 7 14AKP10 Amd Ryzen Aı 7 350 32GB Ram 1tb SSD 14,5" OLED 83KG000GTR Freedos Taşınabilir Bilgisayar 60K
Macbook Air M4 16GB 512 GB SSD 13.6" MW0X3TU/A Gümüş 55.5K
Oyun oynanmayacak. Şarjı uzun giden. Dersler ve dizi film izlemek için kullanacağım. Macbook bazı uygulamalarda sıkıntı çıkarır mı?
Bu 2 laptopu düşünüyorum daha ucuza veya aynı fiyat skalasında daha iyi olan laptop var ise söylerseniz sevinirim.

macOS işletim sistemiyle sorun yaşamam diyorsunuz o zaman
Genelde yaşamazsın, hatta yapısı linuxa daha yakın olduğu için Windows’tan daha uygun bence. Linuxtan zayıf kalır sadece.

Tek önerim MacBook alacaksan baz model al 40K ya M4 Air 16/256 satıyorlar ram ya da hafıza artınca fiyat gereksiz artıyor. Bütçem var diyorsan Pro da düşünebilirsin ama yine baz model M4 16/512 olacak şekilde.

Genelde yaşamazsın, hatta yapısı linuxa daha yakın olduğu için Windows’tan daha uygun bence. Linuxtan zayıf kalır sadece.

Tek önerim MacBook alacaksan baz model al 40K ya M4 Air 16/256 satıyorlar ram ya da hafıza artınca fiyat gereksiz artıyor. Bütçem var diyorsan Pro da düşünebilirsin ama yine baz model M4 16/512 olacak şekilde.
Lenovo Yoga Pro 7 14AKP10 Amd Ryzen Aı 7 350 32GB Ram 1tb SSD 14,5" OLED 83KG000GTR Freedos Taşınabilir Bilgisayar. Bu modeli gördüm sizce macbook mu bu mu?

Lenovo Yoga Pro 7 14AKP10 Amd Ryzen Aı 7 350 32GB Ram 1tb SSD 14,5" OLED 83KG000GTR Freedos Taşınabilir Bilgisayar 60K
Macbook Air M4 16GB 512 GB SSD 13.6" MW0X3TU/A Gümüş 55.5K
Oyun oynanmayacak. Şarjı uzun giden. Dersler ve dizi film izlemek için kullanacağım. Macbook bazı uygulamalarda sıkıntı çıkarır mı?
Bu 2 laptopu düşünüyorum daha ucuza veya aynı fiyat skalasında daha iyi olan laptop var ise söylerseniz sevinirim.
Macbook alırdım ben şahsen çünkü daha zarif ve taşıması bence daha kolay ve tasarım olarak daha hoş

Linux'a nasıl yakın oluyor?

Lenovo Yoga Pro 7 14AKP10 Amd Ryzen Aı 7 350 32GB Ram 1tb SSD 14,5" OLED 83KG000GTR Freedos Taşınabilir Bilgisayar. Bu modeli gördüm sizce macbook mu bu mu?
Proyla kıyaslıyorsak bence Pro, airle kıyaslayacaksak bu bir tık iyi kalabilir genel olarak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Linux'a nasıl yakın oluyor?
Terminal kullanımı vs yakın, aynı değil tabi birçok fark var ama Windows aşırı farklı kalıyor birçok konuda. Zaten yazılımla uğraşılacaksa Windows cihazı Windows ile kullanmaya gerek yok Linux kurar.

Son düzenleme:
Proyla kıyaslıyorsak bence Pro, airle kıyaslayacaksak bu bir tık iyi kalabilir genel olarak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Terminal kullanımı vs yakın, aynı değil tabi birçok fark var ama Windows aşırı farklı kalıyor birçok konuda.

Yaklaşımları çok farklı, açık kaynak ve özgürlükçü bir sistemle kapalı kutu bir sistemi ben pek benzetemiyorum. Kullanım konusunda ise macos denemedim kullanımında biraz benzerlik var heralde.

@KMustafaP35 ben donanım almanızı tavsiye ederim. Belkide bilgisayarcı olarak tüm işletim sistemlerinide denemek istersiniz?

linux ile macos un tek benzerligi ikisininde posix standartlarina gore calismasi onun disinda herhangi bir benzerligi yok. yazilim icin alicaksan windows bir pc almak daha sonrasinda istedigin linux distrosunu yukleme ozgurlugu vereceginden cok daha mantikli ama yazilim ile cok ilgilenmiyorsan (turkiyede bilgisayar muhendisligi okuyup yazilim disinda yapaiblecegin pek bisey yok) macbook alabilirsin uzun pil omru ve tasima kolayligi sebebi ile. Yazilim icin alicaksan linux kullanmak zorundasin zaten macos isini gormez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,158
Üyeler
192,624
Son üye
entropy57
Geri